Drygt 30 spelare på årets klubbmästerskap!

Sebastian Karlsson tog tre titlar och Angelica Åström två!

Nytt: Resultatlistan är på plats – se den här!

Trots det fina vårvädret kom i stort sett alla som anmält sig till årets klubbmästerskap den 4:e maj, över 30 spelare fördelade över tio klasser. Det blev många välspelade och spännande matcher under dagen, som började på morgonen och höll på till sen eftermiddag/tidig kväll innan den sista matchbollen var vunnen. Många deltog i fem klasser och var nog trötta när allt var slut, men det var också möjligt för en del att ta paus och åka hem mellan de klasser som de deltog i, så allt fungerade ändå väldigt bra.

Resultatmässigt var Sebastian Karlsson framgångsrikast. Han vann tre klasser och kom tvåa i en. Dessutom fick han pris för ”Årets lyft”. Det borde kännas utmärkt gott att åka ifrån sitt första klubbmästerskap hos oss efter ett sådant dagsverke! Sebbe vann i P11, P13 och i rundpingis, blev tvåa i ”Utan Rack” och är värd allt beröm han får efter årets insatser på olika arenor runtom i södra Sverige. Sebastian är den ende i år från ÅBTK, som går till Skånes UGP-slutspel och det var mycket för den insatsen han utsågs till ”årets lyft”.

Broder Albin Karlsson var inte lika framgångsrik under klubbmästerskapen, men kunde glädja sig åt att tillsammans med Natalie Luu bli utsedd till ”Årets Rookie”. En titel det var extra hård konkurrens om i år, vilket motiverade att även Felicia Do fick ett extra pris. Dessa tre sist nämnda är nämligen alla ytterst lovande nykomlingar för året i vår klubb.

På tal om nykomlingar, så satte våra två färska seniorspelare Christopher Rosdahl och Christos Tokatlidis i allra högsta grad färg på mästerskapen. Christopher vann tillsammans med Angelica Åström den öppna dubbelklassen och Christos spelade en fin femsetare i Herrsingelfinalen mot Joakim Rondin, vilken Jocke till slut vann med 13-11 i avgörande set. Inget set vanns med mer än två bollars marginal. Det var sålunda kamp hela matchen.

Överhuvudtaget var klassen på årets herrsingel god trots att flera av våra bästa spelare saknades och förra årets mästare Stefan Nguyen var mycket nöjd med att tillsammans med Angelica bli trea efter att ha gått till slutspel via en pool där han var tvungen att besegra jämnårige vännen och eviga antagonisten Johan Lundqvist samt Christopher Rosdahl för att kunna gå vidare. I gengäld vann Johan över Stefan i finalen i den för dagen största ordinarie klassen, P15, medan Stefan vann klassen ”Utan Rack” efter att ha slagit Sebastian Karlsson i final och Joakim Rondin i semifinal, där Johan förlorade mot Sebbe i sin semi. Ja, ena gången vann den ene och andra gången den andre. De är jämna våra tongivande spelare, men som sagt Sebbe vann tre klasser och Angelica vann två. De var de främsta i årets mästerskap.

Den andra klassen som Angelica vann var Damsingel, där en annan mycket duktig nykomling för året, Josefine Bokne blev tvåa. Josefine vann istället F15 före Therése Gustafsson och Lisa Nguyen. I den klassen kämpade våra yngsta Natalie och Felicia jättebra mot de betydligt äldre motståndarna.

På tal om nykomlingar så var det mycket roligt att få se nya veteraner i klubbmästerskapssammanhang, Leif Erlandsson, Roland Thysell och Kurt Larsen gav välbekante segraren i veteranklassen Karl-Erik Tillgren och vår styrelsemedlem Stig Andersson fullt upp i deras poolspel och det var skoj att få presentera en del av våra veteraner för ungdomarna i klubben samt att få visa upp de sistnämnda för veteranerna.

lasse150

Det tror jag också var kul för vår hedersordförande och sponsor Lars Nilsson som var på plats för att dela ut de priser som han till stor del bistått oss med. En av dem han fick dela ut pris till var Andy Wong, som slutligen måste nämnas. Andy blev fin tvåa i P11 och tillhör de fyra fem som mest gått framåt under säsongen och som in i det sista fanns bland kandidaterna för “årets lyft”. Där fanns också Max Wihlborg, Johan Lundqvist och Lina Sonesson samt någon till. Det är många som gått framåt under året.

Allra sist:

ETT STORT TACK TILL LASSE FÖR HJÄLP MED PRISER OCH PRISUTDELNING. DU ÄR GULD VÄRD FÖR FÖRENINGEN SOM STÖTTEPELARE I BAKGRUNDEN!

Slutlig resultatlista finns att läsa här
Fler bilder finns att beskåda här

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest