Lina Sonesson vann i Bjärnum!

Under söndagens spel i Bjärnumsträffen blev det en seger och två andraplatser för ÅBTK. Dessutom blev det tre placeringar blande de fyra bästa samt en kvartsfinalplats.

Segern tog Lina Sonesson i DS Öppen där det bara deltog två tjejer, båda från ÅBTK. Lina Sonesson vände mot “Tessan” Gustavsson och vann med 8-11, 7-11, 11-9, 11-5, 11-7.
I F 15 blev det en fjärdeplats bland fem deltagare för Lina.

Natalie nådde ännu en final i F 11, men räckte inte till där utan föll mot Skurpus Malin Nilsson med 3-11, 1-11, 9-11. I semifinalen vann Natalie med 3-2 mot den andra av duktiga Skurpus 98:or, My Ylinen. Felicia Do blev trea efter att i semifinalen haft ledningen mot nämnda Malin Nilsson med 2-0. Felicia är riktigt på gång, och detta är förmodligen bara början. Nathalie deltog även i F 12 och tog här sin kanske bästa skalp hittills i karriären genom att besegra den två år äldre Emma Skjöld, Höganäs med 3-2. Skjöld är rankad 35:a i Sverige i klassen jämfört med Natalie som är 65:a. Nu räckte detta tyvärr inte att gå vidare. Natalie förlorade mot Malin Nilsson med 2-3 och Sköljd vann över Nilsson med 3-2. Poolen avgjordes på bollräkning mellan dessa tre spelare och där hade Natalie tyvärr några få bollar sämre än sina två konkurrenter.

Mille deltog också i Bjärnumsträffen med skapliga reusultat. I HS 1 gick han till kvartsfinal efter att ha vänt 0-2 till 3-2 mot Hyltas duktige Daniel Gunnarsson. Det var andra raka segern för Mille mot Gunnarsson. Kanske blir det ett nytt möte på fredag i seriefinalen i div 4. I kvartsfinalen föll Mille med klara 0-3 mot den duktige slutvinnaren, Daniel Engblom från KFUM Kristianstad. I HD 1 gick Mille till semifinal tillsammans med Lidhults Leif Johansson, som spelar med samma typ av material som Mille. Här blev det förlust mot nämde Daniel Gunnarsson som spelade tillsammans med sin klubbkamrat Fredrik Andersson. Det blev en 0-3-förlust även i denna klass. På vägen fram till semifinalen vann Mille och Leif bl.a. över Sjöström/Berlglund, Hylta. Samma par vann f.ö. jag och Christos över i förra mötet i serien mot Hylta 2, som vi alltså ska möta på fredag igen. Det räcker med oavgjort för oss för att vinna serien, men Hylta känns som favoriter. I HS 2 fick Mille i sin första match möta Sverigetian i P 13, Kristianstads Sebastian Luu. Mille kände sig inte helt chanslös i denna match där det blev förlust med 1-3. Mille verkade ändå nöjd med tävlingen.

ÅBTK som klubb gjorde en klart godkänd tävling. Det var roligt för Lina att få vinna en tävling, och Felicia är på stark uppgång liksom Andy och Timmy. Våra etablerade 98:or Natalie och Albin levererade också. Hoppas vi kan lyfta oss ytterligare till helgens hemmatävling.

Christofer Rosdahl

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest