Bra genrep mot Verums GoIF!

Åstorp BTK’s båda seniorlag genrepade inför serie starten nästa vecka. De mötte Verums GoIF på hemma bord. Verums A-lag kommer att spela i samma serie som våra båda lag.

Matcherna slutade på följande sätt:

Åstorps 1 – Verum 1 : 11–1
Här togs segrarna av Christofer Rosdahl 3, Christos Tokatlidis 3, Bobby Kassai 2 och Joakim Rondin 2 och de vann även en dubbelmatch. Det spelades endast en dubbel eftersom Verum enbart kom med tre spelare p.g.a de hade fått två skador i sista stund. I Verums trupp kan nämnas att han Christofer brukar spela dubbel ihop med på tävlingar var med, Tommy Jönsson. Verums enda match vinst togs av honom när han slog ”Jocke” i en jämn match där det blev 11-9 till honom i avgörande set.

Det var bra spel över lag av laget och extra kul var det att Bobby var med. Han vann sina matcher på ett övertygande sätt dessutom. Det ser bra ut tills serien börjar nästa vecka där de börjar borta på fredag kväll mot KFUM Kristianstads ungdomslag. Deras lag består av enbart 95:or och 96:or. Men att de också tillhör Sverigeeliten i respektive ålders grupper.

Åstorp 2 – Verum 2 : 8–6
Här ställde Verum upp med två spelare som troligen kommer att spela i deras A-lag. Det var Sven Larsson och Anders Wallenthein. De har spelat pingis längre än vad våra spelare är gamla och är riktiga ”rävar” vid bordet. Åstorps vinster togs av Sebastian Karlsson 3. Han spelade mycket bra på måndagskvällen och slog också alla deras tre spelare. Han har de senaste två veckorna spelat riktigt bra och det lovar bra inför seriestarten på måndag och tävlingen i Lund i helgen.

Johan Lundquist tog två segrar. Han slog Wallenthein och förlorade mot Larsson. Det märktes lite i spelet att han gjort ett litet uppehåll med träningen. Men det tar han igen snabbt om han tränar någon gång denna vecka. Angelica Åström tog också två segrar. Hon la också mot Larsson. Hennes spel verkar bli stabilare och stabilare. Hon t.ex krossade Wallenthein i tre raka.

Andy Wong debuterade i senior sammanhang och gjorde det med den äran. Han slog Anders Nilsson i tre raka set och tog set på Wallenthein. Hans spel går framåt med raketfart så han kommer vi att ha mycket nytta av i framtiden. Vi har också Max Wilborg och Timmy Malmgren som går framåt med stormsteg. Men detta lag får nog väldigt svårt att hävda sig i div.4.

De börjar hemma på måndag i Haganäs skolans gymnastiklokal mot Klippan BTK och matchen börjar kl.19.00. Det kan nämnas att den matchen kommer att spelas på två nya bordtennisbord av märket STAG.

Stefan Karlsson

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest