Ungdomslagens seriespel avlutat!

Två andraplatser och två tredjeplatser!

Ungdomslagen spelade sina sista matcher den gångna helgen och slutfacit blev två fina andraplatser, P13/F15:1 och P11:2, samt två tredjeplatser, P13/F15:2 och P11:1. Dessutom slutade P15-laget på fjärde plats.

Närmast serieseger var våra duktiga tjejer i P13/F15:1, Josefine Bokne, Lina Sonesson och Therése Gustafsson. De hade lika många poäng som det segrande laget, men sämre individuell matchkvot. De två sista seriematcherna som laget spelade under lördagen slutade som vanligt med vinst, 4-1 mot Klippan och 3-2 mot Bjärnum. Josefine vann alla sina fyra matcher individuellt och Lina följde upp med att vinna två och förlora två. En väldigt viktig seger var Linas sista match mot Bjärnum när det stod 2-2. Den matchen vann Lina efter fem jämna set. Therése stod över i sista omgången.

P11:2 var också enbart segrande under sin sista omgång och tog därmed också en sammanlagd solid andraplats. Laget har bestått av bröderna Sebastian och Albin Karlsson, där storebror Sebbe fått dra det tyngsta lasset medan Albin spetsat med viktiga segrar när det har varit nödvändigt, t.ex i senaste omgången då laget slog vårt eget P11:1 med 3-2 och Albin vinner den femte matchen mot Rickard Dang. Den andra matchen vann man mot ett av Lundalagen med 4-1. Sebbe var för övrigt obesegrad i singelspelet under sammandraget. Han vann fyra raka matcher, medan Albin spelade 2-2.

Den stora sensationen under den sista omgången stod emellertid P11:1 för genom att i sin andra match slå seriesegrande Rekord med hela 4-1. Segern innebar att man befäste en fin tredjeplats. Det var f.f.a. Andy Wong, som var den stora segerorganisatören i denna match, men Rickard gjorde också en strålande insats genom att slå en av Rekords spelare, Henrik Abrahamsson. Det var Rickards största seger hittills. Andy å sin sida kom ifrån detta sammandrag med 3-1 i individuell matchkvot. Han förlorade bara mot Sebastian. Andy fortsätter att utvecklas med stora kliv!

Inte långt ifrån P11:1 när det gäller sensationellt bra resultat kom P13/F15:2, när de utan Max Wihlborg och Timmy Malmgren slog Hylta med 3-2 och såg till att laget blev trea i serien precis som P11:1. I Timmys och Max´s frånvaro spelade Jonas Niva och Jim Persson alldeles utmärkt. Att pojkarna sedan förlorade mot seriesegrande PK Waldners Vänner stort var inget att förvånas över. Jonas har vunnit en del segrar under senaste tiden och börjar få en del välbehövligt självförtroende och att Jim kan spela känner vi ju väl till!

P15-laget slutligen har ofta bestått av Eddie Phung och David Dang, som egentligen bara tillhör P13 i år i ”pingis”, samt av 15-åringen Henry Dang, ibland kompletterad av likaledes 15-årige Johnny Dang och har utifrån dessa förutsättningar gjort en bra prestation genom att belägga fjärdeplatsen. Allra bäst har Eddie lyckats och det visade sig även under lördagen, då han vann 2 av tre singelmatcher. Även Henry lyckades vinna en singelmatch vilket var bra gjort i svår konkurrens. David förlorade sina två matcher under lördagen, men visade i synnerhet i en av matcherna att han kan vinna även i den äldre serien då han tog ett set och hade flera setbollar i fjärde.

Matcherna i slutomgången slutade 1-4 mot PK Waldners Vänner från Osby och 2-3 mot Verum 1. Summa summarum en väl genomförd säsong av våra ungdomslag och deras lagledare.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest