Sebastian Karlsson uttagen till Skånelaget!

Sebbe blev trea och Andy Wong åtta i Team 96 Skånes Utmaningen!

BTK:s tre deltagare i Team 96 Skåne visade gott gry, när teamet, som består av många av de mest lovande 11-åringarna i Skåne, träffades i Helsingborg under lördagen och spelade Utmaningen.

Utmaningen är teamets årliga tävling. Fjorton spelare kom till start. Man delade in spelarna i två pooler, i vilka alla mötte alla. Därefter gick de två bästa i varje pool till A-slutspel, medan treorna och fyrorna gick till B-slutspel. Övriga sex spelare gjorde upp om platserna 9-14.

I denna mycket hårda konkurrens och gedigna tävlingsform blev alltså Sebastian Karlsson trea! Han slog bl.a. Kenny Truong KFUM Kristianstad och Jakob Ling-Vannerus, Ängalag. Kenny Truong ligger bl.a nia på Skånes UGP-lista för 11-åringar och representerade Skåne på rikstäckande Talangjakten i Stockholm för någon vecka sedan. Jakob Ling-Vannerus ligger femma på nämnda lista, var redan före Utmaningen uttagen att vara en av tre 11-åringar att representera Skåne i Sydsvenska Pokalen den 26/1. Dessutom spelar Jakob framgångsrikt i Ängalags A-lag. När ÅBTK 2 mötte Ängalag vann Ling-Vannerus bl.a. mot vår Johan Lundqvist!

Det var således stora skalper Sebbe tog och hans pappa Stefan tyckte det var den största framgången hittills för sonen!

Tredjeplatsen innebar att även Sebastian blev uttagen att representera Skåne i 11-årslaget i Sydsvenska Pokalen. Sydsvenska Pokalen är en årlig lagtävling för de bästa ungdomarna i olika ålderklasser i Skåne, Småland, Halland och Blekinge. För vår del har vi varit vana vid att Robin Helgesson blivit uttagen, men då han är skadad, var det inte väntat att vi skulle få någon representant i år, så det är mycket roligt att Sebbe nu blev uttagen. Grattis till framgången Sebbe!

Även Andy Wong gjorde en strong insats. Han gick oväntat till B-slutspel i denna svåra konkurrens och slog bl.a Allerums Viktor Tyrberg, vilket aldrig skett tidigare. Stefan Karlsson, tyckte att Andy var tävlingens största överraskning!

För vår tredje deltagare Rickard Dang gick det också bra. Visserligen vann Rickard ingen match, men han tog set och mer kan ingen begära av Rickard än så länge i dessa sammanhang. Rickard har en frejdig spelstil, som i dagsläget är alltför chansbetonad och då blir det svårt mot de mest bollsäkra spelarna i Skåne i hans åldersgrupp. Men pass upp, Rickards tid kommer!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest