Andy Wong till slutspel i Helsingborg!

Tillsammans med Lina Sonesson största överraskningen!

Tävlingssäsongen lider mot sitt slut och det börjar bli mindre att rapportera, men än är det några stycken som är ute och tävlar.

Förra helgen tävlade Mikael ”Mille” Nilsson tillsammans med våra blivande spelare Christofer Rosdahl och Christos Tokatlidis i Karlshamn och bäst lyckades Christofer i klass III. Han gick till final i HS III och spelade där en ytterst jämn final mot en 70-årig gammal landslagsspelare. Det blev en femsetare och en ytterst meriterande andraplats. Christos blev åtta i samma klass. Det är goda tillskott vi får till föreningen. Mille hade också besvärligt mot en äldre gentleman som spelat högt upp i seriesystemet när han var ung. Bollsäkerheten var enorm sa Mickael, trots 72 år! Dessutom mötte Mille i sina poolspel Ola Håkansson från Sölvesborg, som sedermera vann både HS II och Herrar öppen. De båda klasser Mikael spelade i. Detta innebar att Mille kom trea i två pooler. Vann en och förlorade två i bägge. Mikael var ändå nöjd med sitt spel.

Denna helg tävlade en del av våra mest framstående ungdomar i Helsingborg, Rekord-Cupen, och det mest överraskande där för vår del var att Andy Wong övertygande gick till slutspel, vilket var första gången i en tävling av Skånes UGP-dignitet. Andy vann sin pool och tog set i slutspelet mot blivande segraren, Simon Nilsson från Tomelilla. Andys tränare, Stefan Karlsson, var mycket nöjd. Det var han också med Lina Sonessons spel. Lina spelade bl.a en femsetare och jämnt i ytterligare en match. Andy och Lina visade att de var värda chansen att få spela i en så pass avancerad tävling. Detta lovar gott inför nästa säsong.

I övrigt kan noteras från Helsingborgstävlingen att Sebastian Karlsson också gick vidare till slutspel i P11 och att Johan Lundqvist gick till kvartsfinal i HS III. Men detta var kanske inte så sensationellt. Både Sebbe och Johan har varit med i dessa sammanhang många gånger och Sebastian är t.ex en av dem som går till UGP-slutspel i Kävlinge den 24/5, vilket bara är förunnat de tolv bästa i Skåne i åldersgruppen. Bra säsong av Sebastian med andra ord. Även Stefan Nguyen hade chans på UGP-slutspel i P14, men lyckades tyvärr inte i helgen. Dock hade Stefan spelat bra i sin sista förlustmatch och vi vet alla vilka möjligheter den pojken har!

Nu ser vi bl.a fram emot ett intressant klubbmästerskap till helgen. Vi har nog inte haft en så bra Herrsingel på många år som i år och dessutom ställer sju veteraner upp i veteranklassen. Det skall bli kul på söndag!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest