Framgångar för Åstorp i STAG International!

I helgens hemmatävling, STAG International Cup/Vårspelen blev det nya framgångar för ÅBTK. Facit blev två vinster, fem andraplatser, fyra placeringar 3-4, tio placeringar 5-8 samt sex placeringar 9-16.

Den första av de två klassvinsterna tog Kenneth Bokne när han vann HS 4. Semifinalen som Bokne vann med 3-2 mot Fredrik Nilsson från VMA var dramatisk. Det var dock ingenting jämfört med finalen mot A-lagets Bobbie Kassai. Bobbie vann de två första seten och ledde med 10-8 i det tredje. På en av matchbollarna fick Bokne in en kantboll och vann till slut setet med 12-10. I det fjärde setet hade Bobbie ytterligare matchbollar men Kenneth Bokne vann detta set med 17-15. I femte set vann Bokne med 11-7 och tog därmed ganska oväntat hem hela klassen. Både Kassai och Bokne var även med i HS 3, men där åkte båda ut i poolspelet. Bokne förlorade med 2-3 i den avgörande poolmatchen mot Kim Johansson, VMA.

En mer väntad klassvinnare var Angelica Åström när hon vann DS 3. Angelica låg under med 0-2 i semifinalen mot BTK Hyltes Sarah Holmqvist, men vann sedan tre set med 11-4, 11-3, 11-5. I finalen blev det vinst med 3-0 mot Varekils Cecilia Erlandsson. Angelica får 6 spelarpoäng i för segern och har 9 poäng kvar till att bli klass 2-spelare. Angelica deltog också i HS 4, men blev utslagen i poolen där, bl.a efter förlust med 1-3 mot Bobbie Kassai.

Natalie Luu gjorde en imponerande tävling med två andraplatser, en semifinalplats och en kvartsfinalplats. Finalförlusten (1-3) i F 10 mot Kågeröds Hanna Andrén var för mig något överraskande men samtidigt var det en väldigt bra F 10-match. I semifinalen i F 11 vann Natalie över Skurups My Ylinen med 3-2. I finalen var hon chanslös mot Ylinens klubbkompis Josefine Persson. Josefine blev vald till årets stjärnskott i skånsk tjejpingis så det är inget att säga om. I både F 12 och 13 åkte Natalie ut mot Höganäs Sofia Erkheikki. I F 12 handlade det om en femsetare så Natalie närmar sig henne också och fortsättet samtidigt att plocka Sverigepoäng. Nu är hon uppe i 10 poäng i F 12.

Albin Karlsson fortsätter att att imponera. I P 10 gick Albin till final där han förlorade mot Danmarktrean i klassen, Ivan Ou, med 1-3. I Cliffton Cup i höstas vann Albin över Ou men det var förmodligen Albins största seger i karriären. Albin gick nu även till åttondelsfinal i P 11 och vann en match i P 13. Nämnas kan att i semifinalen i P 10 vann Albin över Kågeröds Jonathan Spiwak med 3-0.

Sebastian Karlsson gick till kvartsfinal i P 13 och till åttondelsfinal i P 12, P 14 och P 15. I P 12 åkte Sebbe ut efter 1-3 i set mot Tomelillas Simon Nilsson. I P 13 vann Sebbe i åttondelen över nämnde Ivan Ou med 3-1. I kvarten var Karlsson liksom i åttondelen i P 14 chanslös mot Danmarkfemman i P 13, Viktor Stilling. I åttondelen i P 15 förlorade Sebbe också med 0-3, den här gången mot Rekords Marckus Kristiansson.

Felicia Do visade på nytt att hon är under stark utveckling. Hon tog sin första Sverigepoäng när hon gick till kvartsfinal i F 12. I kvartsfinalen höll hon på att ställa till med en riktig sensation när hon ledde med 7-4 i femte set mot nämnda Sofia Erkheikki. Det är en av mina starkaste minnesbilder från denna tävling. I F 11 förlorade Felicia mot Natalie Luu i kvartsfinalen med 0-3. I F 10 kom Felicia inte upp i sin normala nivå när hon i kvartsfinalen föll mot Natalie Isaksson, Varekil. I F13 åkte fröken Do ut i poolen men tre kvartsfinaler i samma tävling är mer än godkänt för Felicia.

Andy Wong svarade för en kanoninsats i P 12. I sin första poolmatch som visade sig bli avgörande för avancemanget från poolspelet, gjorde Andy en riktig bragdmatch mot förra helgens fyra i pingisiadens riksfinal, Albin Jeppsson. I fjärde set räddade Andy minst en matchboll bara för att komma under med 5-10 i femte. På något otroligt sätt vände Andy på detta underläge också och vann matchen. I åttondelen gjorde Andy mot nytt en kanonmatch när han vann över Tomelillas Simon Persson med 3-1. Denne Simon Persson ska förresten spela dubbel med Sebbe i Ungdoms-SM. I kvartsfinalen tog Andy ett set mot Sverigesexan Sebastian Lundahl. Andy Wong kämpade på bra även i de andra klasserna under helgen, men kom inte vidare från poolen. Andy har nu sex Sverigepoäng i P 12 och kommer att klättra på rankingen, men framför allt gav kvartsfinalplatsen viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats i Skånes UGP.

Josefine Bokne visade i helgen vilken hög kapacitet hon har. Hon tog sina första två Sverigepoäng genom att gå till semifinal i F 15. I kvartsfinalen besegrade Josse samma Sarah Holmqvist som Angelica låg under med 0-2 mot i DS 3. Även Bokne vann med 3-2 över Holmqvist. I semifinalen förlorade Josefin en femsetare mot Höganäs Emelie Nilsson. I DS 3 vann f.ö. Bokne över Nilsson men det räckte inte för att gå vidare från poolen där. I DJ 20 blev Josefine trea av fem deltagare. Lina Sonesson blev här femma, men är ändå på väg framåt. Lina kämpade på bra under helgen.

Christos Tokatlidis nådde sin förmodligen största framgång så här långt i karriären när han gick till final i HS 2. På vägen fram till finalen besegrade Christos båda klass 2-spelarna som var med, Rekords Lukas Schoug och vår egen Mille. I finalen föll Christos trots bra spel med 2-3 mot den duktige dansken Frank Petersen.

I semifinalen vann Christos över Joakim Rondin med 3-1. Jocke slog i kvartsfinalen ut Höganäs duktige Jerry Selmquist. Jocke spelade bra pingis i HS 2, men i övrigt hade han en tung tävling. Han blev utslagen i poolspelet både i HJ 20 och i HS 3 där han var andraseedad. Semifinalplatsen i HS 2 gav Jocke ytterligare 6 spelarpoäng, vilket betyder att Jocke nu har 21 poäng i klass 3 och nu bara är 9 poäng från att avancera upp till klass 2. Christos tog sina första 9 spelarpoäng i klass 3 för säsongen, faktiskt också de första någonsin. Christos vann mot Mille även i HS Ö, men tog sig inte vidare från poolen. I HS 3 gick Christos till kvartsfinal med sin reservracket. I kvartsfinalen var han chanslös mot nämnde Jerry Selmquist.

Mille Nilsson hade en tung tävling. Den enda matchen han vann var mot Höganäs Sebastian Krantz-Ekman efter fem set vilket gav honom kvartsfinalplatsen i HS 2. Johan Lundqvist vann något överraskande med 3-2 efter underläge 0-2 mot Mille i poolspelet i denna klass men eftersom det blev 0-3 för Lundqvist mot Krantz-Ekman så vann Höganäsliraren poolen på seträkning med Mille som tvåa. Lundqvist fick en tuff lottning i P 15 och blev utslagen i poolspelet även där.

Jag själv (Christofer Rosdahl) lyckades inte hålla min seedning som etta i HS 3, men det var inget jag väntat mig heller. Jag hade dock trott på att gå vidare från poolen, men så blev icke fallet. Det blev vinst med 3-1 mot Bobbie Kassai i den första matchen men sen var det slut på det roliga. Det blev 0-3 både mot Jerry Selmquist och mot Rekords Emil Gleerup, som slutade fyra respektive etta i klassen.

I HS Ö tog jag två set mot Höganäs klass 1-spelare Fredrik Staerk efter att ha vänt 9-10 till 12-10 i tredje set. Fjärde set vann jag med 11-6 men kom sedan i underläge med 0-6 i femte. Jag knappade in till 5-6 men Staerk tog sedan time-out och vann med 11-5. Jag är dock riktigt nöjd med den matchen, även om det inte räckte hela vägen. Hade jag vunnit hade jag varit i semifinal.

I HS 2 fortsatte jag att spela bra. Det blev 3-0 mot Svedalas Peter Sandström och 3-1 mot den seedade dansken och materialspelaren Mads Öhlenschläger. I poolfinalen ledde jag med 2-1 mot Jerry Selmquist men tappade till 2-3 efter att Jerry spelat smart och bra på slutet. I kvartsfinalen mot slutvinnaren Frank Petersen var jag chanslös, och spelade inte bra heller.

Johan Westerlin tog till åttondelen i P 13 där slutvinnaren Viktor Stilling vann med 3-0. Westerlin spelade stundtals bra pingis i helgen, men lyckades inte fullfölja hela matcherna. Han tog dock två set i ett av mötena med Sebastian Lundahl så visst finns det kapacitet i Johan.

Eddie Phung, Max Wihlborg, Tessan Gustavsson, Timmy Malmgren, Jim Persson och Jonas Niva kämpade på bra i helgen men räckte inte riktigt till. Räckte till gjorde inte heller Ke Kien Do i HS 5, medan Ke Kiens kompis Phong Huynh tog sig till slutspel i klassen. Phong valde sen att åka med Ke Kien hem och lämnade W.O. i åttondelen.

Christofer Rosdahl

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest