Blandade insatser på Öland…

På fredagen var det dags för Jocke att spela sin tredje och fjärde klass (av sju) i Enigspelen.

I HS 3 på morgonen gällde det fempool. Jocke blev tvåa i sin pool efter att förlorat med 2-3 mot Nils Slycke från IK Sköge. I sextondelsfinalen gjorde Jocke enligt honom själv inte någon bra match när han förlorade med 1-3 mot Jakob Jonsson-Åberg, Sunnersta AIF.

På eftermiddagen var det dags för Jocke igen, denna gång i HD 3 tillsammans med sin far, Mats Rondin. Mats gjorde här sin första tävlingsmatch i pingis någonsin. Rondin/Rondin är ännu inte så samspelta utan förlorade med 0-3 mot blivande finalisterna Peter Hemgard/Andreas Reite, BTK Enig/Larkollen (Norge). Rondins var helt enkelt “inte så farliga” i denna match.

Strax efter dubbelinsatsen var det återigen dags för Mats Rondin, nu i sin singeldebut. Han spelade poolspel i HS 4. Mats hade en matchboll mot poolvinnaren men förlorade till slut. Rondin d.ä. blixtrade till med några suveräna backhandsslag men det räcke alltså inte hela vägen denna gång. I de andra två matcherna lyste Mats tävlings-ovana igenom och det blev förluster med 0-3.

På lördagsmorgonen var det dags för HS 1. Jocke gjorde sin femte klasstart och jag (Stoffe) min första. Jocke inledde mot Robert Collin (Eskilstuna) som gick i år gick till åttondelsfinal i HS på SM. Matchen slutade 11-4, 11-7, 11-5 till Collin. I nästa match spelade Jocke mycket bra men förlorade med 1-3 mot Ängbys Anders Åström. Åström är rankad som nr 46 i Sverige i HJ 17 så det är en riktigt tuff motståndare. I den sista poolmatchen fick Alexander Lundh (Frej) revansch för torsdagens förlust genom att nu slå Jocke med 3-0.

Själv så inledde jag med att besegra en klass 4-spelare, Jan Gårdefelt från Spånga. Efter att tagit ledningen med 9-0 i första och 10-0 i andra set så vann jag med 11-1, 11-1, 13-11. Gårdefelt som gick till slutspel i HS 4 dagen före kom igång lite i tredje set och hade en setboll.

I min andra match blev jag utspelad av hemmaspelaren Fredrik Cöster, född 91 och bland de 15 bästa i Sverige i sin ålder. 1-11, 6-11, 8-11 blev det efter att jag varit i ledningen med 4-0 i andra set. Cöster la in extra växel när det behövdes. I matchen som gällde andraplatsen i poolen mötte jag den andre klass 1-spelaren i poolen, Peter Werlefors från Juno. Jag blev inte lika utspelad här men kom inte närmare än 9-10 i andra set.

På eftermiddagen spelade Jocke i HS 3-cup. Lottningen kunde inte ha varit tuffare. I första matchen väntade Jonas Barkman som var en av de mest lovande 87:orna i landet för några år sen. Jocke gjorde en stormatch och tog två set. Barkman var dock lite för säker och slog fruktansvärt hårt när lägena dök upp. Jonas Barkman vann sedan hela klassen. Det var Jocke och Carl Ahlander Johansson (Sverigetvåa i P 12) som som lyckades pressa Barkman till fem set. Under tiden Jocke spelade deltog lillasyster Anja Rondin (tävlandes för KFUM Kristianstad) i F 9 och slutade fyra i sin första tävling.

Söndagsmorgonen kom och det var nu dags för min huvudklass, HS 2. Både jag och Jocke inledde med kanonmatcher. Jag slog Spårvägens Mattias Carlsson med 3-0. Jocke slog mycket duktige Martin Olofsgård med 3-2. I min andra match fick jag möta en av Frejs svenska mästare i P 13-lag som avgjordes i våras, Mattias Lauridsen. Jag gjorde en ny toppmatch men det blev ändå 0-3 i set efter 8-11, 8-11, 11-13. Smålandstrean i P 14 blev helt enkelt lite för svår. Jocke var chanslös mot deffen Robin Hedenqvist från Spårvägen (0-3 här också).

I min sista match som var direkt avgörande för andraplatsen i poolen mötte jag säkre Kent Wirström från KFUM Katrineholm. Jag gjorde en helt ok match men fick ge mig med 1-3. Jocke hade trots 1-1 i matcher inte längre någon chans att gå vidare p.g.a. för dålig setkvot mot sina två första motståndare. I en av de mest avslagna tävlingsmatcher jag någonsin sett mötte Jocke i sin tredje match i poolen för andra gången under tävlingen, Wille Kindblad. Kindblad hade förlorat sina två tidigare matcher och var också utslagen. Jocke vann denna match med 3-0 och tog sin första seger mot Kindblad. Det var dock ingen match som kommer att gå till historien när det gäller tempo och inlevelse.

Efter att inte tävlat sedan i riktigt officiella sammanhang (KM får ursäkta) sedan min Norrlandsturné i april var jag sugen på att tävla och efteranmälde mig därför i söndagens HS Elit. I min första match fick jag möta spelaren som vann hela klassen, Tomas Comstedt från hemmaklubben Enig. 1-11, 4-11, 4-11 är ganska talande siffror för den matchen. I min andra match mötte jag Sverigenian i P 14, David Palmberg från Lyckeby. Här hängde jag med ganska bra men blev utan set även i denna match efter att haft ledningen med 5-1 och smashläge vid 6-3 i tredje set. 8-11, 6-11, 8-11 är också siffror som väl speglar matchbilden.

I min sista match mötte jag killen som besegrade slutvinnaren Comstedt, Andreas Ljones. Jag slog in en del fina slag innan det var game over. 5-11, 6-11, 6-11 förlorade jag med här. Ljones använde sig av servar som är bland de mest ruggiga jag varit med om i en pingishage. Jag tror att mindre än hälften av mina returer hamnade på min motståndares bordshalva. Förhoppningsvis kan jag dra nytta av denna erfarenhet när jag möter spelare som håller en något beskedligare nivå.

Till sist var det dags för Mats Rondin i HS 5. Tyvärr kom inte i den nivå som han visar på träning (speciellt mot Jocke). Efter att ha tagit ett set på två matcher mot helt ok motståndare var det dags för Mats Rondin att ta sin första seger någonsin i en tävlingsmatch. Det blev vinst mot en tjej från Sunnersta med 3-0. Mats tycker att han spelade dåligt men var glad för att ha vunnit denna match. Jag tror att vi får se mer av Mats Rondin i tävlingshagarna. Han verkar ha ett nyvunnet pingisintresse.

Den nya pingissäsongen har kommit igång!

Christofer Rosdahl

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest