Rondin och Rosdahl i kvartsfinaler i TTEX Open!

Jag (Stoffe) och Jocke var på lördagen och deltog i R2-tävlingen TTEX Open. Båda gick till kvartsfinal i HS 2 efter vunnit varsin match, och båda började med att förlora varsin kvartsfinal i HS 3.

Jocke Rondin började alltså dagen med att spela kvarsfinal i HS 3. Han gjorde det bra men inte tillräckligt. Rondin var den ende som tog set på slutsegraren i klassen, Daniel Skoogh, tävlandes för Lidhult. Jocke tappade 10-5 till 10-12 i första set. Sedan blev det 8-11 i andra innan Jocke tog det tredje med samma siffror. Fjärde set var jämt men Skoogh vann med 12-10, och därmed matchen med 3-1.

Jag förlorade också min kvartsfinal med 1-3 mot en Lidhultare. Min överman som jag känner sedan tidigare tävlingar och seriematcher heter Alexander Malmborg. Malmborg som är född ’90 slår numera väldigt hårt och var den bättre i en ganska jämn match. Jocke vann f.ö över denne Malmborg i Rydöspelen i februari.

I HS 2 började vi med åttondelsfinaler. Jag mötte där Elin Lassmark från IK Sköge i Östergötland. Lassmark som f.n är rankad 72:a i Sverige i DJ 17 ställde till vissa problem för mig i första set som jag vann med 11-8. Efter det kom jag på hur jag skulle spela och tog en klar seger med 3-0. Jocke började mot Alexander Malmborgs lillebror Sebastian. Jocke vann med 3-0 efter vissa besvär.

I min kvartsfinal ställdes jag mot en av Skånes absolut bästa 94’or, Fredrik Andersson från Kristianstad. Jag förlorade första set med 8-11 innan jag hade min chans vid ledning med 7-4 i andra. Tyvärr så tappade jag till 9-11 och förlorade sen det tredje med 5-11. Jag spelade stundtals bra men hade behövt spela på topp hela matchen för att störa Andersson på allvar.

Jocke ställdes i sin kvartsfinal mot Anders Karlsson från Halmstads BTK. Karlsson har varit med om att vinna div 2 den här säsongen. Jocke vände 1-6 till 13-11 och hade ledningen med 5-1 i andra set innan matchen gled honom ur händerna. Det 8-11, 2-11 och det ställningen var 3-10 i andra set när Jocke vaknade på nytt. Jocke kom så nära som 9-10 men sen tog matchen slut. Hade Jocke vunnit matchen hade han blivit uppflyttad till klass 2.

Jocke var mycket mer nöjd med sitt spel denna helgen än förra, och är kanske på gång igen. Själv så spelade gjorde jag en helt ok tävling, utan att komma upp i min absoluta toppnivå.

HS 3, kvartsfinaler:
Joakim Rondin – Daniel Skoogh, Lidhults GoIF 10-12, 8-11, 11-8, 10-12
Christofer Rosdahl – Alexander Malmborg, Lidhults GoIF 7-11, 8-11, 12-10, 8-11

HS 2, första omgången:
Rosdahl – Elin Lassmark, IK Sjöge 11-8, 11-5, 11-2
Rondin – Sebastian Malmborg, Lidhults GoIF 11-5, 11-9, 11-8

kvartsfinaler:
Rosdahl – Fredrik Andersson, KFUM Kristianstad 8-11, 9-11, 5-11
Rondin – Anders Karlsson, Halmstads BTK 13-11, 8-11, 2-11, 9-11

Christofer Rosdahl

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest