Alla till slutspel i Lunda-Cupen!

natalie

Natalie Luu blev 1:a och Andy Wong 3:a!

Några av våra ungdomar som befinner sig mellan distriktskonkurrens och Skånekonkurrens var och tävlade i Lunda-Cupen under helgen. Lunda-Cupen är en ganska avancerad breddtävling, men de som fick chansen från ÅBTK visade sig vara väl värda den. Alla sex som deltog från vår förening gick till slutspel och två kom på prispallen.

Natalie Luu, som går från klarhet till klarhet, vann sin klass F9 utan att förlora ett enda set. Hon var överlägsen.

Andy Wong gick till semifinal efter att ha vunnit sin pool och besegrat en pojke från KFUM Kristianstad, Björn Tenje-Persson, i kvartsfinal. Det bär med sig respekt att besegra tävlingsspelare från Kristianstad och Andy slog dessutom en annan från Kristianstad, Erik Jönsson, i poolspelet. I semifinalen bjöd Andy upp till stor kamp mot en av de främsta 11-åringarna på Skånes UGP-lista. Andy förlorade visserligen mot Albin Jeppsson från Staffanstorp, som ligger sjua på nämnda lista, men först efter fem set. Det var mycket starkt av Andy!

P13-killarna, Eddie Phung, Max Wihlborg, Timmy Malmgren och David Dang gjorde också bra prestationer genom att samtliga bli tvåa i sina pooler. Dock förlorade samtliga i åttondelsfinalerna och ingen lyckades därmed få pris. Om bara någon av åttondelsfinalerna varit mellan två Åstorpare, så hade i alla fall en blivit kvartsfinalist och därmed pristagare, men nu blev det inte så och man får ta det onda med det goda.

Mest besviken var nog Eddie, som tyckte att han borde tagit sin motståndare i åttondelen, men det är bara att komma igen och träna lite mer, så blir det vinst nästa gång. En god sammanlagd insats var det i alla fall.

Mer att läsa: IFK Lunds hemsida.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest