Sebastian till semifinal i Laxträffen!

Sebastian och Albin åkte till Mörrum på lördagmorgonen och spelade i Laxträffen. Det var sista chansen för Sebban att ta poäng så att han kan komma komma till U-SM i Östersund i april.

Morgonen började med att Sebban spelade i P-15. Han hamnade i en hyfsat lätt pool. Den vann han klart efter mycket bra spel. När han skulle spela åttondelsfinal mot Hampus Nilsson Kalmar BTK så trodde vi att han skulle ha en bra chans. Men han fick stryk i 3 raka set och spelet var lite sämre. Detta var första gången han gick vidare från poolspel i P-15 så det får vara godkänt.

Albin började i P-11. Han vann också sin pool klart. Han slog bland annat tredjeseedade Martin Håkansson med 3-2 i set. I kvartsfinalen så fick han möta en av Smålands bättre 97:or Rasmus Nilsson Dräningelanda BTK. Trots stundtals mycket bra spel av Albin så slutade det i förlust med 13-11, 12-10, 11-9. Men en femte plats i P-11 var bra.

Sedan på efter middagen så började P-12 och när lottningen kom så var Sebban fjärdeseedad i tävlingen. Både Sebban och Albin vann sin pool obesegrade. I åttondelsfinalen så ställdes Albin mot Hampus Olsson KFUM Kristianstad. Tyvärr så fick Albin känningar av sin häl igen. Så han kunde inte göra sig själv rättvisa. Det blev en klar förlust mot Hampus som han slog i Kävlinge.

Sebban ställdes mot Gustav Åkesson Carlshamns BTK. Den gode Gustav mötte Sebban två gånger under dagen och Albin en gång och han fick inte med sig något set från de matcherna. Han drömmer nog mardrömmar om Åstorps BTK och deras brödrapar i natt. I kvartsfinalen så fick han möta Simon Mattsson KFUM Kristianstad som han aldrig förlorat mot. Denna gång så var Sebban påtagligt nervös och han låg under med 2-1 i set och 10-9 alltså matchboll till Simon innan han började spela en bättre pingis och vände och vann det setet med 12-10 och det 5:e och avgörnade setet med 11-5. Det var en stark vändning av Sebban.

I semifinalen så fick han möta toppseedade Christoffer Kjelsson Lyckeby BTK. Sebban gjorde en mycket bättre match i semifinalen än i kvartsfinalen men han föll med 3-0. Därmed så fick Sebban tillgodoräkna sig ett Sverigepoäng till och vi tror att det skall räcka för att få spela U-SM i Östersund den 17-19 april.

Stefan Karlsson

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest