Hårda bataljer i Falkenberg!

En något försvagad trupp försvarade Åstorps färger i Västkustsspelen, med blandade resultat som följd.

Tre spelare från Åstorps BTK var anmälda till Västkustspelen i helgen, men då Milles axel inte riktigt var i form och Christofers mage visade sig från sin sämsta sida, blev det endast undertecknad som tog tåget upp till Falkenberg på söndagsmorgonen. Efter att Christofer guidat mig till hallen per telefon, anlände jag fem minuter före den första klassen startade ; herrar klass 1. Startfältet var inte så stort, men av deltagarlistan kunde jag utläsa att det skulle krävas en rejäl portion av både tur och skicklighet om jag skulle lyckas knipa någon match.

Jag lottades in i den klart enklare av poolarna tillsammans med Peter Midow (Falkenbergs BTK), Pontus Orava (Falkenbergs BTK) och Alec Friman (Dänningelanda BTK). Även om det stod klart att den andra poolen höll betydligt bättre klass så insåg jag att mina chanser att gå vidare var mycket små, då både Midow och Orava spelar pingis på en betydligt högre nivå än jag själv (Midow i division 1 och Orava har en mycket bra kvot i division 3).

Min första match gick mot herr Midow och till min egen förvåning lyckades jag knipa båda de första seten, jag spelade säkert medans Midow gjorde alltför många misstag. Efter den förträffliga starten så kom dock Midow igång och vann ganska komfortabelt i skiljeset, jag hade en liten chans att skrälla vid ställningen 2-1 och 9-8, men slog ut en ganska enkel forehandloop. Det skall dock erkännas att Midow helt klart är en mycket bättre spelare än jag själv och att inte spelade på sin högsta nivå, jag var ändock mycket nöjd med min insats i denna match.

I min andra match för dagen gick jag upp mot Pontus Orava och efter att ha förlorat de första seten med 9-11 så spelade jag på toppen av min förmåga och lyckades knipa de två nästkommande seten. Återigen var jag dock för svag i skilje och kom inte alls igång, varpå siffrorna snabbt flög iväg till 0-6 och slutligen seger för Orava, även denna match var jag mycket nöjd med. Min sista match gick mot Alec Friman som tidigare under tävlingen hade tagit både en andraplats i p15 och en tredjeplats i p14. Jag tror nästan att detta kan ha varit min bästa match i karriären, och även om Friman kanske inte var suppertaggad så var jag ändå själv imponerad av mitt spel i denna match, oavsett vad jag gjorde så gick det in. Jag vann ganska komfortabelt med 3-0 och var allt som allt mycket nöjd med min insats in klass 1.

I klass tre var det en helt annan Jocke som steg in i hagen, tyvärr var det inte min bättre hälft som kom till spel. Jag lyckades ändå krångla mig vidare som tvåa i poolen efter att ha slagit Daniel Svensson (Borgstena IF), som jag för övrigt förlorade mot för inte så länge sedan, med 11-9 i skilje i en mycket konstigt och inte så välspelad match där ingen av oss kom upp i närheten av normal standard. Inte heller min andra motståndare, Mattias Johansson (Falkenbergs BTK) kom upp i den standard han brukar och jag lyckades vinna med 3-0. Jag inkasserade sedan en förlust mot vinnaren av poolen: Andreas Eriksson (Falkenbergs BTK) som spelade mycket stabilt och lät mig göra alla misstagen, och det skall tilläggas att jag gjorde ett helt gäng i detta poolspel.

Vidare till kvartsfinal så och match mot Per Myrén (Falkenberg BTK), en rutinerad herre med sedvanligt långnabb på ena sidan av sitt racket. I de två första seten var jag inte vaken överhuvudtaget och blev helt överkörd av en välspelande Per som inte heller han hade för vana att göra några enkla misstag. I set tre och fyra kom jag igång, men det räckte ändå inte längre än till 1-2 och 9-7 denna dag, och jag avslutade så tävlingen med en 6:eplats.

Över det hela taget lovade helgen mycket gott, men visade även att min träningsnärvaro MÅSTE förbättras om jag skall lyckas hålla uppe mitt spel i mer än ett fåtal matcher irad.
Det skall även sägas att det var en mycket trevlig turnering som jag hoppas få nöjet att besöka fler gånger, kanske med lite fler medspelare från Åstorp som sällskap nästa gång ;)?

Joakim Rondin
Herrsingel klass 1
Poolspel:
Rondin – Midow : 11-4, 11-9, 4-11, 9-11, 3-11
Rondin – Orava : 9-11, 9-11, 11-8, 12-10, 3-11
Rondin – Friman : 11-6, 12-10, 11-3
Herrsingel klass 3
Poolspel:
Rondin – Svensson : 12-10, 5-11, 11-7, 1-11, 11-9
Rondin – Johansson : 11-7, 11-8, 14-12
Rondin – Eriksson : 5-11, 7-11, 11-9, 7-11
Kvartsfinal:
Rondin – Myrén : 5-11, 2-11, 11-8, 10-12

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest