Åstorp föll mot Verum

Under måndagen var Verum på besök i Åstorp för att möta vårt B-lag, Åstorp 2. Som väntat var Verum lite för bra för vårt “ungdomslag” och vann med 8-3, men det fanns saker att glädja sig åt.

Stefan Nguyen gjorde en strålande insats rakt igenom. Han inledde möt pappan i Verums “Jönssonliga”, Tommy Jönsson. Stefan spelade riktigt bra och gick fram till 2-0 ledning i set. Tommy lyckades dock med hjälp av sin rutin vända och vinna med 3-2. I nästa match vann Nguyen över duktige Björn Göthe med 3-2. Björn besegrade Christos när Verum mötte vårt A-lag, så det var en bra skalp för Stefan. Nguyen vann sedan också sin dubbelmatch tillsammans med Johan Lundqvist mot Sven Larsson/Björn Göthe, i en femsetare också det. Kan talangen Stefan Nguyen fortsätta träna på och behålla motivationen har han en god chans att slå in i A-laget till nästa säsong.

Johan Lundqvist gjorde också en bra lagmatch. Förutom dubblesgern med Stefan så vann Johan i singel över lurige Sven Larsson med 3-1. I sin andra match så vann Johan första set mot klass 2-spelaren och sonen i “Jönssonligan”, Patrik Jönsson. Patrik tog dock över allt mer och vann till slut ganska enkelt med 3-1. Det känns dock som Johan är på gång. Kan Mr Lundqvist lyssna när man coachar honom och tygla sitt humör, så kan han uveckla sin pingis en hel del.

Sebbe spelade bitvis också bra med det räckte inte. Det blev 0-3 mot Patrik efter hyfsat jämna set, och förlust mot Sven Larssonmed 2-3 efter en väldigt svängig match. Sebbe vann första, förlorade sedan två set med 0-11, 4-11 innan han kom igång igen. Sebbe vann fjärde och hade matchboll vid 10-9 i femte utan att kunna avgöra.

Angelica hade det tufft mot Verum. Hon kämpade på bra men motståndet var helt enkelt lite för tufft för henne denna dag.

Christofer Rosdahl

Åstorp 2 – Verum: 3-8

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest