ÅBTK tog 4 klassegrar i Söderåsalliansmästerskapen!

Josefine Bokne vann dubbelt upp!

Trots stort manfall från många av våra allra bästa spelare lyckades vår klubb förträffligt på Söderåsalliansmästerskapet, som spelades den 12/4 i Kågeröd. Trots att t.ex Robin Helgesson, familjen Stefan Karlsson, Andy Wong, samtliga i familjen Danny Dang, Johan Lundqvist, Angelica Åström och flera av våra A-lagsspelare saknades vanns fyra klasser.

Josefine Bokne vann två klasser, DJ och F15, Natalie Luu vann F11 och Stefan Nguyen P15. Dessutom gick Joakim Rondin till semifinal i både HJ och HS, liksom Stefan i HJ. De sistnämnda semifinalplatserna förtjänar att omnämnas lite extra, eftersom HS och HJ höll mycket bra klass. Kågeröd kom t.ex till spel i HJ med två av sina A-lagsspelare, vilka dessutom var med i HS där ytterligare en av deras A-lagsspelare dök upp. Stefan spelade utmärkt i sitt poolspel i HJ och hade Johannes Nordström på gaffeln. Joakim slog Simon Danielsson i poolspel i HS och förlorade femte set med 11-9 mot Johannes i semifinal i HS. Bra spelat Stefan och Jocke!

Även F9 och F11 höll hög Skåneklass. Flera av ledarna konstaterade att de flickor som spelade nästan samtliga tillhörde de 10 bästa flickorna i åldersområdet i Skåne och där vinner således Natalie F11 och debuterande Felicia Do vinner en av sina matcher i poolspelet i F9 och håller på att ta set på Hanna Andrén som segrade i F9 och blev tvåa i F11, en kanonbra tävlingsdebut av Felicia. Natalie å sin sida blev förresten dessutom tvåa i F9, där hon i final förlorade mot nämnde Hanna, som hon sedan slog i motsvarande final i F11. Natalie hade förresten en tung väska att bära hem efter tävlingarna då hon fick ytterligare två rejäla pokaler att ta med sig hem förutom de två hon fick under denna tävling. Det var nämligen en prisutdelning även för Söderåsalliansens sammanlagda Grand Prix och där vann Natalie F11 och blev tvåa i F9.

När det gäller Josefine kan nämnas att hon hade tuff konkurrens från våra egna Lina Sonesson och Therése Gustafsson i DJ och från såväl Lina som Isabell Dahlgren från Klippan i F15. Isabell slog t.ex Josefin i poolspelet i F15. Starkt av Josse att visa var skåpet skulle stå, när det väl blev dags för final. Lina blev för övrigt tvåa i DJ och semifinalist i F15, medan Tessan blev trea i DJ. Linas placering innebar att hon blev etta i Söderåsalliansens GP i F15, med råge!

Bland övriga insatser förtjänar en otränad Jonas Ringdahl ett speciellt omnämnande då han gick till semifinal i P15 efter att bl.a ha slagit vår Eddie Phung övertygande i kvartsfinal. Eddie som gjorde en väldigt bra match i kvartsfinalen i P13 mot blivande segraren från Strövelstorp, en spelare som dessutom gick till final mot Stefan i P15. Eddie pressade denne kille till en femsetare och hade faktiskt ledning i set. Synd att Eddie har en tendens att bli alltför passiv, när det blir jämnt, annars hade han kanske tagit hela den stora P13-klassen. I P13 gick dessutom Timmy Malmgren till kvartsfinal. Timmy spelade mycket bra och har på bara några veckor utvecklat sitt offensiva spel väsentligt med bl.a en bra loop!

Även Winnie Lac i DS och Lisa Nguyen i F13 placerade sig på prispallen, bägge blev tvåa, men i Winnies fall kom bara två till start och Lisa var inte helt nöjd över att ha förlorat mot Elin Berthag från Strövelstorp, som hon brukar slå. Dock gjorde Winnie en bra match mot betydligt mer hårdsatsande och rutinerade Frida Danielsson från Kågeröd och spelade jämna set. Lisa har mycket pingis i sig, men behöver träna mer. Om Lisa tränade mer så hade hon troligen snart nått samma konkurrensnivå som broder Stefan.

På tal om att vara en smula besviken så gällde de nog för Max Wihlborg, som inte lyckades nå slutspel vare sig i P13 eller i P15. Max har ett betydligt bättre spel i sig än vad hans placeringar i tävlingar visar och blir klart frustrerad av detta, vilket verkar leda till en ond cirkel. Jag tror att Max skall utgå från att det fungerar såhär just nu och bida sin tid, ta det lugnt och tänka att pingis inte är hela världen, bara halva.

Även Robert Jakasanovski i HS, Johnny Dang i P15, Jonas Niva i P13 och Henrik Lam i P11, åkte ut i poolspelet, men alla skall ändå vara nöjda. Robert spelade jämnt mot ett par garvade herrar och spelar faktiskt oväntat bra med tanke på hans långa tävlingsuppehåll. Detsamma gäller för Johnny och såväl Jonas som Henrik tog matcher i sina pooler. I synnerhet starkt av Henrik som gjorde sin första egentliga tävling. Vi har duktiga spelare i ÅBTK eller hur!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest