Kävlingespelen lördag 31/1

Natalie Luu blev 3:a i F-11 efter att hon förlorat mot Josefine Persson Skurups BTK med 3-1 i semifinalen. Hennes spel i semifinalen var riktigt bra och bådar gott inför söndagen spel där hon skall spela i F-12 och F-13. I samma klass slutade Felicia Do på 5:e plats efter att hon förlorat mot My Ylinen Skurups BTK med 3-0. Men denna gång så var hon i närheten att ta set. Hon spelar bättre och bättre för varje tävling som hon spelar. Så det bådar gott.

Albin Karlsson vann sin pool i P-11 efter att han bland annat slagit Jim Theisen Tomelilla AIS. Han visade där att han till hör de bästa i Skåne i sin åldersklass. I kvartsfinalen ställdes han mot Simon Nilsson också han från Tomelilla AIS. Där förlorade han med 3-2 efter att ha haft ledningen med 2-1 i set och 7-3 i fjärde set. Simon vann hela klassen sedan, så Albins prestation var väldigt bra i denna tävlingen.

Den tredje som gick vidare var Johan Westerlin som blev 2:a i sin pool och fick möta Marckus Kristensson BTK Rekord i sin sextondels final. Han började med att ta första set och han spelade bra. Men Marckus, som är bland de bästa i P-14 i Skåne, vände och vann. Johan spelar också bättre och bättre för varje tävling han spelar, så det bådar gått för framtiden. Eddie Phung vann en match och han tog set på Philip Monien IFK Lund. Eddie spelar också bättre och bättre för var tävling han är med i.

Timmy Malmgren, Sebastian Karlsson och Max Wilborg spelade bra men de hamnde i svåra pooler. I herrar klass 4 var det bara Eddie som gick vidare till andra omgången. Han förlorade där mot en spelare från Kävlinge men insatsen var klart godkänd. De andra Åstorparna hade väldigt svårt i denna klassen. Man kan säga att de hade otur i lottningen, om man vill vara snäll. Joakim Rondin ställde upp i klass 2. Men det gick inte så bra, det blev förlust med 3-0 mot en spelare från Lessebo.

Klart godkänt spel av Åstorp på lördagen och vi hoppas på fortsatt bra spel på söndagen av de våra.

Stefan Karlsson

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest