ÅBTK’s ungdomar klättrar på rankinglistorna!

I takt med framgångarna på tävlingarna så hamnar våra ungdomar allt längre upp på de olika rankinglistorna.

Natalie Luu är nu rankad på nittonde plats i Sverige i F 12 och ligger 46:a i F 13. Det innebär också att hon är trea respektive sjua i Skåne. I F 14 i Skåne ligger Natalie på elfte plats. Om man bara räknar poäng i F 12 för F 11-spelare så är Natalie femma i Sverige! Det lovar gott inför Pingsiaden och Talangjakten där hon har goda chans på pallplatser om hon är på rätt spelhumör just vid de tillfällena (jag utesluter inte vinst om hon spelar som i F 13 i Halmstad Masters). I Pingisiaden så gäller det först och främst att ta sig vidare från Skånefinalen (vilket inte är helt enkelt). Natalie är i i princip redan klar för F 12 i USM. Hon är också femte reserv i Region Top 12 i F 13.

Felicia Do är nu klubbens näst högst rankade spelare. Hon är uppe på 35:e plats i Sverige i F 12. I Skåne ligger Felicia sexa i F 12 och på trettonde plats i F 13. De sju Sverigepoängen i F 12 placerar fröken Do på trettonde plats i Sverige bland F 11-tjejerna, men “bara” femma i Skåne! Felicia är just nu på USM-plats i F 12 men det krävs ytterligare några poäng för att ta sig dit. I Talangjakten kan hon hävda sig väl. I Pingisiaden är det en prestation om hon sig vidare från Skånefinalen, men skulle hon lyckas med det så tror jag chansen är god till att nå riksfinalen i Halmstad. Undertecknad tror nämligen att fyra tjejer från Skåne tar sig till riksfinalen, men lottningen spelar en viss roll när det gäller den saken.

Albin Karlsson är nu högst Sverigerankad i familjen! Han tagit sig upp på 57:e plats i Sverige i P 12 vilket innebär att han är åtta i Skåne. I P 13 har den yngste Karlsson tagit sig upp på plats 20 i Skåne. När det gäller Sverigepoäng bland P 11-spelarna i Sverige så ligger Albin på artonde plats, etta i Skåne! Abbe ligger för tillfället också på USM-plats men måste precis som Felicia plocka några fler poäng för att komma med. De har en halv säsong på sig så chanserna är goda. Riksfinalen i Pingisaden ligger också inom räckhåll liksom en bra placering i Talangjakten.

Sebastian Karlsson har klättrat upp till åttondeplats i Skåne i P 13 och ligger nu dessutom på en sjuttonde plats i P 14. På Sverigerankigen i P 13 har Sebbe klättrat något och ligger nu 65:a. Enligt undertecknad så håller Sebastian för tillfället den jämnaste nivån bland klubbens bästa ungdomar.

Andy Wong har efter den imponerande tredjeplatsen i Skurup klättrat upp till femtonde plats i Skåne i P 13. På Sverigerankingen ligger Andy nu 110:a men har stora möjligheter att klättra. Mitt tips är att Andy är bland de åttio bästa när den här säsongen ska summeras.

Alla klubbens rankingplaceringar är uppdaterade under rubriken ranking.

Christofer Rosdahl

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest