Fortsatt serieledning!

Överraskande vändning av B-laget!

Vårt unga B-lag gjorde en närmast heroisk insats mot Bt Syd BTK Classic i Helsingborg i onsdags! Man lyckades vända underläge med som mest 1-4 till ledning 7-6!

Matchen slutade sedan 7-7 och det var ett överraskande gott resultat med tanke på vilket lag Rekordlaget kom till spel med. Man ville verkligen vinna matchen och blanda sig i seriesegerstriden på allvar.

Lagledaren Ulf Kristiansson kom med tre andra spelare än de som var med när lagen möttes i Åstorp och det var inte vilka som helst. De mycket duktiga ungdomarna Liam Schough och Johan Göransson bl.a. Bägge ligger bland de tio bästa 14-åringarna i Skåne.

För vår egen del kom vi med vårt vanliga lag plus 13-årige Robin Helgesson, som ju inte spelat överhuvudtaget på nästan två månader p.g.a sin svullna tå. Han ställde upp för att bl.a Stefan Karlsson arbetade i måndags och inte kunde vara med i A-laget då, varför Joakim Rondin inte fick vara med mot Classic, som annars var tänkt.

Utifrån dessa lagmässiga förutsättningar “skulle” Classic vinna ganska enkelt, men vi hade hjärtat och hjältarna i vårt lag! Alla i laget gjorde mer än förväntat!

Johan Lundqvist vänder underläge 0-2 till seger mot Liam och reducerar Classics 5-2-ledning till 5-3 före dubblarna! Johan har väl aldrig eller i varje fall ytterst sällan, slagit Liam och de har mötts väldigt många gånger! Stefan Nguyen och Johan vänder också 0-2 i ena dubbeln mot Johan Göransson och Liam Schough, till seger!! Mycket imponerande! När sedan Angelica Åström och Robin lyckas vinna sin dubbel med samma 3-2, så var det plötsligt 5 lika!

Sist men inte minst Robin Helgesson, sargad, otränad och orörlig. Slår Liam, tvingar Johan Göransson till fem set och vänder underläge 1-2 mot rutinerade Tomas Dahl till seger 3-2. Oerhört starkt av Robin!! Således vinner Johan två singlar liksom Robin. Stefan tar en övertygande mot Tomas Nilsson och så vinner vi bägge dubblarna. 7-7 gott

Nu är B-laget faktiskt ganska nära! Bara fyra matcher kvar!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest