Ömsom vin, ömsom vatten för U-lagen!

Sebastian Karlsson och Lina Sonesson obesegrade!

När de ”riktiga” U-serierna startade sistlidna helg gick Åstorpslagen segrande ur nästan hälften av matcherna.

Alla lagen spelade vars två matcher. P 11-lagen i Helsingborg, P 13-lagen i Klippan och P 15-laget i Lund.

P 11-lagen, som spelar i Västra serien, mötte omväxlande IFK Lund 2 och Rekord. Bägge lagen vann över Lundapojkarna medan man förlorade mot Rekord.

Bäst siffror hade Åstorp P 11: 2, som i vinstmatchen bara förlorade en individuell match och följaktligen vann med 4-1. Förlustmatchen mot Rekord blev dessutom knappa 3-2. Sebbe vann alla sina fyra singlar stort, mest imponerande var 3-1 segern mot Noa Starks från Lund. Noa förlorade under drabbningarna bara mot Sebastian. Två år yngre brodern Albin Karlsson, tog trots åldersskillnaden, en singelmatch och set mot Noa Starks. I dubbelspelet vann bröderna mot Lund, och förlorade mot Rekord.

Åstorp P 11:1, där Andy Wong, Rickard Dang och Lisa Nguyen spelade, vann med 3-2 mot Lund och förlorade med 4-1 mot Rekord. Bäst lyckades Andy som vann två singlar och förlorade en. Speciellt duktigt var det att slå Rekords Henrik Abrahamsson. Andy vann en jämn femsetare mot Henrik. Rickard hade omvänt facit, vann mot en av pojkarna från Lund, medan Lisa förlorade bägge sina singlar. Dock var Lisa med och vann den avgörande dubbeln mot Lund, tillsammans med Andy.

P 13:1, flicklaget, hade helgens andra förlustfria spelare i Lina Sonesson, som vann alla sina tre singlar. Inte långt efter följde Josefin Bokne, som vann två matcher och förlorade en. Therése Gustafsson, den sista lagmedlemmen spelade 1-1, men imponerade i sin förlustmatch där hon tog set mot en av sammandragningens absolut bäste spelare, PK Waldners Vänners, Erik Jönsson. Dessutom vann Therése och Josefin dubbeln mot Åstorp P 13:2. Insatserna innebar seger mot Åstorp P 13:2 med 5-0 och förlust mot PK Waldners Vänner med 3-2. I förlustmatchen ingick bl.a förlust i dubbelmatchen med 11-9 i avgörande set. Så nära att vinna helgens bägge matcher var inget annat lag från ÅBTK.

P 13:2 fick alltså en rejäl omgång mot våra flickor, 5-0!!? I den matchen förlorade bl.a Max Wihlborg två jämna singlar mot Josefin och Lina. I övrigt var flickorna starkast denna gång.

Däremot vann pojkarna mot Klippan med 3-2. I den matchen tog Max och Jonas Niva var sin singelmatch och Timmy Malmgren dubbeln tillsammans med Max. I dubbeln vann våra pojkar övertygande med 3-0. Timmy gjorde dessutom en stark match mot Klippans bäste. Han förlorade en ytterst jämn femsetare med 11-9 i avgörande.

P15-laget som bestod av Henry Dang och trettonåringarna Eddie Phung och David Dang hade det besvärligt mot Verum Goif: 2 och IFK Lund. Lundalaget var t.o.m ett HJ 17-lag. Ändå lyckades Eddie vinna en match, mycket starkt! Resultaten blev således 1-4 och 0-5, men Åstorpspojkarna hade häng i fler matcher än den som Eddie vann och kommer säkert tillbaka med nya krafter och hög träningsintensitet..

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest