Mille i dubbelsemi i Halmstad!

På söndagen var A-lagsspelarna och spelade Laxleken i Halmstad. Det var alltså jag (Stoffe), Christos, Mille och Jocke. Vi fick inte till det där lilla extra, men det fanns saker att glädja sig åt.

Dagen började med herrdubbel öppen. Jag och Jocke lottades i första omgången mot två tjejer födda ’97. Det gällde Hanna Chau från Ljungby och Madeleine Björding, Ratic. Tjejerna tillhör Sverigeeliten i sin ålder. Vår egen Natalie har mött båda tjejerna denna säsongen. Björding mötte så sent som i lördags i Sölvesborg, där det blev förlust i tre jämna set. Jag och Jocke började lite lojt och förlorade första set med 7-11. Vi vaknade efterhand och vann de tre följande seten med 11-7, 11-7, 11-3.

Mille i par med Lidhults Leif Johansson var semiseedade. De gick in i turneringen i andra omgången mot bröderna Johansson från BTK 2000 Oskarström. Det blev det seger med 3-1 efter en lite trevande start.

Jag och Jocke mötte i andra omgången semiseedade Pontus Orava/Jakob Kramsjö från Falkenberg. De är rankade som 6:a respektive 13:e i Halland i HJ 17. Jag och Jocke tappade onödigt första set kändes det som. Bl.a hade vi en setboll. Vi kämpade oss till ett femte set där vi hade ledningen med 8-6 och 10-9. På matchbollen slog jag en backhandsloop precis utanför bordskanten. Det blev 13-11 till Falkenbergsparet som sedan enkelt vann sin kvartsfinal. Det kändes verkligen som vi hade chansen att ta oss till semifinal och få möta Halmstads SM-spelare/tränare Marcus “Magoo” Johansson och underbarnet Alexander Franzen. Men jag och Jocke har ju inte spelat dubbel ihop mer än i en seriematch tidigare så det kanske går bättre nästa gång.

För Mille och Leif blev det en utklassningsseger i kvartsfinalen mot Jonasson/Larsson från Halmstad. I semifinalen blev det en femsetare mot Sibelius/Strålbro, Falkenberg. Tyvärr så drog Falkenbergsparet det längsta strået, men en fjärdeplats är inte fy skam för Mille och Leif.

Fortsättning följer…

Christofer Rosdahl

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest