Strålande insatser i Värendsspelen!

Under lördagens spel i Värendsspelen i Växjö blev det en hel del framgångar för ÅBTK:s ungdomsspelare.

Fyra slutspelsplatser blev facit i denna ranking 1-tävling, med en femteplats som bäst. Har något liknande hänt tidigare i klubbens historia?

Natalie Luu går från klarhet till klarhet. I poolspelet i F 12 var hon strålande. Den första matchen skulle visa sig vara nyckeln till att gå vidare. Natalie mötte här Elin Väyrynen från Ärtemark i Dalsland. Natalie spelade riktigt bra i den matchen och vann med 3-1. I den andra matchen blev det vinst för Natalie mot Hilda Hjalmarsson från Höganäs med 3-0 efter underläge med 2-8 i andra set. Natalie gjorde återigen ett kanonmatch. Avancemanget var klart och Hanna Chau, Ljungby väntade i poolfinal. Chau som är topp 3 bland 97:orna i Sverige och blev tvåa i Sydsvenska Mästerskapens pingisiad blev som väntat för svår, men Natalie hängde bra med till 8-8 i första set. 8-11,6-11,7-11 är siffror som ger hopp inför framtiden. Hanna Chau är ett år äldre och har en helt annan tränings- och tävlingsbakgrund än Natalie.

Natalie var ändå sensationellt i åttondelsfinal i F 12 i en R1-tävling! I åttondelsfinalen var dock fröken Luu chanslös mot Sydsvenska pingisadens vinnare Tilda Johansson, Lessebo. 2-11,6-11,2-11 blev det. Om ett år kommer det att bli helt andra siffror mellan dessa spelare, om Natalie fortsätter att träna på bra. I första poolspelsmatchen tog Natalie en bra skalp mot en av semifinalisterna från pingisaden i Sydsvenska, Nathalie Strand från Sandsjöfors i Småland. Luu vann den matchen vann matchen mot sin namne med 3-1. I den andra matchen vann Natalie mot hemmaspelaren Lisa Kavic med 11-3, 11-8, 11-0.

Natalie orkade sedan inte sedan inte riktigt i poolfinalen mot duktiga Malin Nilsson, Skurup. Det blev 3-1 till Nilsson i en jämn match. Natalie hade sedan tur med lottningen och gick direkt till kvartsfinal, där Josefine Persson från Skurup väntade. Natalie kom till den matchen med en helt nyinköpt racket som hon visade sig behärska bra. Natalie hade flera setbollar i första set, och hade 10-10 i tredje set men det blev 0-3 mot Skånes bästa 97:a denna gången också. Natalie kommer dock närmare för varje gång. En femteplats och en niondeplats är ett fantastiskt facit för Natalie i denna tuffa tävling.

Albin Karlsson gjorde också en kanontävling. I poolspelet i P 12 vann han en match, mot Marcus Hellgren, BTK Frej med 3-0. Albin blev pooltrea efter 0-3 mot finalisten i Sydsvenska pingisiaden, Anton Johansson, Taberg och blev setlös också mot Göteborgs bäste 97:a, Hao Ran Guan. I P 11 vann Albin över duktige Jim Thiesen, Tomelilla med 3-1 och med 3-0 mot Lucas Rönnebäck, Sölvesborg. I poolfinalen fick “Klabbe” på nytt möta Anton Johansson och gjorde denna gång en kanonmatch. Det blev 3-1 till Johansson inte helt utan besvär. I åttondelsfinalen var Albin som väntat chanslös mot Kian Mirsafdary, Limhamn men en niondeplats är mycket bra i P 11 i en R1-tävling.

Den ÅBTK:are som jag personligen tycker gjorde tävlingens prestation efter våra två “underbarn” är Mille i herrsingel 2. Klubbens veteran slog i poolspelet två spelare som är topp 50 i Sverige i P 15, och som dessutom är högst rankade i sina respektive distrikt. Mille vann över Emil Jangvik, Askim med 3-1 och Magnus Pohjolainen, Arvika också med 3-1. Det blev förlust mot poolvinnaren Johan Isrealsson, Enig med 3-0. Eftersom Jangvik slog Isrealsson med 12-10 i femte så gick Askimspelaren vidare på att han vann ett set mer än Mille. Trist, men ändå en mycket bra tävling av Mille.

En som också tog en hyfsad skalp var Jocke i HS 2. Rondin slog Erik Andersson, Hudiksvall med 3-2. Denne Andersson (som undertecknad f.ö. själv vann över i Hälsingebocken i Söderhamn 2007) blev sjua i HJ 17 i region nords topp 12 i höstas. Jocke tog också set på poolvinnaren Thomas Nordholts som spelar div 2-pingis för Taberg. Jocke blev trea i poolen och var därmed utslagen.

Sebbe lyckades ganska bra resultatmässigt i helgen, men han spelade långt ifrån på topp. Han blev tvåa i sin pool i P 12, efter att ha slagit Lucas Rönnebäck som Albin också vann över samt Tim Ljungberg, Frej som inte heller var någon värdemätare. I poolfinalen var Sebbe chanslös mot Isak Eliasson, Carlstad som är topp 20 i Sverige i klassen. I sextondelsfinalen mot Sverige-tian Tobias Doverholt, Ängby så var Sebbe både chanslös och ointresserad. Det var i alla fall första gången som Sebbe gått till slutspel i en R1-tävling. Samma sak gäller naturligtvis även för Albin och Natalie.

Andy Wong var den tredje ÅBTK:aren som ställde upp i P 12. Andy hamnade kanske i klassens tuffaste pool med en av Skånes bästa 97:or: Kian Mirsafdary, en av Smålands bästa 97-or: Johan Gummesson samt Sverigesjuan i P 12, Philip Pettersson. Andy lyckades knipa ett set mot pooltrean Mirsafdary, mot de två andra blev det förlust med 0-3.

I sin första start någonsin i herrsingel klass 3 kom Sebbe igen med en lite bättre inställning och lyckades ta 15 totalt mot Dänneingelands duktige Tobias Kristensson, vilket var betydligt fler än mot Tobias Doverholt i P 12. Sebbes förlust i klass 3 kom i en kvalmatch liksom för mig och Jocke. Jocke förlorade mot Per Gerells 15:årige halvbror Simon Gerell. Jocke förlorade en ganska jämn match mot Simon med 1-3, och menade att han hade kunnat vinna den matchen.

Själv så mötte jag Filip Brodd från Söderhamn, som rankad delad 24:a i Sverige i P 15. Filip är f.ö. lillebror till UEM-kvartsfinalisten i juniorklassen, Viktor Brodd. Efter ett misslyckat första set ledde jag med 7-4 i andra, men tappade till 8-11. I tredje set loopade jag nät-ut vid 9-10 och var utslagen. Jag gjorde en ganska bra match, synd bara att jag inte kunde vinna andra set. Filip Brodd gick sedan till semifinal där han ledde med 2-1 mot slutvinnaren Kevin Siu.

Christos slapp spela kvalmatch och fick i sin första omgången möta BTK Safirs Jesper Källqvist. Christos ledde med 2-1 i set och hade flera bollars ledning i fjärde plus minst en matchboll. “Kebabkungen” var därmed en boll från åttondelsfinal där han hade fått möta slutvinnaren Kevin Siu. Nu tog det i stället slut i första matchen efter 12-14, 9-11 i de två avslutande seten. Tidigare på dagen hade Christos vunnit ett set i poolspelet i herrsingel 2 mot Niklas Wernersson, BTK Enig. Före det hade Tokatlidis förlorat med 9-11, 6-11, 9-11 mot vinnaren P 12 i dessa tävlingar, Carl Ahlander-Johansson samt blivit krossad av Sverigesexan i P 15, Viktor Fredriksson.

Själv så misslyckades jag med min målsättning i denna tävling, att vinna en match. Det var ganska nära i herrsingel 2 mot förr klubbkompisen Robin Pettersson, Markaryd. Jag tog upp 0-2 i set till 2-2 och vände 2-5 till 6-5 i femte men tappade igen till 7-11. I mina övriga matcher i poolen fick jag totalt 16 bollar mot tian i Riks Topp 12 i HJ 17, Emil Aggestam från Grästorp samt 12 bollar mot div 2-spelaren Thommy Berlund, Lindsdal.

Sammantaget blev klubbens insats klart bättre än jag trott och det kan vi tacka våra två 98:or för, Natalie Luu och Albin Karlsson. Själv så hade jag före tävlingen gissat på 0-2 slutspelsplatser för ÅBTK och nu blev det 4.

Christofer Rosdahl

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest