Tung seger för B-laget!

B-laget slog BTK Scarlett med 8-5!

Efter en rafflande match mot BTK Scarlett under måndagskvällen i Nyvångshallen stod vårt duktiga andralag åter som segrare i en seriematch i div 5 västra. Därmed är Åstorp 2 i fortsatt serieledning!

BTK Scarlett är en av de svåraste motståndarna i serien och det märktes också. Vid ställningen 6-4 till ÅBTK ledde både Andreas Karlssons och Angelica Åströms motståndare med 2-0 i set och matchen höll på att glida över till Scarlett! Andreas lyckades emellertid vända sitt underläge till seger och tog därmed åter tre viktiga singelsegrar.

Andreas kväll blev inte sämre av att han dessutom vann sin dubbel tillsammans med Angelica! Andreas hade under eftermiddagen tränat med sin bror Joakim, som spelar i Rekord och Helsingör till vardags och menade att han är rejält på gång efter sina förkylningar tidigare i vinter.

Även Angelica höll på att vända sitt ovan refererade 2-0-underläge till seger. Tog tredje set och ledde stort i fjärde. Angelica lyckades dock inte ta de sista bollarna och därmed blev Angelicas dagsfacit en seger i singelspelet.

Det innebar att våra ungtuppar, Stefan Nguyen och Johan Lundqvist, fick gå ut och spela de sista och avgörande singlarna. Stefan spelade den match som kom först i protokollet, men Johans match avslutades först. Den vann Johan efter gediget spel mot Amanda Tegnér och därmed var segern i hamn, Det som återstod var att få reda på hur stor segern skulle bli.

Nu blev det 8-5, eftersom Stefan i en hård femsetare besegrade Ludwig Jägerfall i en mycket välspelad match.

Stefan tog således två singelsegrar och spelade liksom Johan mycket bra denna kväll. Johan vann ju också två matcher även om den sista inte räknades Johans segermatch i raka set mot Scarletts andreman, var en bragd i det tysta och ytterst betydelsefull, fast det förstod vi inte förrän matchen kommit en bra bit vidare.

Nästa match spelar ÅBTK 2 den 23/1 mot den troligen starkaste motståndaren för tillfället, Bt Syd Classic från Helsingborg. Poäng i den matchen och laget är med i striden om seriesegern ända till slutet! Fantastiskt trevligt!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest