Sebastian vann P-12 och Johan L i två finaler plus många bra placeringar i Limhamnspelen!

Åstorps BTK gjorde en mycket bra tävling i Limhamn. Av 13 spelare, var det bara 2 som inte gick vidare från poolspelet. En vinst, 2 finalplatser, 3 semifinalplatser, 3 kvartsfinaler och 4 åttondelsfinaler.

Här kommer en redogörelse för varje klass som där var Åstorpare med.

P-11
Albin Karlsson åkte ut i poolspelet. Han vann en match och förlorade 2 matcher med 3-1.

P-12
Sebastian Karlsson vann hela klassen. Han finalslog för första gången Kian Mirsfadary med siffrorna 11-6, 14-12, 5-11 och 11-9. Han började med att förlora mot Kian i poolspelet med 3-0 sedan gick det som på räls för honom. Andy Wong gick till kvartsfinal och där förlorade han en mycket jämn match mot Joakim Nilsson BTK Rekord med 11-5, 8-11, 4-11, 12-10 och 8-11.
Bilden – fr.v: Simon Persson (3), Joakim Nilsson (3), Kian Mirsfadary BTK (2) och Sebastian Karlsson (1).

P-14
Johan Westerlin gick till kvartsfinal i klassen. I kvarten fick han möta Fabian Nordström Tomelilla AIS som han tyvärr förlorade med 11-5, 11-5 och 11-5. Max Wihlborg vidare från poolen och fick möta Philip Monien från IFK Lund i åttondelsfinalen. Den förlorade han med 11-2, 11-7 och 11-4. Eddie Phung gick också vidare till åttondelsfinal där han fick möta Karl Gren från BTK Rekord. Han förlorade mot honom med 11-7, 11-9 och 11-5. Timmy Malmgren kom i en mycket svår pool men han vann en match och förlorade mot Marckus Kristiansson från BTK Rekord. Marckus vann hela klassen senare på dagen. I den tredje matchen förlorade han mot Philip Monien IFK Lund med 3-0. Dessa 4 killar börjar närma sig de andre i klassen nu och de visar att träning ger resultat. Deras spel är klart godkänt denna helgen.

P-15
Där gick Johan Lundqvist till final mot Liam Schoug BTK Rekord som han tyvärr förlorade med 11-6, 13-11 och 11-7. Stefan Nguyen förlorade semifinalen mot Liam med 11-8, 11-8,4-11 och 11-8. Det var riktigt bra spel från dessa båda herrar i den klassen.
Bilden – fr.v: Stefan Nguyen (3), Johan Lundqvist (2) och Liam Schoug (1).

F-11
Felicia Do gick till semifinal för första gången i en Skånes UGP. Efter att hon vunnit sin pool. I semifinalen ställdes hon mot Tove Nilsson från Skurups BTK där hon tyvärr förlorade med 11-3, 11-5 och 11-6. Natalie Luu kom väl inte riktigt upp till sin normala nivå i dag. Orsaken kan ha varit att hon hade glömt sitt rack på fritidsgården i går och hon fick låna ett rack. Trots det så gick hon till semifinal där hon förlorade mot Anna Hult från Höganäs BTK med 11-7, 11-8 och 11-9. Bilden – fr.v: Anna Hult (2), Felicia Do (3), Natalie Luu (3) och Tove Nilsson (1).

HS-5
Här hade vi 4 spelare som ställde upp och 10 årige Albin Karlsson gick längst. Han gick till kvartsfinal som han förlorade mot Ingvar Svensson från Limhamns BTK med 11-9, 11-9, 4-11 och 12-10. Sebastian Karlsson gick till åttondelsfinal där han förlorade mot Simon Persson Tomelilla AIS med 11-9, 11-3, 8-11, 11-13 och 11-9. Johan Westerlin gick också till åttondelsfinal där han förlorade mot Almir Alic Malmö IF med 11-5, 11-5, 6-11 och 11-6. Andy Wong blev pooltrea efter att han vunnit en match och förlorat två matcher med 3-2 i set.

HS-4
Stefan Nguyen förlorade de två första matcherna och fick sedan tyvärr lämna W.O i sista pool matchen efter att han känt sig lite krasslig.

HS-3
Här visade Johan Lundqvist att han vill vara med att kriga om A-lagsplatserna tills nästa år. Han gick ända till final efter att han slagit Christofer Rosdal från A-laget i semifinalen med 11-8, 11-9, 8-11 och 11-8. I finalen fick han sedan möta den mycket rutinerade Karim Abdolrahman från Malmö IF. Johan förlorade klart med 11-6, 11-8 och 11-2. Men hans spel denna helgen måste var hans bästa någonsin. Mycket bra Johan fortsätt så. Som nämnts så gick Stoffe till semi efter att förlorat mot Johan. Han fick därmed poäng i klassen. Han spel var också bra med tanke på att han varit sjuk i veckan. Joakim Rondin hade inte marginalerna med sig denna dag, Utan åkte ut i poolen efter att han haft matchboll mot Patrik Leandersson från VMA i tredje set. Hade han vunnit det setet så hade han vunnit poolen. Det är bara till att komma igen. Nästa gång kanske marginalen är på hans sida. Bilden – fr.v: Johan Lundqvist (2) och Karim Abdolrahman (1)

Alla resultaten från tävlingen finns här.
Foto: Linda Tellström och Bengt Nilsson.

Efter att ha kollat Skånes UGP efter denna omgång så ser det mycket bra ut.
Vi har 5 stycken som ligger på finalplats och några som är nära:

Albin ligger 9:a i P-11.
Sebastian ligger 3:a i P-12.
Andy ligger på 13:e plats – 30 poäng från finalplats i P-12.
Johan Westerlin ligger på 17:e plats – 60 poäng från finalplats.
Johan Lundqvist ligger på 9:e plats i P-15.
Stefan ligger på 16:e plats – 30 poäng från finalplats.
Natalie Luu ligger på 2:a plats i F-11.
Felicia Do ligger på 9:e plats – 70 poäng från finalplats.
Josefine Bokne ligger på 6:e plats i F-15.
Lina Sonesson ligger på 9:e plats i F-15 – 20 poäng från finalplats.

Stefan Karlsson

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest