Fem klassvinster i Kågeröd!

ÅBTK tog fem klassvinster under lördagens Söderåsalliansmästerskap i Kågeröd. Sebastian Karlsson vann P 13 och 15, Josefine Bokne F 15 och DJ och Albin Karlsson P 11.

I

F11

gick Felica Do till final. Finalplatsen grundlade hon genom att i poolen för första gången besegra Kågerödstjejen Wilma Hedin. Det blev 3-0 till Felicia i den matchen. I finalen så blev som väntat den andra Kågerödstjejen Hanna Andrén för svår. I semifinalen så vann fröken Do lätt över över en tredje Kågerödstjej, Sofia Lindahl. I

F13

som som gick tidigare på lördagen blev Felicia fyra efter att här förlorat mot Hedin i semifinalen.

I

F15

som innehöll fyra tjejer segrade Josefine Bokne och Lina Sonesson kom trea. I DJ som innehöll tre spelare vann också Bokne. Sonesson blev trea även här. I P9 deltog några spelare från pingisskolan i Åstorp. Ingen gick vidare från poolen, men jag har inte så mycket fakta om detta. Rolf eller Stefan kanske kan fylla på?

I

P11

vann Albin Karlsson utan att ha tappat något set i slutspelet. Däremot så förlorade han mot någon Kågerödskille i poolspelet om jag har förstått rätt.

P13

vann Sebastian Karlsson efter finalseger med 3-0 mot sin bror Albin. Den “moraliska” finalen var när Sebbe vann med 3-2 över Andy Wong i kvartsfinalen. Jim Persson blev fin trea i klassen efter att ha vunnit en jämn femsetare över kompisen Jonas Niva i kvartsfinalen.

P15

var rena klubbmästerskapen för Åstorp. Samtliga fyra semifinalplatser togs av ÅBTK:are. Sebbe vann på nytt en femsetare över Andy, denna gången i finalen. I semifinalen vann Sebbe över Eddie Phung medan Andy vann över Max Wihlborg.

I

Herrjuniorer

så kämpade Eddie på bra, men räckte inte till. Joakim Rondin hade fått vara med här eftersom det tydligen handlade om HJ 20, men eftersom det inte framgick av inbjudan kom Jocke inte till start. Var Max Wihlborg med i HJ? Jag minns tyvärr inte.

I

Herrsingel

så gick jag själv (Christofer Rosdahl), till semfinal. I min trepool vann jag för första gången över Klippans Thomas Strinnemark (hade inte mötts sedan 90-talet) och mot Kågeröds Frida Danielsson. I kvartsfinalen vann jag en tuff match med 3-1 över Kågeröds div 3-spelare Simon Danielsson, f.ö. den nämnda Fridas bror. I semifinalen mot en av Kågeröds riktigt två bra spelare, Anders Persson, var jag chanslös bortsett från andra set där jag ledde med 10-7.

Christos “Kebabkungen” Tokatlidis imponerade genom i poolspelet först besegra Allerums Mikael Sjöbeck med 3-2 och sedan vinna med 3-1 mot en av Kågeröds A-lagsspelare, Johannes Norström. I kvartsfinalen mot Allerums mycket duktige och rutinerade Eskil Tyrberg var Christos i stort sett chanslös. Tokatlidis ledde med 10 -8 i andra set, i övrigt var han inte nära.

Joakim Rondin vann i poolspelet över Klippans polack Janiszewski med 3-0 men föll mot Kågeröds slutvinnare Oskar Jönsson med 1-3. I åttondelsfinalen mot nämnde sluttvåan Anders Persson var Jocke helt chanslös. Kenneth Bokne var ytterst nära att sig vidare från poolspelet i HS. Han var chanslös mot Allerums Henrik Sjöbeck, men vara nära att “skrälla” mot Kågeröds a-lagsspelare Tomas Bengtsson. Bokne ledde med 2-1 men tappade till 2-3. Det hjälpte då inte att Kenneth vände på ett 0-2-underläge mot Klippans Thomas Ållemark. Ållermark gick vidare från poolen på seträkning.

I

Oldboys

blev Kenneth tvåa i poolen efter förlust med 2-3 mot nämnde Janiszewski. I semifinalen förlorade Bokne mot Ållemark (som vann denna klass) med 1-3.

Åstorp slutade tvåa i tävlingens matchvinstliga efter Kågeröd, som därmed vann vandringspriset.

Christofer Rosdahl

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest