Stor dramatik när månadstävlingen avgjordes!

Max Wihlborg gick upp till delad förstaplats!

Max Wihlborg avancerade till sammanlagd delad etta när sista månadstävlingen för säsongen spelades sistlidna torsdag kväll, men det var stor dramatik innan detta blev klart och Max kollade tabelläget många gånger under kvällen.

Max förlorade i kvartsfinal mot deltävlingens segrare Timmy Malmgren och kunde inte gå upp till sammanlagd etta om inte Timmy sedan vann under kvällen och Timmy hade två stenhårda bataljer efter kvartsfinalen mot våra fantastiskt duktiga 9-årsklasspelare, Natalie Luu och Albin Karlsson, innan han kunde vinna.

I semifinal vann Timmy mot Natalie och i final slog han Albin, men det handlade om set typ 13-11 och 14-12! Dessutom hade inte Max kommit upp i delad ledning om inte Stefan Nguyen missat tiden, och David Dang hade blandat sig i segerstriden om han lyckats gå till slutspel, liksom Eddie Phung hade gjort om han vunnit denna kvälls tävling och man kan undra hur det gått om Sebastian Karlsson hade kommit till spel. Sebastian låg bara en poäng från toppen före torsdagens tävling. Nu gick inte David till slutspel och Eddie förlorade mot Albin i semifinal och varken Stefan eller ”Sebbe” kom till spel. Således hade Max en hel del faktorer som gick hans väg, men desto roligare för honom.

För övrigt bör betonas hur bra Natalie och Albin spelade. Albin slog ut Andy Wong i kvartsfinal och Eddie i semifinal trots ganska lågt handicap och Natalie slog Rickard Dang i kvartsfinal och förlorar ytterst knappt mot Timmy i semifinal trots helt lika handicap. De två yngsta, fast nu skall ni få veta att Albin är tio år fast han i pingissammanhang än så länge tillhör P9-klassen, biter mycket bra ifrån sig. De möttes förresten i poolspelet och spelade en mycket jämn och bra match!

Jonas Niva som vann den föregående månadstävlingen åkte ut mot Eddie i en ytterst jämn kvartsfinal, 9-11 i avgörande set. Ledarna Robert Jakasanovski, Jonas Ringdahl och Jan Sonesson var också med, men de lyckades inte gå vidare från poolspelet. Deras adepter är helt enkelt för bra, i alla fall utifrån de handicapssiffror de har. Den sammanlagda tabellen går att se på annan plats på hemsidan.

Prisutdelning kommer att ske i samband med klubbmästerskapen den 4 maj.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest