Tufft motstånd i Mölndal, men bra spel!

Jag (Stoffe) och Jocke var under helgen i Göteborg och deltog i den klassiska pingisturneringen Mölndalstrofén som spelades för 55:e gången. ÅBTK tog en klasseger här så sent som 2007 när Robin Helgesson vann P 12.

Denna gången blev det ingen klasseger utan Jocke nådde längst med en kvartsfinal i HS 3. HS 3 var också den klass som vi startade med på lördagen. Första matchen innebar åttondelsfinal och Jocke vann där över Gunnar Norderby, Kvillebyns Sk med 3-1.

Jag mötte en kille som spelar i handikapplandslaget, Fabian Rignell tävlandes för Askims BTK. Rignell tillhör klass 8 på en tiogradig skala där 10 är för de minst funktionshindrade och de grövst funktionshindrade tillhör klass 1. Klass 6-10 är för stående spelare.

Jag förlorade de första två seten med 4-11, 14-16 innan jag tog det tredje med 11-7. I det fjärde kom jag i underläge med 4-8 med vände till seger, 12-10. I det femte tog jag ledningen med 3-2, men sen var Rignell som en vägg när han blockerade tillbaks allt. Rignell vann det femte setet med 11-4, och det var bara att erkänna att jag förlorat mot en bättre spelare. Fabian Rignell vann sedan klassen efter att bara släppt ett ytterligare set, och gick dessutom till semifinal i HS 2.

Jocke mötte i sin kvartsfinal en defensivspelare utan material, Erik Lindholm från Rudalen. Jocke som under helgen testade mitt reservracket (vilket han inte ångrade) vann första set men förlorade det andra. Tredje set slutade 11-0! till Lindholm. Jocke repade dock mod och tog matchen till skiljeset via 11-9 i fjärde. I femte var Erik Lindholm lite bättre och vann med 11-9. Lindholm gick sedan final där han förlorade med 1-3 mot nämnde Fabian Rignell. Jag och Jocke var de enda som tog set av finalisterna (2-3 i båda fallen dessutom) före finalen.

I HS 2 började Jocke med en kvalmatch där han vann med 3-1 mot Cristoffer Costa, Mariedal. Själv så mötte jag i första omgången (som även här var åttondelsfinal), förstaseedade Niclas Åberg från hemmaklubben Mölndals BTK. Åberg är rankad åtta i Göteborg i HJ 20 så det var ingen lätt motståndare här heller. Jag tog första set med 11-6 innan Åberg kom igång och vann tre set i rad. Jag spelade dock riktigt bra stundtals, i alla fall i två set. Hade jag mot förmodan vunnit matchen hade jag fått möta underbarnet och slutsegraren Alexander Franzén i kvartsfinalen.

Jocke mötte i sin åttondelsfinal duktige Jakob Steneteg, Halmstad BTK. Steneteg som är en av de bästa 92:orna i Halland vann de två första seten, innan Jocke kom igång. 11-8 till Rondin i tredje set, och sedan 16-14 till Jocke i fjärde set efter många räddade matchbollar. Rondin spelade sen mycket bra fram till ledning med 8-2 i femte, men kunde inte slutföra matchen på ett bra set. Vid 9-7 missade Jocke en hög smash, och förlorade sedan också matchen efter 9-11. Om Jocke hade vunnit hade han fått möta en av Sveriges bästa 93:or, Adam Andersson i kvartsfinal.

På söndagen var Jocke ende ÅBTK:are i farten. Nu gällde det poolspel i HJ 20. I den första matchen var Rondin med 3-2 över Henric Karlsson Askim, efter bl.a. vänt 6-10 till 12-10 i första set.

I nästa match väntade försteseedade Pontus Edman, Häggenås. Edman kom förra månaden 6:a i Riks Top 12 i just HJ 20 och är rankad 27:a i klassen i Sverige med alla utländska spelare spelande i svenska klubbar medräknade. Jocke gjorde här en verklig kanonmatch och pressade Edman i viss mån. I första set hade Jocke tre setbollar men Edman vann med 13-11. I det andra setet spelade Jocke en pingis som jag inte trodde han var mäktig. Det blev 11-9 till Rondin efter ledning med 9-4. Jocke ledde sen med 3-0 i tredje och var med till 6-6 i fjärde men Edman blev som väntat för stark till slut och vann med 3-1. Pontus hade en viss kontroll över matchen, men gav verkligen inte bort några poäng.

Jocke orkade sedan inte riktigt ladda om i den avgörande matchen om andraplatsen i poolen. Den duktige Aleksander Ristic, Uddevalla vann med 3-0 efter att Jocke haft några setbollar i tredje set. Det var nu färdigspelat för ÅBTK i tävlingen. Det blev inga topplaceringar men ändå klart godkända insatser som jag ser det.

Christofer Rosdahl

Matchresultaten:

HS 3

Åttondelsfinal:


Rosdahl – Fabian Rignell, Askims BTK 4-11, 14-16, 11-7, 12-10, 4-11
Rondin – Gunnar Norderby, Kvillerbyns SK 11-8, 11-9, 5-11, 15-13

Kvartsfinal:

Rondin – Erik Lindholm, Rudalens IF 11-7, 9-11, 0-11, 11-9, 9-11

HS 2

Kvalmatch:


Rondin – Cristoffer Costa, Mariedals IK 9-11, 11-4, 11-7, 11-9

Åttondelsfinal:

Rosdahl – Niclas Åberg, Mölndals BTK 11-6, 8-11, 4-11, 4-11
Rondin – Jakob Steneteg, Halmstad BTK 9-11, 7-11, 11-8, 16-14, 9-11

HJ 20

Poolspel:


Rondin – Henric Karlsson, Askims BTK 12-10, 7-11, 11-13, 11-8, 11-8
Rondin – Pontus Edman, Häggenås SK 11-13, 11-9, 7-11, 6-11
Rondin – Aleksandar Ristic, Uddevalla BTK 6-11, 8-11, 11-13

Fullständiga resultatlistor finns här.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest