Fullträffen uteblev i Påskaspelen!

Den gångna påskhelgen avgjordes Påskaspelen i Landskrona under tre dagar, Åstorps BTK skickade en diger skara spelare för att försvara klubbens färger, med varierande framgång.

Dag 1

Denna första fredag i Påskaspelen hade vi 5 deltagare med: Felicia och Natalie i F-11 samt F-11 Lag, Albin i P11, Sebbe i H4 och Angelica i damsingel 2.

Albin hade inte fru Fortuna på sin sida denna dag och blev inlottad i en riktig mardrömspool med Emil Lundahl (Trelleborg) och Konrad Åmark (KFUM Kstad), även om Albin plockade set så var han inte riktigt nära att gå vidare och han fick dessvärre göra en snabb sorti ur tävlingen. Hans broder Sebastian, som på något märkligt sätt har lyckats att förbli klass 5-spelare trots sin spelstyrka, var mera lyckosam denna dag då han lyckades ta sig ända till kvartsfinal i en av de tuffare klass 4-tävlingarna som Skåne har att erbjuda. Han var även snubblande nära att ta sig till semifinal och därmed äntligen bli uppflyttad till klass 4, men föll med 1-3 mot Ludvig Tanniger (BTK Rekord) efter att ha förlorat ett mycket jämnt fjärde set med 11-9. Angelica hade inte någon lyckad tävlingsdag alls då hon inte var riktigt vaken i sitt spel och åkte ut med buller och bång i poolen.

Några som återigen försvarade klubbens färger med bravur var Felicia och Natalie som befäste sina platser bland de främsta i sin ålder i skåne. Båda två tog sig med lätthet vidare från sina pooler och var därmed garanterade platser bland de åtta bästa. Felicia försvann dock direkt mot My Yllinen (Skurups BTK) efter en ganska klar förlust, medan Natalie betvingade Wilma Hedin (Kågeröds BTK) i en tuff match över fyra set och var därmed klar för semifinal mot Malin Nilsson (Skurup). Här spelade Natalie bländande pingis fram till 2-0 och 10-8 men tappade fokus något och lyckades inte hålla ut hela vägen utan förlorade till sist med 11-3 i skiljeset. I lagspelet, där tre lag deltog, kom tjejerna på silverplats efter att ha besegrad Nilsson/Nilsson (Skurup) men förlorat mot Josefin Persson/Yllinen (Skurup) i en pool där alla mötte alla, en helt klart godkänd insats av klubbens kanske största framtidslöften. Båda tjejerna går stadigt framåt och har en härlig attityd till spelet, om än på lite olika sätt, och det skulle förvåna mig mycket om Åstorps BTK inte har med två tjejer till USM i Halmstad nästa år.

Dag 2

På Lördagen var det dags för P14-pojkarna samt undertecknad och Rosdahl i klass 2 att göra entré i tävlingen, för mig var denna tävling den sista för säsongen då 2-manna i Lund har blivit inställd och klubbmästerskapen äger rum då jag befinner mig och sjunger i Venedig.

Timmie, Eddie, Johan W och Sebbe var först ut i P-14 där tyvärr alla utom Johan åkte ut direkt i poolspelet, dock inte utan att göra hårt motstånd och även om Eddie och Timmie har en bit kvar innan de kan hävda sig ordentligt på dessa stora tävlingar så närmar de sig stadigt och Eddie lyckades även vinna en match i poolen, mycket bra gjort! Sebbe som ju har två år kvar i denna klass var inte alls nöjd med sig själv då han själv tyckte att han borde ha haft en bra chans att gå vidare från sin pool. Johan W lottades mot David Blomberg (Kvarnby AK) i första slutspelsomgången men fick inte alls igång sitt spel och blev tämligen överkörd av den mycket duktige Herr Blomberg.

Inte heller vi i klass 2 hade speciellt mycket att hämta i denna tävling, även om Stoffe lyckades vinna en match mot Jun Sing Hew (Kvarnby) och jag förlorade en jämn femsettare mot Tobias Persson (Söderkulla BTK, det skall dock sägas att han inte direkt behövde förta sig i denna drabbning). Det var helt enkelt för tufft och ingen av oss var speciellt nära att gå vidare, trots att spelet inte var fungerade dåligt. Lagspelet i P-14 gick i samma tonart som resten av denna dag, båda lagen åkte ut direkt utan att ha varit speciellt nära i någon av matcherna.

Dag 3

På söndagen var det Pojkar/Flickor 12 och Herrar Klass 3 som gällde, och vi hade väl vissa förhoppningar om i alla fall ett par godkända placeringar då både jag och Stoffe var seedade i Klass 3 och Sebbe likaså i Pojkar 12.

Klassen på klass 3 visade sig dock vara något i hästväg då direkt i poolen stötte på två spelare som definitivt inte borde husera i denna klass. I min första match mötte jag Billy Wahlgren (IF Ale) vars spel håller en helt annan nivå än mitt eget, och även om jag nog borde plockat hem tredje set då jag ledde med 8-3, så fanns aldrig skuggan av en chans att denna match skulle sluta till min favör. Nämnda Wahlgren vann dock inte min pool, han förlorade en stenhård femsettare med 11-9 i femte mot Daniel Skoogh (Lidhults GOIF) som jag mötte i TTEX open för ett tag sedan. Denna match föregicks tyvärr av lite tråkigheter då Skoogh upptäckte att det rack som Wahlgren hade använt mot mig stank misstänkt mycket av ett numera förbjudet lim, och det kanske kan ha bidragit till Wahlgrens förlust då han på överdomarns förordnande fick byta racket innan match. Märk väl att jag inte har någon aning om hur det förehöll sig egentligen och att jag inte skulle ha haft någon chans mot Billy om han så spelat med en stekpanna, samt att jag tycker att de nya materialreglerna är det fjantigaste jag har sett på länge, men det är tillhör ändå god sed att inte använda otillåtna medel oavsett om man är positivt eller negativt inställd till dagens regler. Nåväl, inte heller mot Skoogh hade jag någon större chans även om jag fick med mig ett set så jag slutade trea i poolen och fick tillbringa resten av dagen på läktaren.

Inte heller Christofer lyckades hålla sin seedning, eller gå vidare från poolen för den delen, då även han fick erfara den höga klass som denna tävling håller. I sin första match fick han möta en före detta dansk mästarinna i Sabine Larsen (Helsingørs BTK) och var relativt chanslös, i match nummer två ställdes han mot väggen från Limhamn: Kent Larsen och även om spelet var bra så blev det ännu en 0-3 förlust för den gode Stoffe. I den sista matchen så fick han iallafall med sig två set även om ännu en förlust inkasserades mot Felix Ramnerö (Kvarnby AK).

Pojkarna i P-12 hade det minst lika besvärligt som oss lite äldre då varken Sebbe, Andy eller Albin lyckades ta sig vidare från poolen. Sebbe var dock mycket nära då han förlorade mot en dansk med 12-10 i femte set i den avgörande matchen, Sebbe hade nog vunnit ganska komfortabelt om hans fötter hade rört sig några meter i denna match men det stämde tyvärr inte alls för honom i denna klass, det är bara att komma igen nästa helg då ju Sebbe åker till Östersund för att spela USM! Andy blandade bländande slag med bollar som flög flera hagar, men det står klart att han besitter stor talang och kommer att bli mycket farlig i framtiden om han lär sig att vara en smula mer tålmodig i sitt spel. Albin hade det inte lätt bland de äldre deltagarna i P-12 och blev ganska utspelad av danmarsk bäste p-12a Sebastian Halvorsen (Ølstykke-Slangerup BTK) och var även han ganska långt ifrån att gå vidare från poolen.

Lagspelet bjöd på lite gladare miner då både Andy och Sebbe, samt Albin i par med Marcus Nilsson (Höganäs BTK), lyckades ta sig fram till kvartsfinal. Team Andy/Sebbe slog i åttondelsfinalen det duktiga Eslövs-paret Joachim Fernandez-Brink (som vann talangjakten för elva-åringar tidigare på säsongen) och Jonathan Andersson efter att ha tvingats till dubbelspel. I kvartsfinalen slog sedan Sebbe den dansk som hade krossat honom i poolspelet tidigare på dagen, men tyvärr så förlorade pojkarna den avgörande dubbelmatchen med 11-9 i femte och avgörande set. Albin och Marcus tog en meriterande seger i sin åttondelsfinal mot Kian Mirsafdary (Limhamns BTK) och Albin Jeppson (IFK Lund), efter att Marcus slagit Albin J och de sedan vunnit en tuff dubbel med 3-2. I kvartsfinalen tog det tog stopp, även för dem var det två danskar som stod ivägen, och även här krävdes det en dubbel innan matchen var över. Således delade femteplatser för båda lagen och en klart godkänd insats.

Som avslutning tål det att sägas återigen att ungdomarna kommer med stormsteg i vår klubb, även om de kanske inte visade upp sig från sin bästa sida i denna mycket tuffa tävling, och det skall bli mycket intressant att se vad de kan uträtta nästa säsong. För egen del krävs det nog ett tresiffrigt antal träningstimmar i sommar för att jag inte skall förlora alla mina matcher i division tre nästa säsong, även de andra i A-laget behöver ligga i stenhårt om vi skall ha den minsta mikroskopiska chans att hänga kvar.

Väl mött, och vi ses nästa säsong!

Joakim Rondin

PS. Jag ber om så hemskt mycket om ursäkt om namnen inte stämmer till hundra procent överallt, det är inte alltid så lätt att skriva allt ifrån minnet. Om ni ser något som inte stämmer så hojta till i gästboken.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest