Natalie 2:a i Pingisiaden!

Sammantaget så gör Åstorparna en bra turnering som bådar gått inför Cliffton Cup om 14 dagar.

Lördagens spel

Natalie Luu blev 2:a i pingisiaden i DM och blev kvalificerad till regionsfinalen i Jönköping den 13:e december. I DM vann hon först sin pool. Därefter när slutspelet startade mötte hon Izabella Svensson från Tomelilla och den matchen vann hon med 11-6, 11-6 och 11-9. I semifinalen vann hon en rafflande match över Malin Nilsson Skurups BTK med 5-11, 11-9, 11-8, 7-11 och 11-3. I finalen räckte hon inte till riktigt utan förlorade med 11-1, 11-4 och 11-6.

Albin Karlsson spelade också i pingisiaden och han gick vidare från sin pool som tvåa efter att han förlorat sin sista poolmatch med 3-1 mot Jonathan Kvist Kågeröd. I sin åttondelsfinal stötte han på Hampus Olsson KFUM Kristianstad som han tidigare har fått storstryk mot. Denna gång tog han i varje fall ett set. Set siffrorna blev 7-11, 8-11, 11-9 och 9-11. Hade han vunnit den matchen hade han också fått åka till Jönköping.

Sebastian Karlsson, Max Wihlborg och Eddie Pung hamnade i mycket svåra pooler där de förlorade klart mot alla sina motståndare. De skall ha en eloge för att de kämpade hela tiden.

Timmy Malmgren spelade mycket bra mot Jockum Carlbom som han vann över. Sedan förlorade han mot vår träningskompis Johan Westerlin BTK Rekord med 3-1 i set och mot Fredrik Andersson KFUM Kristianstad med 3-0. Mycket bra spel av Timmy.

Söndagens spel

Söndagen började med P-12 och där fick både Albin Karlsson och Richard Dang en tuff uppgift i poolerna direkt. Nämnas kan att Albin spelade mycket bra mot Simon Persson Tomelilla och tog set på honom. Men däremot Richard hade det betydligt tyngre i sin pool.

Andy Wong blev tvåa i sin pool efter att han slagit Henrik Abrahamsson BTK Rekord med 3-2 i set och Samuel Persson BTK Scania med 3-1 i set. Därefter tog han set på Sverige 4 och Skåne ettan Sebastian Lundahl KFUM Kristianstad efter mycket bra spel. I åttondelsfinalen fick han möta Simon Nilsson Tomelilla. Han fortsatte att spela bra men räckte inte riktigt till mot honom utan förlorade med 11-8, 8-11, 5-11 och 8-11. Därmed tog Andy sin första Sverige poäng. Bra gjort.

Sebastian Karlsson hamnade i en lätt pool och den vann han utan att tappa ett set. I åttondelsfinalen fick han mötta Kenny Truong KFUM Kristianstad som är rankad sjua i Skåne och är bland de fyrtio bästa i Sverige. Sebastian spelade mycket bra pingis och vann med 11-4, 5-11, 11-7 och 11-3. I kvartsfinalen fick han mötta Martin Eriksson Eslövs AI som han brukar förlora klart mot. Denna gång förlorade han med 3-11, 6-11, 16-14 och 11-6. Martin är rankad trea i Skåne och är bland de femton bästa i Sverige. Detta var en av Sebbans bästa tävlingar och bådar gått inför framtiden.

Johan Lundquist hamnade i en svår pool och förlorade sina matcher med 3-0. Om bara den gode Johan börjar lita på sitt rack och inte har så bråttom att avgöra, kommer det att bli bra. Kom igen Johan, du har mer i dig än vad du visat på sista tiden. Börja lita på ditt spel igen, så kommer det.

Lina Sonesson hamnade i en mycket bra pool och det är inte så mycket att säga om det. Hon kämpade tappert och verkade trots allt ha kul vid bordet. Bara hon kommer igång med träningen lite så lär resultaten också komma. Så Lina fortsätt nu kämpa och försök ta dig till träningslokalen lite oftare så kommer resultaten också skall du se.

Stefan Karlsson

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest