Natalie och Albin i final i Landskrona!

Natalie ytterst nära att vinna!

Våra två 9-åringar, Natalie Luu och Albin Karlsson, gick bägge till final i BTK Scanias årliga stortävling Påskaspelen, i sina respektive åldersadekvata klasser, F9 respektive P9. Dessutom gick Angelica Åström till kvartsfinal i Damsingel II.

Ovanstående var de mest framträdande insatserna från de nio spelare från vår klubb, som var med på tävlingen, men även bland det som inte stack ut lika tydligt ingick insatser väl värda att uppmärksammas. I den sistnämnda kategorin finns t.ex Rickard Dangs seger mot en av konkurrenterna i poolspelet i P11, Andy Wongs seger mot en dansk i P11-lagspelet och setvinst mot duktige Jakob Isaksson från Ängalag i poolspelet i samma åldersklass, samt Johan Lundqvists 3-2 förluster mot en seedad dansk i poolspelet i P14 och mot den dansk som blev tvåa i P14. Den sistnämnda förlusten kom i lagspelet för 14-åringar.

Förresten gick både Johan och Stefan Ngyuen till slutspel i P14, en bra insats i så pass svår konkurrens. Synd att inte Stefan kunde klara Marcus Kristiansson Rekord i sin första slutspelsmatch. Marcus ligger efter Stefan i Skånes UGP-lista för 14-åringar och utgör en av konkurrenter om en UGP-finalplats när säsongen är över. Till finalen går de tolv sammanlagt bästa och där befinner sig Stefan för tillfället, men det är hårfint.

Även Sebastian Karlsson har en finalplats i P11 att försvara, men i Landskrona gick det inte, eftersom Sebbe hade ont i ryggen under fredagen och inte kunde göra sig rättvisa eller ens fullfölja sitt poolspel. På söndagen var dock ryggen bättre och därmed kunde Sebbe bättre visa vad han kan. Han gick till slutspel i P12, slog bl.a Stefan He från KFUM Kristianstad, vilket Sebastian aldrig klarat tidigare. Således blev det trots allt en lyckad tävlingshelg för Sebbe.

Även Joakim Rondin var nöjd med sitt spel i den svåra HJ 17 klassen. Han spelade bra mot övermäktigt motstånd, i varje fall i två av matcherna. I matchen mot Liam Schough från Rekord var han dock inte lika nöjd. Jocke ledde med 2-0 och hade matchbollar, men förlorade.

Det sistnämnda gällde nästan identiskt för Natalie i finalen i F9. Natalie mötte där en flicka från Skurup, My Yllinen, och ledde med 2-1 i set och hade 10-7 i det fjärde. Natalie lyckades dock inte få in den avgörande bollen och förlorade de två sista seten med 12-10 i bägge. Natalie, som inte alls varit med lika länge som sin finalmotståndare, har dock all anledning att vara nöjd med sina första månader som tävlande pingis-tjej. Hon har vunnit många priser under den tiden och kommer att vinna många framöver. Det är också att märka att Natalie slog Yllinen i poolspelet och hennes pappa trodde att förlusten i finalen handlade om att Natalie inte hunnit dricka tillräckligt. Det gör hon nästa gång.

Albin hade det svårare i sin final. Motståndaren, Jonatan Spiewak från Kågeröd, hade slagit en bra spelare från Tomelilla i sin semifinal och blev åter för tuff för Albin. De möttes i final i P9 även under Vårspelen och Jonatan har just nu ett litet övertag över Albin verkar det som, men de har många år framför sig och mycket kommer att hända. Få se hur det går under Söderåsalliansmästerskapen den 12/4, dags för revansch då Albin?

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest