Bra matcher i Sölvesborg!

Jag, Jocke och Mille var under söndagen i Sölvesborg och spelade Sparbanksspelen. Även om den riktiga topplaceringen saknades tycker jag vi gjorde bra ifrån oss alla tre.

Dagen började med herrsingel klass 1, där Mille deltog. Det blev visserligen inget avancemang från poolspelet men Mille svarade för en sensation genom att slå Lessebos klass 1-spelare Niklas Andersson med 3-0. Jag var inte själv där då men enligt säkra källor så spelade Mille fantastiskt bra. Det blev däremot förlust mot Daniel Engblom, Söderkulla och mot Täbys Pascal Kindblad med 2-3. Därmed blev det en sistaplats i poolen då Niklas Andersson vann sina andra matcher och poolen. Bra ändå av Mille.

I klass 3 detog jag och Jocke. Själv så började jag med en kvalmatch där det blev en enkel vinst. Jocke vann i första omgången mot 15-årige Patrik Eriksson från Carlshamn med 3-2. Patrik slog i våras Christos med 3-0 i en kvartsfinal i Karlshamnspelen, innan det tog stopp mot mig semin. Jocke var trots segern inte nöjd med sitt spel i den matchen. Jag mötte i första omgången Jan-Oscar Sandqvist, Carlshamn som jag också slog i Karlshamnsspelen. Jag trodde Sandqvist skulle ta revanch nu eftersom jag inte kände mig i nån bra form. Jag lyckades dock vinna med 3-1 efter att ha spelat bra på slutet. Sandqvist hade dock setbollar till 2-0 ledning, så det satt långt inne.

Både jag och Jocke var nu i kvartsfinal men där tog det stopp. Jocke var chanslös mot IFK Lunds Mikael Grönvall medan jag förlorade ganska klart (1-3) mot Sverige-10:an i P 13, Ville Kindblad, Lyckeby. Det var andra tävlingen i rad jag åkte ut mot honom. Jocke slutade sexa och jag sjua. En match från spelarpoäng igen.

Nu var det dags för Jocke i HJ 20. Han började med att överraskande vinna över Jocke Ekberg, Halmstad BTK i en femsetare. Denne Ekberg gick sensationellt till kvartsfinal i Safirs internationella i P 14 2007 och blev bäste svensk. Han är dock inte lika bra som det resultatet visar(delad 77:a i Sverige i HJ 17 just nu), men ändå mycket starkt av vår Jocke. Efter detta blev det två 3-1 förluster för Rondin som åkte ut på seträkning, men en bra insats trots allt.

Slutligen gällde det klass 2 för mig och Mille. Jag vann första matchen med 3-2, innan det blev två klara förluster och därmed var det färdigspelat för mig. Jag var dock nöjd med min insats, och framför allt ett klart framsteg jämfört med träningsmatchen i torsdags. Mille tog sig vidare från sin pool som tvåa efter bl.a. vinst mot nämnde Ville Kindblad med 11-9 i skilje. I åttondelsfinalen blev hans pappa Pascal för svår på nytt, efter tre raka denna gången.

Christofer Rosdahl

Resultat:

Herrsingel klass 1, Poolspel:
Mikael Nilsson – Niklas Andersson, Lessebo BTK 3-0
Nilsson – Pascal Kindblad, Täby BTK 2-3
Nilsson – Daniel Engblom, Söderkulla IK 0-3

Herrsingel klass 2, Poolspel:
Nilsson – Wilhelm Kindblad, Lyckeby BTK 8-11, 14-12, 9-11, 11-5, 11-9
Nilsson – Robin Lenz, Lessebo BTK 11-6, 11-6, 11-7
Nilsson – Mattias Johansson, Munkedals BTK 5-11, 5-11, 4-11
Christofer Rosdahl – Jeppe Lindström, Listerby IK 6-11, 11-7, 9-11, 11-7, 11-6
Rosdahl – Per Jönsson, Kvarnby AK 3-11, 5-11, 5-11
Rosdahl – Mats Johansson, Jämjö BTK 6-11, 9-11, 5-11

Åttondelsfinal:
Nilsson – Pascal Kindblad, Täby BTK 0-3

Herrsingel klass 3, Kvalmatch:
Rosdahl – Thomas Martinsson, Kullåkra BTK 11-6, 11-7, 11-5

Första omgången:
Joakim Rondin – Patrik Eriksson, Carlshamns BTK 11-9, 9-11, 5-11, 11-5, 11-7
Rosdahl – Jan-Oscar Sandqvist, Carlshamns BTK 5-11, 18-16, 12-10, 11-3

Kvartsfinal:
Rondin – Mikael Grönvall, IFK Lund 7-11, 4-11, 6-11
Rosdahl – Wilhelm Kindblad, Lyckeby BTK 7-11, 9-11, 12-10, 5-11

HJ 20, Poolspel:
Rondin – Joakim Ekberg, Halmstad BTK 3-2
Rondin – Pontus Johansson, Uddevalla BTK 1-3
Rondin – Antonis Johansson, IFK Lund 1-3

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest