Många goda ÅBTK-prestationer under Vårspelen!

Vissa nådde sensationella höjder!

Om man skall prata om höjder för våra spelare under Vårspelen så fanns det vissa som i symbolisk mening närmast nådde Mount Everest, enligt undertecknads mening, i varje fall i förhållande till vad som kan förväntas. Jag tänker på tre Karlsson, Andreas Karlsson, som vinner klass tre, efter att klockan 08.30, en halvtimma före start, ha trott att spelades i april någongång och på far och son Karlsson, Stefan Karlsson och Sebastian Karlsson.

Stefan gör med tanke på sin närmast obefintliga träning en formidabel insats, speciellt i klass 2, där han blir trea. Ni skall alla veta att han dessutom är äldst som tävlingsspelare i klubben. Det har jag nogsamt fått veta. Stefan lär vara en halvtimma ungefär äldre än Mille, men hans enorma bollkänsla verkar inte bry sig om ålder. Sebastian å sin sida gjorde en makalös tävling i P11, där han sensationellt blev tvåa, före en hop starka konkurrenter i Skånetoppen. Speciellt imponerande var så klart segern över Marcus Nilsson från Höganäs, som ligger trea på Skånes UGP-lista för 11-åringar. Dessutom gick Sebbe till kvartsfinal i Herrar V och i P13. Det sistnämnda gav, enligt pappa Stefan, sonen hans första Sverigepoäng.

Om de ovan nämnda nådde ända upp relativt sett, så fanns det andra som så att säga nådde det sista baslägret före toppbestigningen. Här platsar Albin Karlsson, den tredje i familjen Karlsson, som deltog under Vårspelen, och Natalie Luu. Bägge är bara 9 år och spelar jättefin pingis. De kom bägge på andra plats i respektive 9-årsklass och bet bra ifrån sig i finalerna. Natalie tog ett set i finalen och spelade ytterst jämnt i ett annat. Albin förlorade med 11-9 i två av finalseten i sin match.

Ungefär på samma nivå som Albin och Natalie presterade flera andra, t.ex. Joakim Rondin, som blev trea i HJ17 och femma i Herrsingel klass III, Stefan Nguyen, som blev trea i Herrsingel klass IV och Robert Jakasanovski, som blev femma i Herrsingel klass 5. Joakim tog flera fina skalper under vårspelen, inte minst när han besegrade Höganässpelarna Sebastian Krantz-Ekman och Mickael Selmqvist, Stefan slog, trots svår huvudvärk, rutinerade och taktiske Anders Nilsson från Ängalag i kvartsfinalen i klass IV och Robert placerar sig i sin första tävling på flera år!

Även Johan Lundqvist gjorde en stor prestation när han i P14 tog sig till slutspel i den mycket svåra konkurrensen. P14 var nog Vårspelens relativt sett skarpaste klass. Det är bara att se på resultatlistan, där samtliga sexton bästa är välbekanta och högpresterande spelare på de olika tävlingarna runt om i Skåne. Sådana fanns även i Johans pool, så det var inte enkelt för honom att ta sig vidare. Ett speciellt omnämnande förtjänar Robin Helgesson, som pga skadeproblem och bristande träning mest ställde upp i P13 för att vara klubben lojal. Knappt i stånd att röra sig går han till semifinal, vilken han också är mycket nära att vinna, 12-10 i femte set! Det är strongt och är ett belägg för pojkens potential. Vi tror och hoppas att Robin skall bli frisk till kommande säsong och då blir det inte ”bara” semifinaler, var så säkra!

Förutom redan omnämnda Natalie Luu hade vi flera tjejer i aktion under Vårspelen. De hade inte några lätta uppgifter och brukar inte möta så svårt motstånd som uppstår när man spelar i en tävling som ingår i Skånes UGP, med undantag av Josefin Bokne, som har varit med i denna konkurrens tidigare. Det var också Josefine som bet ifrån sig intensivast. Josefine tog bl.a set på Annica Nilsson från Skurup vid bägge tillfällena de möttes och blev trea såväl i F15 som i Damsingel klass III. Annica vann t.ex. övertygande F15 och slog i den finalen Emelie Nilsson Höganäs med 3-1. Emelie, som i sin tur ligger i Skånetoppen i F14:s UGP, så det var inte vem som helst som Josefine tog set ifrån. Josefine visade att hon är med och kämpar om platserna bland de främsta i Skåne!

Även Lina Sonesson och Therése Gustafsson gjorde jämna matcher mot de nämnda spelarna och visade att de är värda att spela i så pass avancerade tävlingssammanhang. Tessan kom t.o.m med i placeringslistan i F15, som delad trea. Det sistnämnda gäller även för Winnie Lac, som blev delad trea i Damsingel klass III och Lisa Nguyen, som blev delad femma i F13. Winnie tog flera bollar mot Therése Astermark från Trelleborg i semifinalen, liksom Lisa mot Emma Johansson från Rekord. Astermark slog faktiskt Joakim Rondin i Herrsingel klass II och blev delad femma i den klassen, så det var strongt av Winnie att ta så pass många bollar som hon gjorde. Winnie tävlar ju inte så ofta. Emma Johansson tillhör de tio bästa flickorna på Skånes UGP för 14-åringar och är lika högt rankad i F13, så det var även starkt gjort av Lisa. Överhuvudtaget gjorde våra tjejer så bra ifrån sig att det är motiverat att tänka på ett damlag i seriespel framöver. Vi diskuterar just nu ett samarbete med Höganäs för att göra något sådant möjligt.

Slutligen skall Andy Wong nämnas. Han spelade i P11 och fick det svåraste motstånd man kan tänka sig. Bara pojkar som brukar utmärka sig bland de främsta i klassen i Skåne och eftersom Andy är ganska ny i sådan konkurrens, så var det inte någon som kunde räkna med något annat än att Andy skulle åka ut efter poolspelet. Så blev det också, men Andy spelade bra och gjorde gott motstånd mot dessa svåra motståndare och har all heder av sin insats. Andy skall successivt få vänja sig vid den här typen av konkurrens.

Rolf Andersson

Se mer: ResultatBilder

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest