Seniorlagens seriespel avslutat.

Målsättningarna uppfyllda med råge!

Seniorlagen har mitt under de mest intensiva förberedelserna för Vårspelen avslutat sina respektive serier, veckan före vår tävling. A-laget mötte i sina två sista matcher BT Syd BTK 1 och BTK Malmö.

I matchen mot BTK Malmö kunde varken Andreas Karlsson eller Bobbie Kassai ställa upp och våra ungdomar från B-laget, Johan Lundqvist och Stefan Nguyen fick istället hoppa in mot serieledarna. När vi mötte BTK Malmö förra gången med ordinarie lag på hemmaplan förlorade vi med 8-1, så med tanke på ovanstående var det inte annat att vänta än storförlust och så blev det. Vi förlorade åter med 8-1, sedan Mickael Mille Nilsson tagit en match, men även Joakim Rondin var nära i en av sina singlar, så all heder av den insatsen.

Emellertid var det inte lika roligt att konstatera att laget förlorade med 8-2 i matchen mot BT Syd BTK 1. Där kunde man förvänta sig bättre resultat. Visserligen var Bobbie starkt förkyld och Andreas förhindrad att delta, men Stefan Karlsson är en god ersättare. Nu var det bara Mille återigen som lyckades ta en singelmatch sedan både Jocke och Bobbie förlorat mot Kalle Nylander efter fem set. Den andra segern tog Mille och Jocke i en av dubblarna. B-laget avslutade sitt seriespel mot Klippan 1 som ju länge konkurrerat om seriesegern och som blev slutlig tvåa i tabellen. Man förlorade med 8-4 i en match som kunde slutat hur som helst, bl.a vann Klippan de sista fyra matcherna, samtliga matcher var oerhört jämna och gick till fem set. Lagledaren Rolf Lundqvist räknade ut att sammanlagt ett tiotal bollars skillnad mellan lagen avgjorde dessa fyra matcher och alla var de alltså till Klippans fördel. Johan Lundqvist vann två av sina singlar, medan Stefan Nguyen och Angelica Åström tog vars en. Sebastian Karlsson bet väldigt bra ifrån sig mot de betydligt äldre och rutinerade motståndarna.

Överhuvudtaget är vårt ungdomslag årets stora positiva överraskning. Vem kunde tro att de skulle vinna serien. Samma serie som A-laget ”bara” blev tvåa i förra säsongen. Det är mycket starkt och mycket glädjande! Även A-laget har uppfyllt målsättningen med råge, även om det gått lite tungt mot slutet. Man har klarat att behålla plats i den högre serien. Man blev femma och hade tre lag efter sig. Det räckte egentligen med två. Dessutom har man haft häng i vissa matcher mot de bättre lagen, bl.a besegrat Höganäs en gång, så det finns förutsättningar att lyckas än bättre kommande säsong. Det sistnämnda mot bakgrund av att spelarna kanske får större möjligheter att träna nästa säsong och mot bakgrund av att de varit i form vid så olika tillfällen. Bobbie Kassai var t.ex i mycket bra form under hösten men har haft det svårare under våren och för Mickael Mille Nilsson har det varit tvärtom.

Tänk om de kan vara i form samtidigt och över hela säsongen! Då är vi uppe och kämpar om pallplatser.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest