Hyfsade insatser i Borås

Christofer Rosdahl och Jocke Rondin har varit iväg och tävlat igen. Denna gången spelade de i den västgötska staden Borås, där det handlade om Intersport Cup.

Vi startade med poolspel i herrsingel klass 2. Jag hamnade i en ganska tuff pool. Jag inledde med två 3-0-förluster där jag spelade stundtals hyfsat men förlorade fyra set med 11-9. Jag var därmed utslagen och spelade jumbofinal mot poolens ende klass 2-spelare, Niklas Karlsson, Askims BTK. Niklas har fn. 6-1 i matchkvot div 3, men hade ingen bra dag. Mot mig hade hade han ingen som helst motivation, så jag kunde vinna med 3-0. Det var andra gången i karriären jag slog en klass 2-spelare.

Jocke hamnade i en trepool, som också var väldigt hård. Rondin från Huaröd inledde mot Daniel Svensson från Borgstena IF. Denne Svensson vann i vintras klass 3 i halländska Rydöspelen. Nu slog han Jocke med 3-1, i en match som Jocke tyckte att han borde vunnit. Den andra matchen för Jocke var den på förhand svåraste, mot Christian Törner, Allingsås. Törner är född 91, är klass-2 spelare och ligger fn rankad på delad 50:e plats i Sverige i HJ 17. Att motivation ofta slår klass visade Jocke med en 3-1 vinst som skickade ut Thörner ur tävlingen. Alla tre spelare i poolen hamnade på en vinst och Jocke blev tvåa efter seträkning och var därmed vidare.

Jocke mötte sedan duktige Joakim Ödman, Råda Hindås BTK. Rondin gjorde en bra match men räckte inte riktigt till, 3-1 till Ödman som sedan gick till en final som jag inte vet hur den slutade. Jocke slutade alltså 9:a eller 10:a.

Nu var det dags för herrsingel klass 3, där vi hade vissa förhoppningar om framskjutna placeringar. Vi inledde med varsin 3-2 seger mot spelare från elitserieklubben Mariedals IK. Jag var illa ute mot semifinalisten i klass 4, 18-årige Nils Krii. Jag låg under med 2-0 efter att varit för passiv, och när jag väl attackerade missade jag det mesta. Jag lyckades på något sätt ändå kämpa mig in i matchen och vända till seger med 3-2.

Vi var nu båda i kvartsfinal, en match ifrån placeringspoäng, men som vanligt tog det stopp där. Närmast semifinal var Jocke som mötte defensivspelaren Håkan Wikström från Huskvarna. Matchten slutade 3-1 till Wikström efter att Jocke haft 8-3 i fjärde. Wikström gick sedan till final. Själv fick jag på nytt möta vinnaren från min pool i klass 2, Tim Dahl från Backa BTK. Jag var inte ens nära, tog 16 bollar totalt.

När jag summerar tävlingen så tycker jag det gick det hyfsat för oss båda. Jocke lyckades något bättre än mig resultatmässigt då han gick vidare från sin pool i klass 2, men var ändå missnöjd då han tyckte han skulle gått till semi i klass 3. Jag är däremot ganska nöjd med min insats, även om jag vet att jag kan spela lite bättre.

Christofer Rosdahl

Våra matcher:

Herrsingel klass 2, poolspel
Rondin – Daniel Svensson, Borgstena IF 5-11, 6-11, 11-8, 6-11
Rondin – Christian Törner, Alingsås PP 11-6, 9-11, 11-9, 13-11
Rosdahl – Niklas Holmin, Östra Stadsgränsen TK 9-11, 8-11, 9-11
Rosdahl – Tim Dahl, Backa BTK 6-11, 9-11, 9-11
Rosdahl – Niklas Karlsson, Askims BTK 11-8, 11-7, 14-12

Åttondelsfinal:
Rondin – Joakim Ödman, Råda Hindås BTK 6-11, 10-12, 11-7, 8-11

Herrsingel Klass 3, första omgången:
Rosdahl – Nils Krii, Mariedals IK 7-11, 7-11, 11-8, 11-7, 11-6
Rondin – Miodrag Miloradovic, Mariedals IK 11-13, 12-10, 11-8, 8-11, 11-6

Kvartsfinaler:
Rosdahl – Tim Dahl, Backa BTK  4-11, 6-11, 6-11
Rondin – Håkan Wikström Huskvarna Södra IS  11-9, 9-11, 5-11, 9-11

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest