Felicia Do vann månadstävlingen den 15/1

Det var rättmätigt Felicias tur i den senaste månadstävlingen! Hon vann över Andy Wong i en spännande final och klättrade rejält sammanlagt, upp till en femteplats.

Även Andy klättrade och ligger nu efter sin andra raka andraplats tvåa sammanlagt, på samma poäng som Rickard Dang, som denna gång åkte ut före slutspelet. Så är det i månadstävlingen, när man vinner får man svårare handikapp nästa gång och då kan man missa slutspel plötsligt. Precis så blev det ju för Rickard, som vann förra gången.
Till semifinal gick Timmy Malmgren och Eddie Phung. I den förstnämndes fall så skulle han rimligtvis gå så långt med tanke på ett väldigt fördelaktigt handikapp. Eddie och även Andy hade betydligt svårare utgångsläge. I slutspel i det tretton personer starka startfältet, några var sjuka och man spelade B-lagmatch i Klippan samtidigt, var också Natalie Luu och Jonas Niva samt Philip Hall. Den sistnämnde är övrigt den förste från pingisskolan som varit med i år. Nu fick Philip sin slutspelsplats gratis eftersom han fått fel för sig beträffande när vi skulle börja, men han bjöd sin tränare Eddie rejält motstånd i första set som Eddie vann med 13-11 och det är bara att hoppas att han kommer tillbaka nästa gång om 14 dagar. Kanske han då har med sig fler från pingisskolan!
I och med sina slutspelsplatser behöll Eddie och Jonas sina sammanlagda tätpositioner, även om Jonas föll från andra till fjärde plats, men det är jämnt däruppe. Det är bara sex poäng som skiljer ettan Rickard från sexan Natalie Luu.
Slutligen kan noteras att Josefine Bokne gjorde sin första månadstävling för året. Hon föll i en mycket jämn pool på seträkning och gjorde med sitt svåra handikappläge en bra insats. Även övriga från damlaget, Lina Sonesson och Therese Gustafsson, föll ut redan i poolspelet, liksom Jim Persson och har revansch att fordra nästa gång vi träffas!
Rolf Andersson

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest