Natalie vann F-11 i Marsslaget, Svedala!

Våra spelare födda 98:a spelade mycket bra i helgen i Marsslaget i Svedala. Natalie Luu vann F-11 och där blev Felicia Do femma. I F-12 blev de delade treor. Albin Karlsson blev också delad trea i P-11.

I F11 vann Natalie Luu tävlingen efter strålande spel rakt igenom. I finalen slog hon Malin Nilsson från Skurup med 3-2 i set. Efter att det blivit 11-9 i avgörande set till Natalie. Det var en riktigt bra flick match där båda spelarna gick runt och slog med sin forhand. Mycket kul att se. I semifinalen möte hon en annan Skurupstjej som heter Ellinor Nilsson och den vann hon med 3-0. Kvartsfinalen blev det som vanligt när Natalie är inblandad spännande innan matchen eftersom hon hade blivit av med sitt rack. Alla i hallen hjälpte till och letade men racket kom inte fram förrän det spelats fyra set i av kvartsfinalen mot My Ylinen. Sista setet vann hon där med 11-9 och det får väl sägas att det är bra gjort att slå My med sitt reservrack. I poolspelet slog hon bland annat en febersjuk Josefine Persson från Skurup för första gången. Josefine som blev vald till Skåne-stjärnskott 2008 i åldersgruppen över Natalie. Felicia Do gick till kvartsfinal i klassen och fick där möta nämnda Malin. Hon förlorade i raka set, men där hon visade att hon verkligen börjar hänga med mot de bästa i åldersklassen.

I F12 gick både Natalie och Felicia till semifinal. Där fick de möta vars sin Höganästjej som de brukar träna med. Felicia ställdes mot Emma Skjöld och förlorade tre välspelade set. I poolspelet så slog hon bland annat duktiga Frida Henriksson från BTK Scania i en riktigt spännande match som hon vann med 11-8 i avgörande set. Natalie stötte på duktige Sofia Erkheikki där hon spelade mycket bra stundtals och där hon hade chans att ta i varje fall ett set. De båda flickorna fick med sig fler Sverigepoäng i klassen för de hade lyckats skrapa ihop åtta flickor i klassen.

I P11 gick Albin Karlsson till semifinal igen och där fick han möta samma motståndare som i semifinalen i Bjärnum. Emil Lundahl från Trelleborgs BTK. Denna gång förlorade han med 3-1. Han spelade stundtals bra men Emil var strået vassare på de avgörande bollarna. I kvartsfinalen vann han mot träningskompisen från Höganäs Andreas Johansson med 3-0 och där visade han att han börjar komma på hur man spelar mot materialspelare. Poolspelet vann han ganska enkelt.

I P12 gick Sebastian Karlsson till kvartsfinal. Där ställdes han mot Joakim Fernandez-Brink från Eslöv. Joakim som är en av de absolut bästa 97:orna i landet vann med 11-9 i avgörande set. De var en bra match av Sebastian där han spelade ut ordentligt och det var synd att han inte höll riktigt hela vägen. Men en bra match var det. I åttondelsfinalen mötte han Henrik Abrahamsson från BTK Rekord, som han vann väldigt enkelt emot. Trots att Henrik försökte psyka honom med att hans servar inte var godkända. Sebban visade där att han börjar bli starkare i psyket eftersom han bara skrattade åt det, och domaren sa efter matchen till honom att det inte var något fel på serven. I poolspelet spelade han kanske inte lika bra eftersom han förlorade mot Albin Jeppsson IFK Lund för första gången. Han förlorade med 3-2 i set och efter att han hade ledningen med 9-7 i avgörande set. Det var en tuff pool där också Robin Sippola Skurup och Simon Persson Tomelilla spelade. Så det var ändå godkänt att ta sig vidare från poolen.

Albin spelade bra i poolen. Han slog Viktor Werngren från Trelleborg. Men förlorade mot Marcus Nilsson från Höganäs med 3-1 i set. Sedan hade han 2-0 i set mot Henrik Abrahamsson BTK Rekord men förlorade med 3-2 efter att han hade blivit psykad av Henrik och publiken. Han har en del att jobba på när det gäller det psykiska men det går att ta bort om man slutar tänka på vad som händer runt om och koncentrerar sig på spelet i stället. Hans bror verkar ha klarat det nu. Andy Wong var väl den ende som inte kom upp i normal standard i helgen. Han förlorade mot Joakim Nilsson från BTK Rekord och Mot Emil Lundahl Trelleborg. Två spelare som han normalt brukar slå. Men det är bara att komma igen så lossnar det snart igen för honom.

Sebban ställde upp i HS2 för att han skulle ha något att göra när han väntade på sin lillebror som spelade i P-11 under eftermiddagen. Han hamnade i en 3 pool där han i första matchen ställdes mot Karim Abdolrahman från Malmö. Han höll spelet väl uppe under matchen men han förlorade ganska klart med 3-0 i set. I den andre matchen ställdes han mot Gustav Fahlén från Trelleborgs BTK. Sebban hade aldrig vunnit mot Gustav innan denna matchen. Men han spelade ut precis som han brukar göra på träningarna. Han vann med 3-1 efter ett mycket bra spel. I åttondelsfinal ställdes han mot Fredrik Lövstedt från Malmö IF. Han förlorade mycket klart med 3-0 i set. Men bollduellerna var mycket sevärda i denna matchen.

Under Lördagens spel representerades Åstorp av Johan Westerlin i P14. Han vann sin pool efter att slagit Michael Hansen med 3-1 i set , Elias Adabi med 3-0 i set och vunnit mot Michael Hansen med 3-2 i set efter att han vunnit sista set med 12-10. I sin åttondelsfinal fick han möta Tomelillas Fabian Nordström. Han förlorade med11-7, 7-11, 9-11 och 8-11. Godkänd insats av Johan.

I Skånes UGP efter Marsslaget i Svedala och med en omgång kvar så ser det ut så här för Åstorparna: Sju ligger på finalplats och en har chans att hamna i finalen. Finalen spelas i Korsbacka hallen i Kävlinge den 9 maj.

I F11 ligger Natalie på andra plats enbart 10 poäng från Första platsen som Josefine Persson Skurups BTK har. Hon är klar för finalen i UGP,en. Felicia ligger där på en åttondeplats 10 poäng från finalplats.

I F12 finns Natalie på åttonde plats och Felicia på tolfte plats.

I F15 är Josefine Bokne är klar för final. Eftersom det inte finns F-15 i Påskaspelen i Landskrona så är den klassen färdig spelad. Lina Sonesson slutade på 9:de plats i denna klass.

I P11 avancerade Albin till en åttonde plats och han är därmed klar för finalspelet i klassen trots att det återstår en omgång.

I P12 är Sebastian på 5:e plats och han är också klar för finalen innan sista omgången. Andy har en jätte chans att ta sig till final. Han ligger på tolfte plats inför sista omgången. Han har 10 poäng till godo på Simon Persson Tomelilla som ligger på trettonde plats.

I P14 ligger Johan Westerlin på elfte plats och har 20 poäng till godo på den som ligger på trettonde plats.

I P15 blev Johan Lundqvist 8 på listan och är därmed klar för finalen i Kävlinge. P-15 finns inte i Påskaspelen i Landskrona därför är det helt klart i den klassen.

Stefan Karlsson

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest