Heroisk insats av Sebbe räckte inte ända fram i USM!

Idag inleddes USM i Östersund med poolspel i Pojkar 12. Åstorps BTK hade en deltagare kvalificerad: Sebastian Karlsson.

Sebbe lottades in i en pool med Axel Andersson (Valbo AIF, för närvarande rankad 19 i Sverige), Axel Lönnelid (Ängby SK, 20) samt materialspelaren Mathias Ohlsson (Carlstads BTK, 65). Då Sebbe själv befinner sig precis under 80e plats på rankinglistan så kunde man förvänta sig att han skulle få det mycket tufft att plocka några matcher i denna pool, Sebbe själv ville dock annorlunda. I den första matchen slog han svårspelade Mathias med 3-1 efter mycket moget och smart spel, även om setsiffrorna var jämna så rapporterade Stefan Karlsson (Sebbes pappa) att Mathias blev ganska utspead och att detta förmodligen var Sebbes bästa match i karriären då han verkligen spelade ut hela sitt register.

I sin andra match tog han ännu en fin skalp då Axel Lönnelid besegrades med samma siffror och avancemanget var mycket nära då Mathias besegrad Axel A med 3-0 och Sebbe bara behövde ta ett set i sin sista match för att säkra vidare spel i SM. I sin sista match mot nämna Axel A blev Sebbe dock en aning passiv och även om han hade setbollar i andra set så lyckades han inte knyta till och förlorade med 0-3, chansen för avancemang fanns dock fortfarande i händelse att Mathias skulle förlora mot Axel L, dock vann Mathias med 3-1 och Sebbe åkte mycket snöpligt ut på setkvot.

Självklart känns det säketligen mycket bittert för Sebbe just nu men att vara 1 boll från att gå vidare från poolen i sitt första SM är verkligen inte fy skam, och han skall ha all heder för sin insats! Hans fader ansåg att spelet Sebbe presterade i detta poolspel var det överlägset bästa han någonsin har gjort, och det är bara att hoppas att han orkar ta sig samman till tröstturneringen som inleds imorgon, samt till dubbelspelet där han spelar tillsammans med Simon Persson (Tomellilla AIS) och inledds i detta nu. Tyvärr så räckte Sebbe och Simon inte riktigt till i dubbeln där de förlorade med mot ett duktigt norrlandspar med 3-0.

Desto roligare började det i tröstturneringen där Sebbe gick fram som en slåttermaskin och först pulveriserade Henrik Hemlin (Mörsils IK) och sedan en gammal antagonist han aldrig slagit tidigare, Nils Nilsson (KFUM Kristianstad). Båda matcherna vanns med 3-0 och det ryktas om fantastiskt spel från Sebbes sida. I kvartsfinalen ställdes Sebbe mot Johan Kjerrman Lindén (Borlänge BTK), trots fortsatt mycket bra spel räckte det denna gången inte riktigt och Sebbe förlorade med 3-2 efter 11-7 i skilje. Samme Kjerrman gick sedan och vann hela tröstturneringen och Sebbe var den enda som pressade honom till fem set. Således en meriterande 5e-plats i tröstturnerningen för Sebbe och en mycket imponerande insatts i årets sm! Han visade verkligen vilken kapacitet han har när han får till det, och fortsätter han träna flitigt så skall vi nog få se Sebbe i förhoppningsvis fler sm i framtiden.

Sebbes Matcher i SM:

Poolspel P12
Sebastian Karlsson – Mathias Ohlsson : 11-9 8-11 12-10 11-7
Sebastian Karlsson – Axel Lönnelid : 11-5 11-8 7-11 12-10
Sebastian Karlsson – Axel Andersson : 7-11 11-13 7-11

Tröstturnerning P12
Sebastian Karlsson – Henrik Hemlin : 11-5 11-4 12-10
Sebastian Karlsson – Nils Nilsson : 11-5 11-9 11-9
Sebastian Karlsson – Johan Kjerrman Lindén : 13-11 6-11 6-11 11-5 7-11

Dubbel P12
Sebastian Karlsson/Simon Persson – Lukas Broman/Simon Norrevi : 8-11 9-11 7-11

Joakim Rondin

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest