Övertygande insatser i Lilla Rekord-Cupen!

I Lilla Rekord-Cupen i Helsingborg, den traditionella mellandagstävlingen, hade Åstorps BTK en massa framskjutna placeringar: Två förstaplatser, två andraplatser, tre tredjeplatser, två femteplatser och en niondeplats.

Bredden i klubben börjar bli riktigt bra, vi hade placeringar i alla åldersklasser. Vi går igenom varje klass som vi hade deltagare i:

Maida

F-9: Här har vi klubbens nya stjärna, Maida Skrijelj. Hon slutade två i klassen efter att hon slagit många mer rutinerade spelare som spelat betydligt längre än henne. Det bådar gott inför fortsättningen. Det är Maida till vänster på bilden.

F-11: Astafjeva Nadezhada och Moa Sjöström visade upp ett bra spel. De visade att de börjar närma sig de andre i klassen ordentligt nu. Bara en tidsfråga innan de börjar vinna matcher. Båda två är riktigt träningsvilliga så det kommer att bli bra inom en snar framtid. Det är jag helt övertygad om.

F-14/15: Felicia Do slutade på en fin andraplats i klassen. Hon förlorade endast mot slutsegraren, Anne-Sophie Andersen från Søjhøjlandet BTK, Danmark, som avgjordes i en fempool.

DS-3: Här slutade Felicia på en tredje plats och här gjorde Angelica Edsfeldt tävlingscomeback efter barnafödandet. Angelica förlorade en hård femsetare mot Anne-Sophie i första omgången. Hade hon bara fått en annan match innan denna tror jag det slutat annorlunda. Men klart godkända insatser av de båda i klassen.

P-9: Här gjorde Sebastian Hellgren och Simon Jensen tävlingsdebut. De vägde kanske lite lätt ännu, men spelet var klart godkänt och de visade att de har en stor talang. Speciellt om man betänker att de har ett år kvar i klassen.

Marcus

P-10: Här hade vi nog tävlingens mest överlägsne segrare, Marcus Engvall. Han tappade inte något set i tävlingen och det var för det mesta med klara siffror. Jättekul att det lossnade för honom också.

P-11: Här går Amadeus Hellgren till kvartsfinal vilket är mycket bra. I kvartsfinalen visade han upp ett kanonspel trots att han förlorade. Han förlorade mot slutsegraren i klasse,n Oskar Thomasson IFK Lund, efter mycket bra spel. Oskar ligger två i klassen i Skånes UGP och gick upp i ledningen efter denna tävlingen. Kanon, Amadeus, du är riktigt på gång du också.

Loa och Frederik

P-12: Här vann Loa Schoug efter en del rysarmatcher. I poolspelet vann han med 14-12 mot BTK Rekords Malike Sri Nissanka. Inte var det bättre i finalen mot Lukas Jönsson från KFUM Kristianstad. Där låg han t.ex under med 7–3 i avgörande set innan han vände och vann även här med 14–12 i avgörande set. Mycket starkt att vinna dessa jämna matcher. I denna klassen slutade Frederik Albæk på tredje plats. Frederik är vår andre 01:a som vi flyttat upp till P-12 för att om möjligt kunna ta fler Sverigepoäng och ha en chans att kvalificera sig till U-SM. Han tog chansen efter riktigt bra spel, har aldrig sett honom spela på detta sättet i någon tävling innan, bara på träningen. Hoppas det lossnar riktigt nu. Frederik fick en pluspoäng till i klassen och nu är det nära att han går till U-SM men troligen behöver han någon poäng till. Man kan väl bara säga så här om dessa två herrar. Kanon.

P-14: Albin Karlsson slutade trea i sin tävlingscomeback. Det spel han visade upp här lovar mer så att säga. Han förlorade mot Simon Nilsson Tomelilla i semifinalen efter mycket bra spel fick han ge sig med 3-1 i set. Bra “Klabbe”

HS-4: Här slutade Sebastian Karlsson på femte plats efter att han förlorat med 3-1 mot slutsegraren Lennart Frödeberg från Listerby IK. Lennart som för en tjugo år sedan spelade i den gamla ettan med Lyckeby BTK. Så det var inte så mycket att säga om. Alexander Albæk slutade på en niondeplats och han visade åter igen upp ett bra spel och som vi sagt innan: Det är nära ett genombrott nu. Frederik Albæk, Loa Schoug och Albin Karlsson förlorade i första omgången och det är väl inte så mycket att säga om, mer än att de kämpade och gjorde sitt bästa. Tyvärr räckte det inte till riktigt denna gång.

Summeringen av tävlingen är att det gick bättre än väntat för de som ingår i elitgruppen. Efter två dagars riktigt hård träning med mycket bra sparring gör att dessa resultat bådar väldigt gott inför framtiden. Att vi sedan har en hel del väldigt lovande tjejer gör inte saken sämre. Framtiden ser väldigt lovande ut för Åstorps BTK. Nu är det “bara” att fortsätta träna och ligga i, så blir det ännu bättre.

Tack även till Rebecca och Alexander som ställde upp och hjälpte våra spelare under matcherna. Även tack till ni andra som hjälper varandra att komma rätt i tävlingen. Det är sådant som kallas klubbkänsla. Helt enkelt kanon.