Bra resultat för ÅBTK i Cliffton Cup!

I helgens tävling Cliffton Cup blev det även en del sportsliga framgångar för klubben.

Allra bäst gick det för Natalie Luu som vann F10, blev trea i F11 och blev femma både i F12 och F13. I finalen i F10 vann Natalie över My Ylinen, Skurup som hon förlorade mot i poolen med 0-3. När det var dags för final var Natalie starkast och vann med 3-2 efter 11-7 i skilje. Det kunde dock ha gått ännu bättre för Natalie. I de tre klasserna Natalie blev utslagen i förlorade hon med två bollar i skilje, två av gångerna mot Malin Nilsson, Skurup.
 
Den andra spelaren i klubben som tog en klasseger var Albin Karlsson. Albin svarade förmodligen för helgens prestation bland ÅBTK:s spelare när han i semifinalen i P10 vände 0-2 till 3-2 mot Danmarkstrean i klassen, Ivan Ou. I finalen vann Albin programenligt mot Loa Schoug, Rekord med 3-1. Albin följde upp med en fjärdeplats i P11 och en tiondeplats i P12. Imponerande!
 
Josefine Bokne gjorde en stark insats när hon blev tvåa i F15 som innehöll fem spelare. Alla fem möttes i en pool där även Lina Sonesson deltog. Lina fick nöja sig med femteplatsen.
 
Sebastian “Sebban” Karlsson fick inte riktigt till de under helgen även om det blev en fjärdeplats i P 12, som gav två Sverigepoäng om jag förstått rätt. SM till våren? P13 tog det slut i poolspelet och i P 14 gick han till åttondel där han föll mot Johan Westerlin med 12-10 i femte. En fjärdeplats och en trettondeplats är inte dåligt men det känns som Sebban har större kapacitet än så. Andy Wong gjorde en stark insats genom att bli femma i P12 och och åtta i P13. Andys utvecklingskurva är positiv. Jim Persson gladde med en niondeplats i P13.
 
Johan Lundqvist verkar glädjande nog vara på gång igen. En andraplats i sin pool i HS3 gav honom en kvartsfinalplats. Väl där tog ett set mot slutsegraren Liam Schoug. En femteplats där följdes upp med en sjundeplats i HJ17. I kvartsfinalen pressade han Kalle Nylander (som faktiskt spelar i div 1), BTK Rekord till fyra set.
 
Stefan Nguyen som gjorde comeback efter några månaders uppehåll tog en meriterande femteplats i P15 där han förlorade i kvartsfinalen mot nämnde Kalle Nylander efter tre jämna set. Stefan blev även tia i HS 4-5, men blev inte bäst av Åstorpsspelarna. Det blev nämligen Phong Huynh, som gjorde gjorde sin första tävling sen sin flytt till Sverige. Han blev åtta efter förlust mot Klippans Niklas Havsjö i kvarten. Phong hade före det vunnit fyra raka matcher, bl.a. mot slutsegraren Ulf Kristiansson efter att ha vänt ett underläge på 0-2 till seger.
 
Nämnde Niklas Havsjö var den ende spelare jag (Christofer Rosdahl) vann över i HS3. Därmed blev det respass för mig redan i poolspelet, vilket inte hänt i HS3 i någon tävling sedan just Cliffton Cup 2007. Den gången fick jag båda finalisterna i min pool, denna gången de två förlorande semifinalisterna Fredrik Lövstedt och Roger Ivarsson. Ska jag kunna matcha någon av de två måste jag spela på topp och det gjorde jag inte under lördagen.
 
Nämnde Roger Ivarsson skulle få möta fler ÅBTK:are. I kvartsfinalen fick han möta Christos Tokatlids. Christos som vann sin pool spelade bra fram till 1-1 och 10-7, men sen tog nabbspelaren Roger Ivarsson kommandot och vann med 3-1 i set. Christos blev 8:a och tredje ÅBTK:are efter Johan Lundqvist och Jocke Rondin. Jocke verkar vara i sin livs form. Han blev tvåa i sin pool efter Liam Schoug. Det blev 3-0 -segrar mot Fredrik Svensson, Klippan och Ola Hult, Höganäs. Mot Liam förlorade Jocke med 1-3.
 
Jocke vann i kvartsfinalen en hård femsetare mot Hörbys Lars Jönsson. Nu väntade Roger Ivarsson i semin. Det blev ett långt första set som Jocke vann. Efter det var det inget snack, 3-0 till Jocke som nu var i sin första final någonsin i HS3. Nu väntade Liam Schoug på nytt. Det blev tyvärr en repris från poolmatchen. 3-1 till Liam och Jocke fick trösta sig med en andraplats och 9 spelarpoäng, plus något pris.
 
Jocke följde upp andraplatsen i HS3 med en tredjeplats i HJ20 och tog därmed sina första sverigepoäng någonsin, två st. Jocke vann i kvartsfinalen över Minh från BTK Rekord med 3-1. Tredje set blev matchavgörande då Jocke gick från 5-9 till 11-9. I semifinalen var Jocke chanslös mot slutsegraren Jimmy Björkman, Lidhult. Björkman hade tidigare under dagen slagit två hemmaspelare i HS2.
 
I poolen i HS2 så hamnade Christos i en trepool tillsammans med Jimmy Björkman och Liam Schougs bror Lukas. Mot Björkman var Christos chanslös men mot Schoug så vann Christos klart med 3-0 och var därmed i semifinal.
 
Jag och Jocke hamnade i samma pool tillsammans med Per Johansson, Lidhult och min förre klubbkompis Robin Petersson, Markaryd. Jocke började med en imponerande seger över Robin. Det blev 3-2 till Jocke, som dock hade matchbollar redan vid 10-8 i tredje set. Jag förlorade med 0-3 mot Per efter att haft setboll i två av seten. Nu var det dags för mig och Jocke att mötas. Jag vann med 3-0 efter att spelat taktiskt och Jocke kom aldrig riktigt igång. Robin vann en svängig match över mig med 3-2, men Robin hade behövt vinna med 3-1 för att ha chans att gå vidare. Inför den sista poolmatchen kunde Jocke antingen sluta etta eller fyra i poolen. Jag kunde bli tvåa eller fyra. Jocke förlorade mot Per med 0-3 och jag var vidare till semifinal. Det måste vara den tuffaste poolen som jag någonsin tagit mig vidare ifrån.
 
I semifinalerna handlade det alltså om Åstorp mot Lidhult. Jag mötte Jimmy Björkman för nionde gången på tävling, och förlorade för nionde gången. Det blev 3-1 till Björkman efter jag lett med 10-8 i fjärde. Christos också ge sig med 1-3, mot Per. Jag blev trea och Christos fyra. Vackert så, då det är våra bästa placeringar någonsin i klass 2. Det räckte dock inte till några spelarpoäng för oss.
 
I Herrar Öppen kom bara fem spelare till start så klassen avgjordes i en enda pool. Poolen innehöll mig, Christos, Per, Robin och Andreas Karlsson. Andreas skadade dock handen på uppvärmningen, så efter förluster mot Robin och mig så lämnade Andreas WO i resten av matcherna. Jag förlorade mot Per med 2-3 och mot Robin med 1-3. Christos förlorade med 0-3 mot Per efter tre jämna set.
 
Det var nu dags för mig och Christos att mötas. Det blev en mycket märklig match. 11-4 till Christos i första, 11-2 till mig i andra efter ledning med 9-0, 11-4 igen till Christos i tredje. I fjärde tog Christos ledningen med 6-3, men jag vann setet med 11-7. I skilje gick jag från 3-3 till 9-3 men Christos tog åtta raka poäng fram till vinst med 11-9 i setet och 3-2 i matchen! Christos vågade spela ut på slutet och vann välförtjänt. Jag blev för passiv och nervös på slutet.
 
Eftersom Robin slog Per med 3-0 så hade Christos en teoretisk chans att vinna klassen inför matchen mot Robin. Det som behövdes var att Christos skulle vinna med 3-0 i set och vinna minst 8-9 bollar mer än Robin under matchen. Nu blev det inte så utan Robin vann med 3-0 efter tre jämna set och därmed klassen före Per. Christos blev trea och jag fyra.
 
Vi hade några fler spelare med i tävlingen men de gick inte vidare från sina pooler. De kämpade dock på bra alla och kommer att nå framgångar längre fram. Det kanske kommer redan på lördag då Eddie, Timmy, Max, Sebban och jag ska spela i Limhamnspoolen. Christos och Mille ska åka till Växjö och deltaga i Dackespelen.

Christofer Rosdahl

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest