Kävlingespelen söndagen den 1/2

Idag fick vi två semifinalplatser i Kävlingespelen genom Natalie Luu i F-12 och Christoffer Rosdahl i HS-3. Vi hade också fler bra resultat under dagen.

P-12
Albin Karlsson började med att förlora klart mot Marcus Nilsson Höganäs BTK. I andra matchen möte han Joakim Nilsson BTK Rekord och han spelade väldigt bra i den matchen och vann med 3-1 i set. Därmed så var han klar för åttondelsfinal i klassen. Där fick han möta Albin Jeppsson IFK Lund. Han förlorade med 3-1 i set men han gjorde en mycket bra match. Albin är säkert väldigt nöjd med dagen efersom han tog sin första Sverigepoäng idag i P-12. Sebastian Karlsson hamnade i en svår pool där han fick möta en deffare från Danmark som han förlorade med 3-0 mot. Han förlorade också mot Rasmus Nilsson från Hoby GIF BTK med 3-0 och sedan slog han Hampus Olsson KFUM Kristianstad med 3-1. Andy Wong hamnade i en ännu svårare pool där han förlorade sina matcher med 3-0.

P-13
Sebastian Karlsson mötte i sin första match Simon Mattsson KFUM Kristianstad och den vann han med 3-0. I andra matchen så mötte han Martin Eriksson från Eslövs AI. Martin som varit i final i de två senaste ranking-1 tävlingarna vann med 3-1. Sebban gjorde sin klart bästa match i tävlingen här och visade att han kan när han vill. Albin Karlsson fick möta Nils Nilsson KFUM Kristianstad. Han förlorade med 3-0 i set men han pressade honom i varje set. Andy Wong spelade en bra match mot Albin Jeppsson. Tyvärr förlorade han med 3-2. Men han spelade bra i denna matchen.

P-15
Här visade Johan Lundqvist att den fina formen håller i sig. Han vann poolen genom vinster mot Jacob Holst Vestegnen BTK och Thomas Håkansson Skurups BTK. Att han sen förlorade mot Max Noresson BTK Rekord gjorde inget för han vann poolen ändå. I åttondelsfinalen så mötte han Sebastian Lundahl KFUM Kristianstad där han förlorade med 3-1 i set. Stefan Nguyen slog Marcus Gögsig Vestegnen BTK men förlorade mot Antonis Johansson IFK Lund och Emil Gleerup BTK Rekord. Men hans spel var mycket bättre denna helgen än förra.

HJ-20
Joakim Rondin hamnade i en mycket svår pool med Joakim Åkesson Eslövs AI, Benny Nilsson KFUM Kristianstad och Mattias Pernhult Eslövs AI. Trots hyffsat spel stundtals så var han chanslös mot dessa lirare.

HS-3
Christofer Rosdahl började med att slå Henrik Selmqvist Höganäs BTK med 3-2 i set. I kvartsfinalen stötte han på Marckus Kristensson BTK Rekord som han slog med 3-1 i set. I semifinalen så möte han Stefan Nilsson IFK Lund, trots bra spel så förlorade han med 3-0. Det var andra helgen i rad som han gick till semifinal i HS-3 och det är väldigt bra gjort. Stefan Nguyen mötte Thomas Håkansson Skurups BTK och förlorade med 3-1 set. Men spelet var bra. Så det bådar gott inför framtiden. Joakim Rondin fick möta Jerry Selmqvist Höganäs BTK. Jerry var på revanschhumör eftersom Jocke är den ende som slagit Jerry i serien. Tyvärr lyckades Jerry ta revansch på Jocke och vann med 3-1 i set. Men Jocke spelade bättre i denna matchen än i HJ-20.
Johan Lundqvist spelade också i denna klassen. Han gjorde en mycket bra match mot Antonis Johansson IFK Lund. Tyvärr förlorade han i skilje set.

F-12
Natalie Luu blev två i sin pool efter att först varit chanslös mot Sofia Malmsten BTK Rekord men i den andra matchen så tog hon revansch på Frida Henriksson BTK Scania som hon slog med 3-0. I kvartsfinalen så fick hon möta Malin Nilsson Skurup som hon haft så svårt att slå på sista tiden. Natalie spelade mycket bra i denna matchen och vann med 3-0 efter setsiffrorna 11-9, 11-5, 11-7. I semifinalen så möte hon Sofia Erkheikki Höganäs BTK. Trots stundtals bra spel så förlorade hon med 3-0. Sofia vann hela klassen senare.

F-13
Där fick Natalie Luu i första omgången möta Sofia Erkheikke Höganäs BTK igen och det blev samma utgång denna gången. Men helgen har varit mycket lyckad för Natalie ändå.

F-15
I denna klass spelade både Josefine Bokne och Lina Sonesson. De förlorade sina matcher, men det var mycket bra spel i matcherna. De visade att det finns kapacitet i dem när det stämmer. De tog båda set, så trots idel förluster så bådar spelet gott inför framtiden.

DS-3
Josefine Bokne fick möta Sofia Petterson KFUM Kristianstad. Trots överläge i stort sett hela första set så förlorade hon det. Sedan var det rätt så klara siffror i de andra seten. Therése Gustavsson förlorade klart mot Annica Nilsson Skurups BTK. Men Therese kämpade på så gott det gick och det var bra. Lina Sonesson fick möta Annica i sin match, som var semifinal i klassen. Det var lite jämnare siffror med endå en väldigt klar förlust.

Summeringen av helgen är att det var en klart godkänd insats och Åstorparna visade att de börjar ta för sig i ranking 2 tävlingar också och det är väldigt kul.

Stefan Karlsson

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest