Rapporter från träningslägren!

Albin åkte upp och var med på det Rikslägret för spelare födda 97-99 i Köping. När han kom upp så kände han bara Albin Jeppsson IFK Lund och Kian Mirsfardary från Limhamn. De fick också dela rum på Campus i Köping, som är ett vandrarhem för pingisspelare som är på läger där uppe. De fick alternera med det Svenska och Danska pingislandslaget, med Mickael Maze i spetsen, om träningstiderna i hallen de tränade i. Maze är för närvarade rankad 12 i världen. De spelade matcher under lägret och Albin vann väl ungefär 30% av sina singelmatcher och han kom trea i dubbel ihop med Tim Hägg KFUM Jönköping i lägerturneringen. Tim blev han också riktigt bra kompis med på lägret.

Här under kommer tränarnas rapport från lägret. Jag har kopierat den från SBTF’s hemsida.

26 juli samlades 25 st pojkar i åldrarna 97-99 i Köping för en veckas träning. Detta läger var en vidareutveckling av förbundets Team STIGA-satsning. Inriktningen på lägret var fotarbete, försvar, fys och kamratskap. Vi delade hallen med herrseniorerna ifrån Sverige och Danmark, vilket ledde till massor av autografer och mycket tid i hallen för att studera. Resten av dagen bestod i att träna 2 pass pingis med fys efter varje pass. Under hela veckan pågick en 10-10 turnering och vi avslutade lägret med en stor lägerturnering i både dubbel och singel. Fysiskt har killarna testat på det mesta, t ex löpning utomhus med intervaller och långdistans, olika övningar för att stärka överkroppen och ben. Alla dagar har startat med en morgonjogg för att vakna och få igång kroppen före frukost.

Kamratskapen tränades genom mycket lagspel i både pingis och fysiska aktiviteter. I själva bordtennisträningen så tränades det mycket på balansen i förflyttningar mellan backhand och forehand. Många av spelarna behöver verkligen tänka på att fortsätta att träna på att växla mellan forehand- och backhandfötter utan att tappa balansen. Speciellt långt ut i forehand. I försvarsspelet tränade vi på att ha ett aktivt försvarsspel och att komma ut ifrån bordet för att skapa plats för sig själv att kunna vända till egen attack. I övrigt kan nämnas att killarna skötte sig väldigt bra under veckan vad gäller inställninig, passa tider, somna vid utsatt läggdags och verkligen haft en positiv stämning i gruppen. Det känns kanon bra att killarna verkligen försökte att klara av denna tuffa vecka på bästa sätt och pingisen hamnade i fokus. Speciellt i denna unga ålder som de befinner sig i. Nu kan de ta med sig detta till sina respektive klubbar och fortsätta att köra järnet för att växa ännu mera i sin bordtennis.

av Andreas Hedlund och Samuel Norling, tränare

Här kommer en rapport från lägret i Bromölla. Det är tränarna från lägret som skrivit ihop det. Jag kopierade det från deras hemsida. Med på det lägret var Sebban, Andy, Eddy, Max, Timmy, Albin (kom dit på måndagkvällen), Natalie och Felicia från Åstorp. Det jag kan säga är att efter att jag försökt fråga ut mina söner så är det ända jag fått som svar att det var väldigt kul där och de tror att även de andre tyckte det från klubben.

Fyspass, surströmmingsstafett och en massa pingis!


Så kan man sammanfatta Bromölla-lägret 2009. Vi vill tacka alla spelare och våra medhjälpare Göran, Tomas, Maria och Jinny för en rolig vecka.

Söndagen den 2 augusti började lägret med mellan 30-40 deltagare (vissa deltog inte alla passen t.ex. Andreas Engblom, Jimmie Karlsson och Caroline Tanska ) från nästan hela Skåne och även en tjej från Safir men även två spelare från Qingdao i Kina var på plats!! Veckan började med 5 pingis-pass och ett löp-pass innan det var dags för första aktiviteten och det var som vanligt kanot och det blev många skratt åt alla som trilla i vattnet, som för de mesta var antingen Marcus Nilsson eller Fredrik Andersson. Även kineserna vågade paddla ut i en kanadensare tre gånger. De första två gångerna var de med Benny men sen paddlade de ut själva fast de blev blöta så såg de ut att ha roligt.

På torsdagen var det dags för årets femkamp. Årets grenar var pennan i flaskan, alfabet, kasta stövel, vattenstafett och året roligaste gren enligt ledarna var surströmmingsstafett och denna fem-kamp vanns av Jakobs lag. På kvällen på torsdagen så kom en gammal KFUM-spelare David Johansson, numera en av Sveriges bästa spjutkastare i sin ålder, och körde ett två timmar långt fys-pass med båda grupperna.

På fredagen efter ett tufft förmiddagspass med träningsvärk var det dags för bowling och där körde vi en liten tävling vem som fick den bästa poängen efter två serier och det slutade med att en förälder vann och det var Peter Svensson som fick 281 poäng och tvåa kom Tommy Eriksson med 280 och Tommy fick även bästa serie med 169 poäng. På kvällen efter bowlingen var det tid att sätta igång med veckans lägertävlingen som skulle avslutas på lördagen och det var ingen snack om vem som var lägrets bästa spelare Daniel Engblom vann ganska lätt mot Linda (en av kinesiskorna) och där Kim Nilsson förlorade mot Daniel och Leslie Lieu förlorade mot Linda i semifinalerna. I B-slutspelet vann David Blomberg från Kvarnby AK mot Jakob Holmgren och C-slutspelet vann av Erik Jönsson som slog Robin Erimån i finalen.

På lördagen hade vi en liten prisutdelning. Vi delade ut priser i de olika tävlingarna som jag har skrivit om men vi hade också lite andra priser. Tränarna delade ut till de deltagarna som de tyckte hade kämpat mest och i Bennys och Leslies grupp fick: Pontus Eklund, Max Wihlborg, Anton Lindmark och Timmy Malmgren de priserna och i Jinnys grupp fick Konrad Åmark, Nils Nilsson och Fredrik Andersson de priserna. Och sen hade Bennys och Leslies grupp en lite tävling om vem som kunde slå flest slag till varandra på en minut och där vann Marcus Nilsson och Tobias Andersson med 133 slag på både forehand och backhand men eftersom de inte var med i den gruppen mer en två pass så fick även Max, Maria och Albin för de fick flest slag efter ”Macke” och ”Tobbe”.

I år hade vi en ny kock som hette Maria som skötte sig jättebra och laga väldigt god mat. Hon hade också lite hjälp med disken efter varje måltid och det var någon deltagarna så hon fick dela ut ett pris till bästa städare/diskare och det blev: Erik Jönsson och Hampus Olsson. Men det mest prestigefyllda priset gick till Marcus Nilsson som hette ”Tränarens mardröm” och det vann han för han hällde en stor hink vatten över Leslie.

av Benny Nilsson & Leslie Lieu

Nu fortsätter träningen som vanligt: Måndagar, onsdagar och torsdagar mellan kl 18.00-20.00 med start i kväll den 10 augusti.

Stefan

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest