Godkänd start i Öresundspelen

Öresundsspelen är nu färdigspelade.

På lördagen spelade bara Albin och Sebastian Karlsson I P-12 och P-13. Sebastian slog Elias Sibelius Falkenbergs BTK med 3-1 i set efter mycket bra spel och en Dansk klart med 3-0. Därefter så förlorade han mot Nils Nilsson från KFUM Kristianstad med 3-0. Han blev därmed 2:a i poolen. I 1/8 dels finalen så möte han Simon Persson från Tomelilla AIS. Spelet var jämnt men Simon vann de viktiga bollarna och matchen med 3-1. I P-13 så möte han en Dansk och efter hyfsat spel så förlorade han med 3-1. Albin spelade också i P-12, men han hamnade i en riktigt bra pool. Spelet var mer än godkänt eftersom han lyckades ta set på Gabriel Gaspar från Amager BTK, Danmark. Dansken gick vidare från poolen så det var riktigt bra gjort av Albin. I P-13 så spelade han mot en annan Dansk från Amager och även i den matchen spelar han godkänt men förlorar med 3-0.

På söndagen så spelar Sebastian i P-14 på morgonen och efter att ha förlorat mot Sebastian Luu KFUM Kristianstad, så vinner han nästa match mot Alfred Malmsten BTK Rekord med 3-1. I avgörande match i poolen mot Henrik Selmquist Höganäs BTK så spelar mycket bra och har 2-2 i set och 8-8 lika, men tyvärr förlorar han de nästföljande 3 bollarna och matchen med 3-2. I P-15 så är det 3 bra spelare han får möta och han är nästan chanslös mot alla 3. Albin spelar i P-11 och i sin första match möter han Andreas Johansson Höganäs BTK som han aldrig vunnit mot innan. Han spelar mycket bra i den matchen och vinner med 3-1 i set. I den andre matchen får han möta Simon Nilsson Tomelilla. Simon som är en av de bäste 11 åringarna i Skåne vinner 3 jämna set, men Albin är vidare. I kvartsfinalen får han möta Joakim Fernadez- Brink Eslövs AI som är med i TEAM Stiga Sweden som en av 3 97or. Albin förlorar klart med 3-0 men det var en del bra bollar i den matchen. Klart godkänt spel i helgen av bröderna Karlsson.

Natalie Luu började mot Malin Nilsson Skurups BTK och förlorar med 3-2. Hon spelar bra emellanåt men har problem att koncentrera sig och förlorar matchen mycket knappt. I andra matchen möter hon Anna Hult från Höganäs och då är koncentrationen mycket bättre och efter bra spel vinner hon med 3-1 i set och är vidare från poolen. I kvartsfinalen möter hon en flicka från Skurup som heter Ellinor Nilsson och vinner mycket klart med 3-0. I semi får hon möta Tilda Johansson från Lessebo. Hon gick t.ex. vidare från poolen i F-14 så det är inte konstigt att hon förlorar med 3-0. Men en 3:dje plats i F-11 är mycket bra i den konkurrensen som var i Öresundspelen i år.

Johan Lundquist spelade bra ända tills han skulle avgöra bollen. Så tyvärr så förlorade han sina matcher. Men han har mycket mer att ge. Så när det fungerar bättre när han skall avgör så blir han livsfarlig för vem som helst i P-15. Bara han fortsätter att träna så blir detta bra. För Lina Sonesson gick det väl inte så bra resultat mässigt men hon hamnade i en pool med bara bra spelare som Emma Sjögren från Lekstorp, Jessica Johnsson Åsa IF och Emelie Nilsson Höganäs. De 3 spelarna kan vinna vilken tävling som helst och i de flesta andra tävlingar är de t.ex. seedade. Så hon gjorde trots allt ett tappert motstånd i sina matcher och börjar hon bara träna lite till så kan det bli klart mycket bättre. Josefine Bokne fick möta Johanna Olsson Skurup som vunnit Skånes UGP de senaste åren mycket klart i denna ålders klass och hon förlorade också med 3-0 mot henne men inte helt chanslös ändå. I sin andra match möte hon Sarah Holmquist BTK Hylte. Där vinner hon första set och var sedan nära i de andre seten. Men tyvärr förlust med 3-1. Samma där. Hade hon tränat lite mera så hade hon garanterat varigt med och vunnit fler matcher i klassen.

Tyvärr så kunde inte Stefan Nguyen vara med eftersom han hade glömt att han skulle på läger med fritidsgården.

Stefan Karlsson

(bilden kommer från tävlingens hemsida)

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest