Jocke i åttondelen i Sölvesborg!

På söndagen var undertecknad och Jocke Rondin i Sölvesborg och spelade Sölvesborgsspelen. Jocke gjorde en helt ok insats medan jag själv i princip var chanslös i alla matcher.

På morgonen var det HS 1 och poolspel som gällde för mig. Jag började med att förlora med 3-11, 5-11, 5-11 mot region top 12-vinnaren i HJ 17 från förra hösten i Åstorp, Simon Andersson från BTK Frej. I min andra match mot mötte jag Per Svensson från Partille, som bl.a vann veteran-SM i H 50 2008. Jag gjorde min bästa match för dagen när jag förlorade med 7-11, 5-11, 7-11. I den sista matchen som gällde vem som undvika att bli sist i poolen, blev som väntat ingen riktig match. Min förre klubbkompis Jimmie Karlsson som bl.a vunnit två USM-guld slog mig med 11-4, 11-7, 11-8 utan att anstränga sig allt för mycket.

Efter det var det dags för Jocke i HJ 20. När poolindelningen var klar såg det ut som Jocke hade en bra chans att gå vidare som tvåa efter Kristianstads Fredrik Andersson. Nu blev det i stället så att att Jocke i princip spelade bort chansen direkt genom att förlora med 0-3 mot BTK Arsenals Robin Fredriksson. Mr Rondin tycker själv att han spelade riktigt dåligt i den matchen. Det hjäpte sedan inte att Jocke slog Lyckebys Sone Torbjörnsson. I den sista matchen mot nämnde Fredrik Andersson spelade Rondin ganska bra men var aldrig riktigt nära.

Nu var det dags för HS 2 som spelades som cupklass. I den första omgången spelade undertecknad riktigt dåligt och tog 10 bollar totalt mot Mörrums Jonas Wadazi. Jag förlorar förmodligen mot Wadazi 10 gånger av 10, men så här dåligt är det inte ofta jag spelar.

Nästa klass var Herrdubbel öppen där firma Rosdahl/Rondin lottades mot de mycket duktiga bröderna Benny och Kim Nilsson från Kristianstad. Vi vann första set med 11-9, men förlorade sen med 6-11, 7-11, 8-11. Det var verkligen ingen match som kommer gå till historien som den mest välspelade, men det var en bonus att vi fick med oss ett set mot två spelare som tillhör den svenska ungdomseliten.

Sista klassen för dagen som innehöll deltagande från Åstorp var HS 3 i form av Jocke Rondin. Jocke inledde med en klar förlust mot ganska duktige junioren Robert Storm från Arsenal. I nästa match blev vinst med 3-1 mot Håkan Ljungberg från hemmaklubben och i den avgörande matchen om andraplatsen i poolen slog Jocke bollsäkre Jan-Oscar “JO” Sandqvist från Carlshamns BTK, 3-1 här också. I åttondelsfinalen gjorde Jocke en mycket bra match men förlorade mot Lunds div 2-spelare Simon Nilsson med 2-3.

Sammanfattningsvis så var Jocke väldigt mycket upp och ner under dagen men får sammantaget klart godkänt. Undertecknad kan bättre men motståndet var väldigt hårt denna dag. Jag tror ändå att jag utvecklas genom att möta motstånd som egentligen är lite för tufft.

Avslutningsvis vill jag dela med mig av mina synpukter från tävlingen i Skurup.

Jockes seger mot dansken Peter Sterner i HS 2 vill jag lyfta fram lite extra. Peter Sterner är rankad 138 i Danmark inklusive alla licensierade utländska spelare och damspelare. Matchen gällde vilken spelare som skulle bli tvåa poolen så den var en match som gällde något i högsta grad. Förmodligen är detta Jockes största skalp i karriären.

Andy Wongs semifinalplats i P 13 är också värt extra beröm, speciellt segern mot Anton G Snygg. Natalies tre andraplatser är riktigt bra. Det var väldigt starkt att slå Sofia med 3-0, även om vinsten i sig inte var någon jätteskräll för mig. Det har liksom hängt i luften att den första vinsten mot Höganästjejen skulle komma. Dock så tror jag i motsats till Natalie inte att Erkheikki blivit sämre under sommaren.

Alla våra ungdomar verkar ha gått framåt i sommar. Jag har märkt det tydligt på bl.a. Max och Eddie, de har fått en helt annat spel efter lägret i Bromölla. För mig egen del känns det också bra. Jag slog både Lidults Leif Johansson och danske Böje Madsen (rankad 337 i Danmark av alla liciensierade). Jag har aldrig slagit två så pass bra spelare under samma dag tidigare. Det räckte visserligen inte till att gå vidare, men man kan inte alltid få allt.

Christofer Rosdahl

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest