Fortsatta framgångar i Skurup på söndagen!

Under söndagens spel i Sparbanksloopen i Skurup blev det fortsatta framgångar för Åstorps BTK. Natalie blev tvåa både i F-12 och F-13. Andy blev tea i P-13 där Albin slutade femma. Sebban blev nia i P-14 och där blev Andy tvåa i B-slutspelet. Albin slutade trea i B-slutspelet i P-12.

Vi börjar med F-12 där Natalie blev tvåa. Hon slog i semifinalen gårdagens segrare i F-11, Nicoline Koefoed Borgholms BTK med 3-1 i set och sedan förlorade hon med 3-1 mot jättetalangen från Skurup Josefine Persson med 3-1. Nämnas kan att Josefine är ett år äldre än Natalie så det är bra gjort att ta set på henne. Felicia hade det jättetungt i dag. Ingenting stämde. Men hon blev trots allt trea i B-slutspelet.

I F-13 spelade Natalie om möjligt ännu bättre när hon slog två år äldre Sofia Erkheikki från Höganäs med 3-0 i semifinalen. Sedan förlorade hon igen mot Josefine från Skurup. Denna gång med 3-0. Men Natalie skall vara riktigt nöjd med att blivit tvåa 3 gånger i olika klasser denna helgen. Felicia hade det tungt i F-13 också men hon får vara nöjd med gårdagens resultat i F-11.

I P-13 kom den stora sensationen, levererad av Andy Wong. I första matchen ställdes han mot Anton G Snygg från Halmstads BTK som var tredjeseedad i klassen. Han vann med 3-1 i set. I samma klass blev Albin femma efter att i åttondelsfinal slagit Andreas Johansson från Höganäs med 3-0. Mycket bra gjort av båda dessa. Sebban hade lite otur i lottningen och ställdes mot Kevin Nilsson från Halmstads BTK som var andreseedad i klassen. Han förlorade med 3-0 mot honom, men det kändes inte som att han var helt chanslös i den matchen.

I P-14 gick det bättre för Sebban efter att han tagit sig vidare från poolen på seträkning. Men han förlorade i åttondelsfinalen med 3-0 mot Filip Hedström från Varberg. Filip hade precis vunnit P-15 klassen så det var inte så mycket att säga om det. Andy slutade tvåa i B-slutspelet efter att han förlorat finalen med 3-1 mot Philip Monien från IFK Lund. Jim Persson och Jonas Niva var med i klassen och spelade stundtals bra. Men de väger lite lätt fortfarande i denna konkurrensen. Men fortsätter de att träna så kommer de också att bli bra. De tog något set var och det tycker jag är bra gjort.

I P-15 och HS-3 var det likadant där för de våra. De har en bit kvar men de kämpar och ligger i och tar några set här och var. Även om de tycker de är långt ifrån nu så är de inte det för de inte utklassade någon gång helt och hållet. Så bara fort sätt att träna och ligg i Eddie, Max, Jonas och Jim så kommer det att komma framgångar för er också.

Summeringen av helgens spel i Skurup blir att vi har tre andraplatser, fem tredjeplatser och en nionde plats. Utan att ha någon större koll på Åstorps framfart i pingishagarna genom åren så har jag svårt att se att klubben haft så många bra placeringar i en ranking 2 tävling någon gång.

Stefan

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest