Ungdomsseriernas andra omgång spelad!

P11:2 till serieledning!

När andra omgången av Skånes Bordtennisförbunds ungdomsserier spelades förra helgen var samtliga våra fem ungdomslag i elden. Bäst gick det för P11:2 och F15/P13:1, som bägge vann sina två matcher under denna omgång. Det innebär att P11:2 gick till serieledning och F15/P13:1 avancerade till en andra plats. Det innebär också att såväl Sebastian Karlsson som Lina Sonesson kvarstår som obesegrade även efter andra omgången.

Sebastian inkasserade fyra nya singelsegrar när han och broder Albin Karlsson slog både vårt eget P11:1 och IFK Lund:2 med 4-1. De enda motståndare som tog set av Sebbe var vårt P11:1:s Andy Wong och Rickard Dang. Albin gjorde också mycket bra insatser genom att vinna två singlar och delta i de två segrarna i dubbel. Lina vann också fyra singlar. Dock var två av dem WO-segrar, eftersom Klippan inte kom till spel. Det sistnämnda spelade nog inte så stor roll ändå med den form som Lina har för tillfället. Den mest imponerande segern tog hon mot Hyltas Billy Rosander, där Lina vann en femsetare med 12-10 i avgörande. Sådant stärker självförtroendet.

Therése Gustafsson kompletterade utmärkt genom att vinna en av singlarna mot Hylta. F15/P13:2 vann därmed med 5-0 mot Klippan och klarade ett ganska starkt Hylta med 3-2. Resultatmässigt lyckades i övrigt Andy Wong i P11:1 mycket bra, liksom F15/P13:2:s Max Wihlborg. Max vann sina två singlar och Andy vann tre av sina fyra matcher. Den ende Andy förlorade mot var Sebastian! Trots Andys fina insats förlorade laget även mot IFK Lund, men det var jämnt. Det blev 3-2 och Rickard ledde i en av sina förlustmatcher med 2-0 i set och dubbeln var också jämn.

P13:2 vann en match, mot Bjärnum:2 och förlorade en, mot Hylta med 3-2. I segermatchen mot Bjärnum gjorde Timmy Malmgren en avgörande insats genom att vinna sina bägge singelmatcher och delta i dubbelmatchen som han och Max vann. Timmy och Max vann även dubbeln i förlustmatchen mot Hylta, så de är ett starkt dubbelpar i denna konkurrens! Jonas Niva, tredje länk i F15/P13:2 tog flera set, förlorade bl.a en jämn femsetare mot en av killarna i Bjärnum, 12-10 i femte. Jonas är ett år yngre och biter med tanke på det bra ifrån sig!

Slutligen spelade P15 en match denna omgång. Johnny Dang och Eddie Phung mötte i en jämn match Verum:1. Man förlorade med 3-2, men bägge spelarna vann vars sin singel och i dubbeln var man ytterst nära att vända ett 0-2 underläge. Man vann tredje set och hade setbollar i fjärde, men förlorade till slut det setet, 11-13, och därmed både dubbel och match. Kul, när det är så jämnt! Egentligen skulle P15-laget mött även IFK Lund, men de lämnade återbud pga sjukdom.

Nästa omgång för ungdomslagen kommer första helgen i mars. Då får vi se om P11:2 och F15/P13:1 lyckas försvara sina fina positioner och om P11:1 kan ta en skalp, liksom P15, samt om F15/P13:2 kan avancera i tabellen.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest