Stoffe har tävlat i Faaborg!

Christofer Rosdahl tävlade i Danmark i helgen.

Jag var under helgen i Faaborg på den danska ön Fyn och deltog i Faaborgstævnet. Jag ställde upp i tre klasser: HS 1 och 2 samt HD 2 med fd klubbkamraten från Markarydstiden, Tommy Jönsson som numera spelar för Verums GoIF. Som svensk klass 3-spelare räknas jag som klass 2-spelare i Danmark. Herrspelare indelas annars i Danmark precis som i Sverige i sex klasser, Elit-klass 5.
 
Jag började på lördagsmorgonen med spel i HS 2. I min första poolspelsmatch mötte jag en dansk klass-4 spelare och vann med 11-3, 11-5, 11-1. Även om motståndet inte var det bästa så spelade jag på topp. Jag fortsatte att spela bra i min andra match, men förlorade mot den klart bäste spelaren i poolen, Rasmus Kingo Juul Knudsen med 9-11, 10-12, 7-11.

I den avgörande matchen om andraplatsen i poolen mötte jag en bollsäker veteran från Medicin Schwerin i Tyskland, vid namn Klaus-Peter Jonuschies. Jag vann första set med 11-5, vände 2-7 till 10-8 i andra men tappade igen till 10-12. Jag förlorade tredje set, vann det fjärde och kom i underläge med 5-2 i skilje. Jag lyckades till slut vinna med 12-10 efter att avgjort på min andra matchboll, och var därmed vidare.
 
Min första slutpelsmatch vann jag av någon anledning på WO, men i åttondelsfinalen tog det slut efter 0-3 mot duktige 17-årige dansken Anders Pedersen.
 
Lördagen avlslutades med spel i HD 2. Jag och Tommy vann vår första match på WO och var därmed direkt i semifinal. Tyvärr så tog det också slut där efter 10-12, 9-11, 11-13 mot det tyska paret Hohlweg/Koch. En fjärdeplats blev vårt facit, men det hade känts bättre att få spela kvartsfinalen.
 
Under söndagen handlade det om spel i HS 1. Jag började poolspel mot Danmarkssexan i P 14, Mads Jørgensen. Jag gjorde en ganska bra match men förlorade med 8-11, 8-11, 7-11. I den andra poolspelsmatchen fick jag på nytt möta den tyske veteranen Klaus-Peter Jonuschies. Det blev en tuff match även denna gång, men inte riktigt som den i klass 2. Jag vann med 3-1 och hade chansen att gå vidare inför den sista poolspelsmatchen, som på nytt var helt avgörande för andraplatsen i poolen. Nu väntade duktige Hans Rodhe från värdklubben Faaborg BTK. Rodhe tillhör den bättre halvan av danska klass 2, men min dubbelpartner Tommy Jönsson vann över Rodhe med 3-0 under lördagen så jag visste att chansen fanns.
 
Jag hade 10-9 i första set, 10-8 och ytterligare setbollar i andra set, men kom ändå i underläge med 0-2 i set. Jag lyckades vinna tredje set med 13-11 och ta ledningen med 10-6 i det fjärde, men det blev tyvärr förlust med 11-13. Jag var först till 10 poäng i alla fyra seten men förlorade ändå matchen med 1-3. Det var bara att gratulera Hans Rodhe som var bättre på de avgörande bollarna. Totalt sett gjorde jag en klart godkänd tävling.

Christofer Rosdahl

Mina matcher:
 
Klass 2
Poolspel:
Anders Nielsen, BTK Slagelse, Danmark  11-3, 11-5, 11-1
Rasmus Kingo Kuul Knudsen, Triton, Odense, Danmark  9-11, 10-12, 7-11
Klaus-Peter Jonuschies, Medizin Schwerin, Tyskland  11-5, 10-12, 8-11, 11-6, 12-10
Slutspel, Första omgången: 
Henrik Bisgaard, Munkebo BTK, Danmark  WO-seger
Åttondelsfinal: Anders Pedersen, BTK Kvik Næstved, Danmark  8-11, 9-11, 6-11
 
HD 2 – med Tommy Jönsson
Kvartsfinal:
Mikkel Christensen/Bernt Chritoffersen, Svendborg FB, Danmark  WO-seger
Semifinal:
Sacha Holweg/Martin Koch, TSV Grossolt, Tyskland  10-12, 9-11, 11-13
 
HS 1
Poolspel:
Mads Jørgensen, BTK Kvik Næstved, Danmark   0-3
Klaus-Peter Jonuschies, Medizin Schwerin, Tyskland  3-1
Hans Rodhe, Faaborg BTK, Danmark  1-3

 
Vill du se bilder och läsa mer om tävlingen och vår resa så kan du gå in på mbtk.se.
Fullständiga resultat kommer förmodligen snart att finnas på faaborgbordtennisklub.dk.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest