Åstorps BTK dominerade stort i Åby-cup

Åstorps BTK skickade åtta spelare till Klippan för spel i Åby-cup. Alla åkte därifrån med pris i de klasser de ställde upp i!

Placeringarna blev 1:a och 2:a i HJ-17. 1:a, 2:a och 3:a i P-15. 1:a, 2:a, 4:a, 5:a och 6:a i P-13, 1:a I P-11. Den enda flickan som ställde upp blev 3:a I F-11.

HJ-17
Där vann Stefan Nguyen före Johan Lundqvist. Klassen spelades som en 5-pool och när de möttes så vann Stefan efter 5 set. Siffrorna blev 9-11, 11-4, 9-11, 11-9 och 14-12. Alltså en jämn och välspelad final.

P-15
Stefan Nguyen vann denna klass också före Johan Lundqvist och Sebastian Karlsson kom på 3:dje plats. Inviduella resultat: Stefan-Sebban 11-7, 7-11, 9-11, 11-7 11-5. Johan-Sebban 11-3, 11-3, 5-11, 11-7 och den avgörande matchen mellan Stefan och Johan slutade 11-3, 15-17, 7-11, 11-5 11-6.

P-13
Där var dominansen nästa total Sebban vann över Andy Wong i finalen med 3-0. De möttes i poolspelet och där vann Andy med 3-2. Jonas Niva blev fyra efter att förlorat semifinalen mot Andy med 3-0. I kvartsfinalen fick Sebban spela mot sin bror Albin och vann med 3-0 efter en välspelad match. I den andra kvartsfinalen fick Jonas möta Jim Persson och där vann Jonas med 3-1. Så Åstorp blev i denna klass 1:a, 2:a, 4:a, 5:a och 6:a.

P-11
Där gick Albin Karlsson fram som en slåttermaskin. Han vann finalen mot Jonathan Kvist från Kågeröd med 3-0. Samma Jonathan som han förlorade emot i Pingisiadens åttondelsfinal. I semifinalen fick han möta sin gamle antagonist Jonathan Spiewak, också han från Kågeröd. Också denna match slutade 3-0 till ”Klabbe”. I kvartsfinalen så höll han på att göra skäl för sitt smeknamn. Han slog Henrik Lagergren från Strövelstorps BTK med 3-1.

F-11
Här slutade Felicia Do på en tredjeplats. Hon spelade mycket bra denna dag men hade inte marginalerna med sig mot de båda Kågerödstjejerna Wilma Hedin som vann klassen och Hanna Andrén som blev tvåa. Hon förlorade 6 jämna set mot dem. Däremot så slog hon Matilda Brelin med 3-0 som vann både F-11 och F-13 i Strövelstorpsspelen. Mycket bra spelat. Hon slog också Angelika Tyrberg med 3-0 och Sofia Lindahl Kågeröds BTK med 3-2.