Stora överraskande framgångar i Limhamn!

Johan Lundqvist vann HS 4-5!!!

Johan Lundqvists seger i HS 4-5 var inte den enda framgången för ÅBTK-spelare i Limhamn, men definitivt den största.

Johan har haft en strålande vecka. Två singelsegrar i den tuffa matchen mot BT Syd BTK Classic i serien i onsdags och så nu denna ”victoria” i Limhamn. Johan slog Frida Danielsson, Kågeröd, i finalen och Simon Svensson, Kvarnby, i semifinal. Bägge matcherna vann Johan i tre raka set!

Dessutom gick Johan till slutspel i P 14 från en mycket svår pool med idel Rekordspelare. I P14 mötte han i 1:a slutspelsomgången den blivande slutsegraren Kalle Nylander, från Rekord såklart, och förlorade tre jämna set.

Stefan Nguyen förlorade också mot Kalle, men inte förrän i semifinalen och efter att ha tagit ett set och spelat mycket jämnt i det fjärde! På resan mot semifinal slog Stefan bl.a. Minh Vuong Pham, Rekord, i åttondedelsfinalen. Minh är det inte vanligt att Stefan slår.

Dessutom vann Stefan sin pool i HS 4-5, precis som Johan, och blev därmed kvartsfinalplacerad. I kvartsfinalen förlorade dock Stefan stort mot Marcus Piuva från 108:ans BTK.

Även Josefin Bokne tog en fin tredjeplats i F14. I den fem tjejer starka klassen slog Josefin bl.a Filiz Oruc Rekord, en flicka som Josefin förlorade mot senaste gången de möttes! Revansch nu och de våra börjar förstå att det går att slå även Helsingborgare!

Varken Angelica Åström eller Joakim Rondin lyckades gå vidare från poolspel i sina klasser, men båda tog segrar i svår konkurrens. Joakim som spelade i HS 2-3 slog den blivande poolsegraren, Mickael Fuxberg BTK Malmö och Angelica slog en av sina konkurrenter i poolen i DS 2, som ju är en bit över Angelicas nuvarande klasstillhörighet. Vår B-lagslagledare Rolf Lundqvist menade att Angelica spelat mycket bra

Den spelande familjen Karlsson kom aldrig till spel i Limhamn, eftersom Sebastian blev uttagen till Skånelaget, som spelade Sydsvenska Pokalen i Laholm med pappa Stefan som ledare.

Den tävlingen får vi återkomma till när vi vet lite mer om hur det gick för Skåne och Sebastian!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest