Två semifinalplatser i Bjärnumsträffen på lördagen

Nya framgångar för klubben i Bjärnumsträffen på lördagen. Albin Karlsson blev 3:a i P-11 och Johan Lundqvist blev 3:a i P-15.

Albin vann sin pool lätt i P-11. I åttondelsfinalen fick han möta Mattias Adolfsson KFUM Kristianstad och den vann han också lätt. Kvartsfinalen så fick han möta Viktor Werngren Trelleborgs BTK och han vann med 3-2 i set efter 11-9 i femte set. I semifinalen ställdes han mot Emil Lundahl Trelleborgs BTK. Han förlorade med 3-2 efter att han haft ledningen med 9-2 i fjärde set. Då började Emil chansa och han slog in allt. I femte spelade han bra men Emil var den bättre.

Johan Lundqvist spelade bra och vann poolen utan att tappa något set. I semifinalen förlorade han med 3-1 i set mot Nils Nilsson KFUM Kristianstad. Han fick inte spelet att stämma riktigt i den matchen.

Andy Wong blev 5:a i P-12 efter att han vunnit sin pool. I poolen slog han t.ex Kenny Truong med 3-1 i set. Han spelade mycket bra i den matchen. Han fick sedan möta Henrik Abrahamsson BTK Rekord i åttondelsfinalen och den vann han klart med 3-1 i set. Kvartsfinalen mötte han Simon Nilsson från Tomelilla. Tyvärr stämde inte spelet som i de tidigare matcherna, utan han förlorade med 3-0 i set. Sebastian Karlsson vann också sin pool där han bl.a slog sin blivande dubbelpartner i U-SM, Simon Persson Tomelilla AIS med klara 3-0. I åttondelsfinalen fick han möta Kenny Tuong KFUM Kristianstad och tyvärr förlorade han med 3-2 i set efter 11-9 i avgörande set. Albin spelade också i denna klassen. Han förlorade med 3-1 efter jämna set mot Simon Nilsson Tomelilla och sedan förlorade han mot Kian Mirsfardary från Limhamn med 3-2 i set efter förlust med 11-9 i avgörande. Han spelade riktigt bra hela dagen.

I P-14 fick vi tre spelare som gick till åttondelsfinal. Sebastian var närmast att gå vidare efter att återigen förlorat med 11-9 i avgörande set. Denna gång mot Viktor Ahlström från Halmstads BTK. Johan Westerlin gick också vidare från poolspelet efter att han vunnit sin pool. I sin åttondelsfinal så förlorade han mot Sebastian Lundahl KFUM Kristianstad med 3-0 i set. Den stora överraskningen var att också Timmy Malmgren gick till åttondelsfinal. I den så förlorade han mot Henrik Selmqvist från Höganäs med 3-0. Men hans spel var mycket bra.

I HS-5 gick nämnde Timmy till kvartsfinal och där fick han möta Emil Palm från Hylta GF. Han vann de två första seten och hade ledningen med 7-3 i tredje set. Sedan vände Emil och vann 3 jämna set med 13-11, 11-9 och 11-6. Hade han vunnit den matchen hade han blivit upp flyttad till klass 4. Johan Westerlin förlorade med 3-1 i sin första match mot Ulf Håkansson från Hylta GF. Eddie Pung vann sin första match men förlorade sedan i åttondelsfinalen. Max Wihlborg kämpade på, men hade kanske inte sin bästa dag idag, utan han åkte ut i poolen i P-14 och förlorade i sin första match i HS-5.

Summeringen av tävlingen är att det rätta flytet inte infann sig, så att någon skulle kunna gå hela vägen och vinna. Men det visar, tycker jag, att vi närmar oss de flesta klubbar på resultatfronten i Skåne.

Stefan Karlsson

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest