Natalie Luu vann F-11 i Skånes UGP finaler!

Finalerna i Skånes UGP 2008-09 spelades under lördagen i Korsbackahallen i Kävlinge. En klasseger genom Natalie Luu fick vi i Åstorps BTK.

natalie-ugp

F-11
Här vann Natalie Luu efter att slagit Malin Nilsson Skurups BTK i en direkt avgörande match med klara 3-0 i set. Hon hade lite problem i sina andra matcher som hon spelade. Hon förlorade med 3-1 mot My Ylinen från Skurups BTK. I de andra matcherna hon spelade var hon sig inte lik. Hon verkade helt ointresserad men hon vann de matcherna ändå mot Felicia, Hilda Hjalmarsson Höganäs BTK och Tova Nilsson Skurups BTK.

I denna klassen spelade även Felicia Do. Hon började med att slå My Ylinen med 3-2 i set sedan förlorade hon mot Tova, Malin och Natalie innan hon vann mot Hilda Hjalmarsson med 3-2 efter 11-9 i avgörande set. Felicia spelade bra hela dagen och en fjärde plats här är ett väldigt stort steg framåt. Hon visar att hon börjar komma i fatt de bästa i denna klassen och både hon och Natalie har ju ett år kvar i klassen.

DSCN1050

F-15
Här spelade Josefine Bokne och Lina Sonesson och de blev femma och sexa i klassen. Men det var starkt av båda att ta sig till finalen och de skall ha all heder av att ha spelat i finalen också. Josefine vann över Lina och tog några set i de andra matcherna, så om hon haft tid till mer träning så hade det kunnat sett helt annorlunda ut. Lina gjorde en mycket bra final och visade att träning ger resultat. Hon var inte helt chanslös i matcherna och fortsätter hon att träna så kommer detta att bli bra.

P-11
Albin Karlsson har setts bättre. Han blev tolva och sist i P-11 men har ett år kvar i klassen så vi får hoppas att det ser annorlunda ut i nästa år. Han lyckades i varje fall att ta set i varje match han spelade och det visar ju att han trots en dålig dag är rätt nära de andra i åldersklassen över honom.

P-12
Här hade vi två spelare med och bäst gick det för Andy Wong som slog Sebastian Karlsson med 3-1 i matchen om sjundeplatsen. Sebban förlorade för första gången i poolspelet mot Simon Mattsson KFUM Kristianstad med 3-1 och hamnade därmed på den nedre halvan och det var en liten missräkning. Andy tog set på Kenny Truong i poolspelet och den matchen var också direkt avgörande för om han skulle hamna på övre eller undre halvan. Men Andy gjorde en klart godkänd insats i på lördagen.

P-14
Här var Johan Westerlin kvalificerad och han spelade riktigt bra i flera matcher idag men han har en liten bit kvar, men han närmar sig med stormsteg de bättre. Han slutade elva i klassen efter att han fått WO i matchen om elfte plats. Han tog en hel del set på vägen och det bevisar att han tagit ett steg framåt denna säsongen.

P-15
Här spelade Johan Lundquist och trots en 11:e plats visade han i en del matcher att han inte alls är långt i från de bästa i klassen. T.ex i matchen mot Fredrik Andersson KFUM Kristianstad i poolspelet blev det 3-1 i set och 11-9 i de två sista seten. Bra gjort trots att han knappt tränat på 2 månader.

Här är den kompletta resultatlistan.
Länk till Skåneförbundets sida om Skånes UGP med alla resultaten

Nu är det uppehåll med pingisen till den 13 juli när vi kör igång med träningen igen.

Ha en trevlig sommar!

Stefan

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest