Framgångar i Skurupsloopen!

Två andraplatser och tre tredjeplatser blev dagens facit i Skurups Sparbanksloopen. Skurups sparbanksloopen är en R-2 tävling vilket innebär att det finns många högt rankade spelare med i tävlingen.

Natalie Luu blev tvåa i F-11 efter att hon förlorat mot Nicoline Koefoed Bornholms BTK med 3-2 i set och sedan hon haft två match bollar i 5:e set som hon förlorade med 16-14. Natalie slog henne i poolspelet med 3-2 så det var två jämna damer som spelade de matcherna. I poolspelet så vann hon mot nämnde Nicoline med 3-2 och mot Hanna Andrén Kågeröds BTK med 3-0. I semifinalen slog hon klubbkompisen Felicia Do med 3-0. Felicia slutade delad trea efter att hon slagit My Ylinen Skurups BTK med 3-2 i kvartsfinalen. Det var första gången hon slog My. Mycket bra gjort.

Albin Karlsson slutade på andra plats i P-11 efter att han gått fram till finalen utan att tappa ett enda set. I finalen var han sedan helt chanslös mot KFUM Kristianstads supertalang Kånrad Åmark. Han förlorade klart med 3-0. Han hade lite för stor respekt för honom. Annars spelade han bra i dag.

I Hj-17 var Åstorparna mer eller mindre chanslösa. Men de skall ha en stor eloge för att de kämpade väl i sina matcher.

I Herrsingel 4 lyckades Sebastian Karlsson bli delad trea och han blev därmed uppflyttad i klass 4. Han vann sin pool efter att han slagit den slutliga tvåan i poolspelet Anders Sterner från Tomelilla AIS med 3-2. I kvartsfinalen slog han sin träningskompis från Bromöllalägret Robin Sonesson med 3-2 och i semifinalen förlorade han med 3-0 mot slutsegraren Tobias Persson Bellevuestations Motions- & Friskvårdsförening. I denna klassen gick Andy Wong vidare från poolspelet som tvåa i sin pool. Han fick möta rutinerade Lennart Johansson Kvarnby AK i åttondelsfinalen som han tyvärr förlorade med 3-2 efter 11-7 i sista set. Jag måste dock säga att trots att Eddie Phung och Max Wihlborg inte vann någon match spelade de riktigt bra stundtals i sina matcher. Orutinen vid matchspel lyste igenom lite då och då. Men om de åker ut och spelar några fler tävlingar kommer framgångarna för dessa lirare också att komma.

Lina Sonesson ställde upp i Dj-17 och DJ-20. Trots att hon inte vann någon match så gjorde hon många bra matcher som lovar gott inför fortsättningen av säsongen. För hon går framåt varje gång man ser henne ute på tävlingar. Bara hoppas att hon skall hinna och orka träna nu när hon börjat skolan på annan ort.

Den sista tredje platsen togs av Jocke Rondin i klass 2. I semifinalen förlorade han med 3-1 mot Javid Eil Kvarnby AK efter klart godkänt spel. I HJ-20 hade han det betydligt svårare och klarade sig inte förbi poolspelet utan åkte ut där. Men spelet lovar gott inför seriespelet som drar igång i slutet av september.

Christofer Rosdahl ställde också upp i klass2 i Skurup. Tyvärr åkte han ut i poolspelet på set räkning. Hans spel var stundtals riktigt bra och han slog Leif Johansson från Lidhult med 3-1 i set, bland annat.

I morgon söndag fortsätter spelet i Skurup för våra ungdomar och i Sölvesborg spelar våra seniorer. Det är bara att hoppas att det blir lika bra eller helst bättre resultat i morgon. Jag hoppas och tror att “Stoffe” då skriver lite utförligare om seniorernas framfart.

Lycka till!

Stefan

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest