Skurup alltför svårt i lag-DM!

Både 11 och 13-års-lagen förlorade!

I söndags mötte ÅBTK Skurup två gånger i lag-DM:s första omgång och vid bägge tillfällena blev motståndarna alltför svåra.

Det var dels ett P11-lag och dels ett P13-lag som var i aktion. P11-laget spelade hemma och bestod av bröderna Sebastian och Albin Karlsson samt av Andy Wong. P13-laget spelade borta och innehöll Max Wihlborg, David Dang och Eddie Phung. P11-laget bjöd bäst motstånd och förlorade med 5-2 i en match som var betydligt jämnare än vad ovanstående siffror antyder. Sebastian vann två matcher och bjöd Skurups bäste, ledaren av Skånes UGP för 11-åringar, Emil Ohlsson, tufft motstånd. Dessutom förlorade Andy en jämn femsetare med 11-9 i femte set!

Hade någon av de senast diskuterade matcherna gått i ÅBTK-favör hade ytterligare en match räknats och i den spelade Andy åter en femsetare mot Skurups andreman, en match som kunde gått hur som och alltså kunde lett till en avgörande niondematch där kanske Albin hade avgjort. OK! Man får drömma.

Skurup vann välförtjänt! Ännu tydligare var det i P13-matchen där Skurup ställde upp med tre högt Skånerankade spelare, som vann med 5–0 utan att tappa ett enda set! Det var egentligen en alltför tuff lottning för våra pojkar, men de tyckte trots allt att det hade varit nyttigt att få känna på ett så pass kvalificerat motstånd, vilket de kan ha nytta av längre fram!

På lördag spelar vårt återstående DM-lag, P15-laget, mot ett mycket starkt Kvarnby hemma. Förhoppningsvis kan Robin Helgesson, trots sin oträning, bjuda på gott motstånd tillsammans med Johan Lundqvist och Stefan Nguyen och stjäla en eller annan match, men mer skall vi inte förvänta oss!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest